|
 |
Názory k článku
A ještě něco o zeleni.
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 20.05. 19:04 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
A to jsem neuvedla, že aby se mohl vyvinout motýl, musí samička naklást vajíčka na určitý druh rostliny: třeba babočka kopřivová na kopřivu, z vajíčka se vylíhne housenka, ta žere listy, a pak se svlékne a poproste a to několikrát po sobě, pak se zakuklí a z kukly vyletí MOTÝL!!!!!!!Tedy pro vývoj motýlů je potřeba ponechat určité rostliny NEPOSEKANÉ!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Datum: | 21.05. 13:55 |
Titulek: | Opakovaná stížnost naznedbání péče ozele | odpovědět |
Opakovaná stížnost na zanedbání péče o městskou zeleň
Vážení,
opakovaně si stěžuji na zanedbání péče o městskou zeleň a to o likvidaci výmladků na dřevinách - kmenech sakur za ulicí Na Výsluní. Jedná se stromořadí sakur, které byly naroubované na podnož - třešeň ptačí. Na kmenech podnože se hustě rozrostly výmladky, ty ubírají živiny korunám sakur a současně lákají mšice, které vylučují lepkavou tekutinu bohatou na cukry, zvanou medovice. Medovici vyhledávají také mravenci. Medovice vylučovaná ve větším množství je pro rostlinu škodlivá, protože ucpává dýchací průduchy, vyživuje škodlivé bakterie nebo plísně. Lze tedy shrnout, že výmladky na kmenech sakur jsou škodlivé a je nutné je trvale odstraňovat.
Pan místostarosta mě před 14 dny ubezpečil, že už nasmlouvali kohosi, kdo výmladky odstraní. Ale nic se neděje.
My nemáme FCC, která je placená za údržbu zeleně?
My nemáme správkyni zeleně, která by byla schopná výmladky odstranit?? Kdysi jsme to dělali my, angažovaní občané v době, kdy neschopní správci zeleně (Holečková, Vaculová) tvrdili, že se to má dělat jednou ročně, což je nesmysl.
Co to je za pořádek? Tomu se říká schválnost, aby koruny začaly prosychat a nakonec byly stromy pokáceny kvůli dřevu?
Žádám tímto, abych byla informovaná o výsledku kontroly (kontrolní výbor) a nápravných krocích!
Mgr. Anna Spěváčková, zastupitelka města Neratovice a předsedkyně Spolku občanů Neratovic |
|
|
|
Datum: | 21.05. 14:14 |
Titulek: | Ubohé Neratovice.... | odpovědět |
Byla jsem osobně u pana místostarosty Židoně, který má na starosti životní prostředí (objednala jsem se u něj, normálně mi NIKDY nebere telefon, stále jen hlasová schránka!) a on vyslechl moje připomínky a posléze mi oznámil, že už mají někoho nasmlouvaného na odstranění výmladků. A nic se neděje....To nemá obdoby!!!!!!Ubohé Neratovice.... |
|
|
přidat názor |
|
|