Tisk článku

Povedl se plán Strategie rozvoje města Neratovice do roku 2035? 3.díl.

Kontakt na jednoho z autorů Strategie pana Zbyňka Rýpara: 732 331 218. Připomínky ,prosím, zasílejte na e-mail: zbynek.rypar@opusconsulting. 

Tak jedem. Dalším bodem je Zlepšit informovanost o městě. Využít youtube, webové stránky a sociální sítě. (A co staří, ti, co nemají počítač či jiné elektronické zařízení, nebo s ním neumí? S těmi se nepočítá. Je to diskriminace. Tisíce lidé jsou pro vedení města póvl, viďte pane starosto a spol. ?) Město Neratovice zajišťuje informace svým občanům a návštěvníkům! (To už je opravdu výsměch!)

Město Neratovice je bezpečným domovem. (Myslím, že by se autoři tohoto výmyslu měli projít nočním městem a uviděli by tu bezpečnost.)

Dalším cílem je spolupráce s podnikatelským sektorem. (Radnice asi myslí spolupráci s developery, třeba panem Třešňákem a dalšími. Určitě to nejsou malí obchodníci a podnikatelé).

Dalším bodem je doprava a infrastruktura. Mělo by se prosadit zdvojení tratě, vyřešit dopravu v klidu, tedy parkování a tím je myšleno vybudování parkovacího domu a vytvořit parkovací systém (To by měl být systém rezidenčního parkování. tj. parkování jednoho auta za hubičku a další v pořadí za slušnou částku. No jsem zvědavá.) Sem patří ielektro(debilita)mobilita (to je ale slepá ulička, alternativní zdroje jako jako větrníky a soláry nemohou vyrobit tolik elektřiny, kolik by bylo potřeba. K tomu slouží záložní zdroje jako jsou např. jaderné a uhelné elektrárny a pod.) Nesmíme zapomenout na cyklodopravu. (Už vidím starou paní jak si to drandí na kole nebo koloběžce)

Ještě sem patří lávka pro pěší do Mlékojed, venkovní koupaliště a sportovní zázemí obecně. (Hlavně že před lety Juda prosadil neschválit opravu lávky za přispění města přes hydro a plavební komoru do Mlékojed. A také navrhl zrušit jesle).

Ještě je tu koncepce bezbariérovosti (stačí schody k obchodům na Kojetické...), navigační systém, rekonstrukce kanalizace v Mlékojedech, zlepšení dopravní obslužnosti v Mlékojedech, rekonstrukce místních komunikací a budování metropolitní sítě. 

Následuje Péče o zeleň.
Pro mě jeden z nejdůležitějších bodů plánu. Adaptace na změnu klimatu. (V tomto směru neudělalo město vůbec nic. Místo, aby vysázelo stovky stromů různých druhů a tvarů a současně velkých skupin keřů, na okrajích polí biopásy, zabývalo se zachycováním srážek, chránilo ornou půdu a krajinu...nic z toho se nerealizovalo, spíš se likvidovala zeleň, na orné půdě se má stavět, pro vedení radnice je péče o zeleň na posledním místě...). Zeleň a krajina se má přizpůsobit klimatickým změnám. (Toto nechávám bez komentáře...). Má se zlepšovat kvalita ovzduší, zeleň se má vysazovat  vysazovat kolem komunikací, má se zvyšovat povědomí o ochraně přírody, prosazovat udržitelnost - tzv. re-use, tj. znovu využití věcí a materiálů. 

V bodu "Péče o zelené plochy" je tvrzeno, že město má na svém území dostatek kvalitní zeleně (tak to je lež, jako věž!). Na vybraných lokalitách bude zachována tzv. "divoká zeleň." 

(Tak toto prosazuji už několik let a NIKDO mi nenaslouchá!  Neexistuje návrh pravidel údržby zeleně. Neexistuje plán výsadeb. Neexistuje plán údržby města. Na radnici se pracovníci životního prostředí mění jako ponožky. ).

Voda a vodní plochy. 

Udržení vody v krajině.(A co voda ve městě? Ta se nemá udržovat? Tisíce hektolitrů vody se vlévá do kanálů bez užitku. Co kašna, která bude bez náhrady ?? Proč bude náměstí pokryto nepropustným mlatem a vydlážděno?) Město je prý zabezpečeno proti povodním. (To je ale velmi diskutabilní otázka. )

Poslední bod je kultura. Město prý bude podporovat spolkový život. Chybí koncepce dětských hřišť. Budou prý klidové zóny.)

Pokračování příště - povedl se plán Strategie města? NEPOVEDL. 

 

Anna Spěváčková

Názory

21.01. 19:56Anna Spěváčková, SPD
dodatek
21.01. 20:31Holanďan
Elektrodebilita
22.01. 06:12kdo hledal
nenašel
11.03. 12:32Jana M.
Parkovací dům
11.03. 18:10Anna Spěváčková, SPD
parkovací dům
11.03. 20:22Jirka
je to nesmysl
12.03. 08:17Anna Spěváčková, SPD
je..a velký, hlavně když to bude drahé
12.03. 09:40Marie
přeci není možné,
13.03. 11:48s.o.b.
Definujte...
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz