Povedl se plán Strategie rozvoje města Neratovice do roku 2035? 3.díl.

Kontakt na jednoho z autorů Strategie pana Zbyňka Rýpara: 732 331 218. Připomínky ,prosím, zasílejte na e-mail: zbynek.rypar@opusconsulting. 

Tak jedem. Dalším bodem je Zlepšit informovanost o městě. Využít youtube, webové stránky a sociální sítě. (A co staří, ti, co nemají počítač či jiné elektronické zařízení, nebo s ním neumí? S těmi se nepočítá. Je to diskriminace. Tisíce lidé jsou pro vedení města póvl, viďte pane starosto a spol. ?) Město Neratovice zajišťuje informace svým občanům a návštěvníkům! (To už je opravdu výsměch!)

Město Neratovice je bezpečným domovem. (Myslím, že by se autoři tohoto výmyslu měli projít nočním městem a uviděli by tu bezpečnost.)

Dalším cílem je spolupráce s podnikatelským sektorem. (Radnice asi myslí spolupráci s developery, třeba panem Třešňákem a dalšími. Určitě to nejsou malí obchodníci a podnikatelé).

Dalším bodem je doprava a infrastruktura. Mělo by se prosadit zdvojení tratě, vyřešit dopravu v klidu, tedy parkování a tím je myšleno vybudování parkovacího domu a vytvořit parkovací systém (To by měl být systém rezidenčního parkování. tj. parkování jednoho auta za hubičku a další v pořadí za slušnou částku. No jsem zvědavá.) Sem patří ielektro(debilita)mobilita (to je ale slepá ulička, alternativní zdroje jako jako větrníky a soláry nemohou vyrobit tolik elektřiny, kolik by bylo potřeba. K tomu slouží záložní zdroje jako jsou např. jaderné a uhelné elektrárny a pod.) Nesmíme zapomenout na cyklodopravu. (Už vidím starou paní jak si to drandí na kole nebo koloběžce)

Ještě sem patří lávka pro pěší do Mlékojed, venkovní koupaliště a sportovní zázemí obecně. (Hlavně že před lety Juda prosadil neschválit opravu lávky za přispění města přes hydro a plavební komoru do Mlékojed. A také navrhl zrušit jesle).

Ještě je tu koncepce bezbariérovosti (stačí schody k obchodům na Kojetické...), navigační systém, rekonstrukce kanalizace v Mlékojedech, zlepšení dopravní obslužnosti v Mlékojedech, rekonstrukce místních komunikací a budování metropolitní sítě. 

Následuje Péče o zeleň.
Pro mě jeden z nejdůležitějších bodů plánu. Adaptace na změnu klimatu. (V tomto směru neudělalo město vůbec nic. Místo, aby vysázelo stovky stromů různých druhů a tvarů a současně velkých skupin keřů, na okrajích polí biopásy, zabývalo se zachycováním srážek, chránilo ornou půdu a krajinu...nic z toho se nerealizovalo, spíš se likvidovala zeleň, na orné půdě se má stavět, pro vedení radnice je péče o zeleň na posledním místě...). Zeleň a krajina se má přizpůsobit klimatickým změnám. (Toto nechávám bez komentáře...). Má se zlepšovat kvalita ovzduší, zeleň se má vysazovat  vysazovat kolem komunikací, má se zvyšovat povědomí o ochraně přírody, prosazovat udržitelnost - tzv. re-use, tj. znovu využití věcí a materiálů. 

V bodu "Péče o zelené plochy" je tvrzeno, že město má na svém území dostatek kvalitní zeleně (tak to je lež, jako věž!). Na vybraných lokalitách bude zachována tzv. "divoká zeleň." 

(Tak toto prosazuji už několik let a NIKDO mi nenaslouchá!  Neexistuje návrh pravidel údržby zeleně. Neexistuje plán výsadeb. Neexistuje plán údržby města. Na radnici se pracovníci životního prostředí mění jako ponožky. ).

Voda a vodní plochy. 

Udržení vody v krajině.(A co voda ve městě? Ta se nemá udržovat? Tisíce hektolitrů vody se vlévá do kanálů bez užitku. Co kašna, která bude bez náhrady ?? Proč bude náměstí pokryto nepropustným mlatem a vydlážděno?) Město je prý zabezpečeno proti povodním. (To je ale velmi diskutabilní otázka. )

Poslední bod je kultura. Město prý bude podporovat spolkový život. Chybí koncepce dětských hřišť. Budou prý klidové zóny.)

Pokračování příště - povedl se plán Strategie města? NEPOVEDL. 

 

Anna Spěváčková
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:21.01. 19:56
Titulek:dodatek
Chybička se vloudila. Texty v závorce jsou mé poznámky, všechny by měly být kurzívou - šikmé písmo - a tučně.
Jméno:Holanďan
Datum:21.01. 20:31
Titulek:Elektrodebilita
Skvěle jste to nazvala. Novodobé šílenství, které nepohání opravdová potřeba, ale jen dotační politika zkrachovalé EU. Bez dotací by elektrokáry neexistovaly! Přitom nikdo nemyslí, kde se elektřina vezme. Doufat nehodlám aby se někomu rozsvítilo a chápal, že tolik elektřiny nemáme. Cha - větriníky a fotopanely? NESMYSL!!! A jak to budou nabíjet??? Prodlužováky z oken na nekonečné parkoviště v Neratovicích?!! Totaální nesmysla v strategii města to nemá co dělat! Však lidi si nabijí hubu a ještě se potupně budou muset vrátit k normálním autům, elektrošílenství nemá naději!!!! A pozdě nám budou líbat ruce že jsme to jim říkali!!!!
Jméno:kdo hledal
Datum:22.01. 06:12
Titulek:nenašel
jen houšť a kapky.
Jméno:Jana M.
Datum:11.03. 12:32
Titulek:Parkovací dům
Dobrý den, dozvěděla jsem se, že se bude stavět parkovací dům na místě nynějšího hlídaného parkoviště (současný pronajímatel končí na konci září 24). Je někde k dispozici projektová dokumentace daného parkovacího domu? Prý má jedna z příjezdových cest zasáhnout stávající zahrádky, které se nachází za Tescem. Je to pravda? Jinak přeji všem krásný den.
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:11.03. 18:10
Titulek:parkovací dům
Ano, bude se stavět. Mohl tam být parádní dům s pečovatelskou službou pro stále přibývají staré lidi, ale náš pan starosta dává přednost autům, i když auta ve městě parkují bezplatně. lidé mají čím dál více aut a dokonce i dodávky nic neplatí. Asi jsou zde nějaké zdroje peněz, o kterých nevíme.

Zajděte si na stavební odbor a požádejte o dokumentaci, kdyby vám ji nebudou chtít, zavolejte mi, číslo je na webu u zastupitelů.
Jméno:Jirka
Datum:11.03. 20:22
Titulek:je to nesmysl
To samé postavili v Brandýse u nádraží a jak to dopadlo??Zeje prázdnotou.Ale bude to zas velká akcička,tradičně.Koncepčně by tento problém měl být řešen jinak,ale na to tu nemají buňky.
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:12.03. 08:17
Titulek:je..a velký, hlavně když to bude drahé
Totéž v Čelákovicích. Tady se všude parkuje zadarmo, i dodávky u Kavana, kdo bude chtít platit za PD? Nikoho na radnici nezajímá, kde během stavby zaparkují auta od Batelky. Co se stane se stánkem s ovocem a zeleninou. Prospěje to jen Tescu a ti se možná radnici odvděčí za větší příliv zákazníků. Nedivme se, když ve vedení města není ani jeden technicky zaměřený pracovník. Jeden tam je, ale už zmlkl, když se jednalo o rekonstrukci kulturáku. To bude další tragedie. Město nenaslouchá lidem, poslouchá jen toho, kdo má stejný názor jako oni, viz jedna dáma na besedě týkající se hrůzného přebudování náměstí.
Jméno:Marie
Datum:12.03. 09:40
Titulek:přeci není možné,
Aby našinec,který nemá šanci večer auto někde důstojně zaparkovat byl na tom bit oproti náplavě s několika auty,včetně podnikatelských či služebních.Tohle mělo být řešeno už dříve a ne narychlo někde něco spíchnout,když už to přerůstá přes hlavu.Kdo bude parkovat se svým vozem v parkovacím domě ?Jistě ne nikdo ,kdo bydlí poblíž,ten si auto nechá u domu.Už vůbec ne nikdo z druhého konce města.Každý chce mít buď garáž anebo na svého plecháčka vidět.KOCOURKOV hadr.
Jméno:s.o.b.
Datum:13.03. 11:48
Titulek:Definujte...
prosím našince a náplavu.

Děkuji.