Názory k článku

Plocha kolem vrby a záhada s lavičkami

Jméno:Honza
Datum:03.04. 21:11
Titulek:Firma CITYZENodpovědět
Takže výběrka na lavičky po Neratovicích vyhrává firma bývalého zastupitele?

Jméno:Zuzka
Datum:05.04. 14:42
Titulek:nemusí býtodpovědět
Na to nemuselo a ani nebylo výběrko. Není to tak velká částka. To rozhodnou úředníci na úřadě na Správě majetku od koho se koupí.
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:06.04. 06:34
Titulek:nemusí....odpovědět
Jistě. Je to jednoduché a výhodné pro obě strany...
Jméno:njn,
Datum:05.04. 17:48
Titulek:klasikaodpovědět
hamty,hamty..já na bráchu,brácha na mne.
Datum:09.04. 10:05
Titulek:návrh osázení plochy nepřišel.....odpovědět
Tak jsem se vydala na radnici, abych požádala paní Jelínkovou o plán úpravy (výsadby) plochy kolem vrby. Prý mi ji pošle e-mailem. Nic nepřišlo. Jinak ten projekt je podle mě ubohý. Nepříjemně rovné a strohé cesty, pět laviček bez opěradel a područek, málokdo si na ně sedne k odpočinku. Ty s těmi opěradly - opět chybí područky, pro starší lidi nutné. Myslím si, že strohost a tvrdé línie cest mají být změkčeny klasickými zprohýbanými litinovými lavičkami se smrkovými prkny, s opěradly a područkami...
Jméno:Honza
Datum:14.04. 12:09
Titulek:tak už námodpovědět
Totáč rozrýpali a zlikvidovali kašnu stavěnou Poláky za socíku na náměstí.Nákladní auta a technika odvážela kusy betonu.Vedle té poblíž vrby je pás mladých keřů,utopených v prohlubni,stačilo by to dosypat hlínou,aby to vypadalo normálně.Na to tu asi nemají buňky.Tak copak za cirkus bude místo kašny??
Datum:25.04. 06:45
Titulek:správa zeleně....odpovědět
Plocha kolem vrby je stále neupravená. Prý ji navrhovala paní Jelínková, která NENÍ zahradní architektka. je to vidět všude po městě. Třeba Kojetická, Tam, kde byly rozrostlé jehličnany a obrovské jehličnaté keře, odstraněné kvůli rekonstrukci horkovodu, se tyčí na okrajích plochy čtyři košťata listnatých vysokokmenů a rozkládá se houfec keříků. Hned za rohem místo poléhavých jehličnanů, které byly nikdo neví proč odstraněny, je skupina neostříhaných trvalek a jakési stromkové dřeviny. Tak to u nás chodí. Velké a rozrostlé jehličnaté keře jsou od spodku vysekány, pak prosychají dál, za Výsluním byly zase hustě pokryty loubincem, čili psím vínem a keře proto polouschly, za ulicí 28. října u čísla 1145 rozložitý skalník, také pokrytý loubincem, usychá. Správkyně zeleně nemá vztah k zeleni, nerozumí jí i když je Dis, nezná historii výsadeb ve městě. Údržba prováděná FCC je katastrofální, zřejmě jsou vztahy mezi FCC a městem velmi, velmi dobré. A zeleň ve městě chátrá. Teploty na sídlišti stoupají a v létě se zde lidem nežije dobře. Někde je to lepší, jinde horší.
Datum:11.05. 19:11
Titulek:Realizace výsadby zeleně kolem vrby...odpovědět
Co na to říkáte? Pro mě nuda. Klasická paní Jelínková. Trvalky za velké peníze, uprostřed tři dřeviny s výhony. Takto vypadá átrium v nové poliklinice, trvalkový záhon u ZUŠky...je vidět, že paní Jelínková není zahradní architekt, mydlí to jak Baťa cvičky....vše časem zaroste plevelem, nikdo to nevypleje a neudržuje.

A.S.: Mě osobně vadí, že plocha u vrby není ohraničená směrem k silnici zelenou stěnou tvořenou vysokými a hustými keři, aby se zachytily emise, prach a hluk z intenzivního automobilového provozu.

Kde je slibovaná cedule s textem týkajícím se historie vrba?????? .

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]