Názory k článku

Jak mi město i Středočeský kraj zamítli mou žádost o informaci podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:31.03. 11:17
Titulek:dodatekodpovědět
Oprava: Městského zastupitelstva....Pro ty, kdo si myslí, že bych měla držet hubu a krok a nepídit se po ničem, bych chtěla připomenout, že podle zákona o obcích mám právo požádat jakéhokoliv zaměstnance městského úřadu o informaci a on mi ji MUSÍ poskytnout. Jenže... realita je jiná. Buď v kanceláři nikdo není, nebo informace neexistuje nebo neví, co chci atd. Takže raději žádám písemně. Proč žádám o informace o zeleni? Protože tomu rozumím, mám příslušné vzdělání a znám historii výsadby zeleně ve městě na rozdíl od úředníků odjinud....

Cituji zákon: 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (ustanovení § 82), jednak „formálně“ v režimu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Platí tedy, že člen zastupitelstva obce má právo na veškeré informace, které souvisí s výkonem jeho funkce!!!!!!!

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]