Názory k článku

Dál bude vlát na stožáru u neratovické radnice ukrajinská vlajka

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:15.12. 10:56
Titulek:starosta!!!!odpovědět
Jakmile došlo na můj návrh, starosta prohlásil, že je můj návrh psaný PSACÍM písmem, který on nepřečte, spíš to vyznělo, že je neumí číst. Přesto to přeslabikoval. On neví, že když mám před sebou formulář, není pro mě možné napsat text na počítači a nezbývá mi, než psát rukou psacím písmem. Můj návrh zněl, aby zastupitelstvo pověřilo starostu sundat ze stožáru u radnice ukrajinskou vlajku, která tam nemá co dělat. Starosta ironicky a uštěpačně prohlásil, že tento návrh už jsem předložila nejmíň po stopadesáté!!!! a prý to zamítli, což není pravda. Jen to neschválili. A on nebude hlasovat!!!!! Krásné, co? Jako trucující malé dítě. Starosta, který se má starat, dává lidem skvělý příklad. A oni to tak pochopili a takto hlasovali, nebo spíš nehlasovali:
Pro: Spěváčková, Rajchrtová.

Proti: Brodilová, Hanslíková, Matějka.

Zdrželo: Duchoslav, Šanda.

Nehlasovalo: Hergesell, Trhoňová, Novotná, Židoň, Kelinová, Poříz, Vais, Kroužecký, Priatka, Vrbová, Mrzílková, Štěrba, Zika.

Vidíte, kdo jak hlasoval. Vzpomeňte si na to, až budou volby....Kdyby bylo po mém, tak odvolám starostu, protože jeho chování a postoje v poslední době jsou nepřijatelné. Všechno jde do kopru. Zdravotnictví, poliklinika, nemocnice, a hlavně nová výstavba za Výsluním, kde se spojil s developerem Třešňákem z Teplic a chce za každou cenu realizoval příšernou výstavbu v blízkosti paneláků plných stovek lidí. Mu je to jedno, on má vilu za teletníky v zeleni. My máme z jedné strany megaparkoviště a z druhé budou vysoké činžáky....A další rána budou domy za Trativody...Co kanalizace a co voda valící se při přívalových deštích? Trativody přece znamenají podzemní stavby zachycující a odvádějící dešťové nebo znečištěné povrchové vody....
Jméno:pan
Datum:15.12. 11:29
Titulek:starostaodpovědět
Už jiný nebude,nejen ve směru k Vám.Je to jejich uzavřená radniční bublina a on s vlky musí výti.Jinak by mu to tam ten "spolek"v čele s Hmyzuzdarovou dal pěkně sežrat.Nechápe,že toto přání má i více lidí,ale současně není nikde ani prostor se k tomu vyjádřit,nic.Vše ve znamení:my jsme tu pÁNI.Ještě hůř než vedl svou galerii vede i město.Dokud nepříjde cosi shora,budou ve všem pokračovat směle dál.Lidé nejsou slepí,ani hluší.Tedy alespoň ta zdravá většina.Někdy si říkám jestli třeba za tohle cílené pustošení není nějaká odměna.Nic není jen "tak".Jsem proti zmíněným stavbám a pokud se nepletu,proti výstavbě hypermarketu se psala petice.Už ted velkým značně klesly zisky a ještě budou.Mám známé tam,takže jsem v obrazech.Snad se lidem brzo rozsvítí.
Datum:18.12. 13:57
Titulek:Česko bude dál chránit Ukrajince.....odpovědět
Převzato z médií:
Poslanci schválili Lex Ukrajina VII, který umožní další prodlužování dočasné ochrany uprchlíkům z Ukrajiny, v Česku jich je nyní okolo 380 tisíc. Současná dočasná ochrana končí posledního března, díky zákonu bude moci být prodloužena o další rok a poté případně vždy zase o rok. Zároveň uprchlíci, kteří mají stabilní práci a nepobírají pomoc od státu, budou moci požádat o zvláštní dlouhodobý pobyt. Po pěti letech by pak mohli požádat o pobyt trvalý. Rusové se budou muset vzdát ruského občanství, pokud budou chtít získat to české. Zákon také zavádí nový trestný čin, činnost pro cizí moc, tedy neoprávněný sběr citlivých informací.
Jméno:Jiří
Datum:18.12. 16:21
Titulek:váleční uprchlíci si ochranu zasloužíodpovědět
Spěváčková SPD by s maminkami, prchajícími s dětmi z války, zatočila jinak!

Chránit chudáky z napadené země, kteří přišli o všechno? Kdepak! Našilidem ukusují chleba. Důchodci kvůli nim mohou jen na tři zahraniční dovolené do roka. Fyjalo octup!
Jméno:chodec po nera
Datum:19.12. 09:18
Titulek:Jiříodpovědět
nazvat vás volem nemohu, to bych urazil to dobytče.
Na průměrný důchod jistě odkázán nejste.
Jméno:Roman
Datum:19.12. 20:13
Titulek:průměrný důchododpovědět
Aktuální průměrný důchod je přes 20 000 korun.

Poměr průměrného starobního důchodu k průměrné čisté mzdě se raketově zvyšuje. Nyní činí přes polovinu průměrné čisté mzdy, což je za posledních 15 let rekordní hodnota.

Za Babiše byl důchod jen 40 % průměrné čisté mzdy.

Zlaté časy pro důchodce. Pracující jim platí pohádkové důchody, až budou v důchodu oni, nedostanou nic.
Datum:20.12. 08:48
Titulek:průměr???????odpovědět
Ano, je to tak, jako když jednu novu strčíte do vařící vody a druhou do ledové a cítíte se průměrně. Takže jsou lidé s vysokými důchody a pak s minimálními. Ale záleží přece na výdajích. Kdo bydlí v podnájmu a jeho pronajímatel mu pořád zvedá činži, není často schopen ji splatit. Něco levnějšího neexistuje. Ten zkurvený stát není schopen stanovit strop podle určitých kriterií (kvalita, čtvrť, vybavení atd., jak je to třeba ve Vídni..). V Nera ty bestie prakticky vše zprivatizovali, jen aby měli peníze na svoje velikášské choutky, polikliniku, kulturák atd. Kdyby neprivatizovali dům hrůzy a za pár milionků zrenovovali prostory pro lékaře, nemusela se stavět poliklinika, co se furt předražuje, ale to by nebyly kšefty pro Kasten a kamaráda starosty Kocourka, kdo ví, jak to tam dopadne, prý jsou ty ordinace mrňavé a kdo ví, co ještě, hlavně že je tam átrium, na co????? Prý budeme čekat v átriu, starosta nikdy nečekal u doktora????? Prý budeme čekat v zeleni, to je k smíchu...A to chudáci z Mlékojed a Lobkovic i ze starých Neratovic, jak se tam dokulhají???? A nemocnice: Mělník nebere, Brandýs - nemocnice nejmíň kilometr od nádraží, jak tam budou kulhat babky s vozíky, do vlaku se nedostanou a co pak? Ne, naše vedení nemyslí na lidi, oni si nedovedou představit, že někdo nemá auto ani nikoho, kdo je někam zaveze a ten jejich slavný autosen jezdí jen po NERATOVICÍCH, Chtělo by to mikrobus, ale na posledním zasedání o mých návrzích už Kroužecký ani nenechal hlasovat, prostě je zamítl a ti jeho spolusoudruzi mlčeli....Jinak k těm důchodům, kde jsou dva, tak to jde, jeden už musí obracet koruny ve dlani. Vy nevidíte to zdražování, inflaci a další výdaje???? Ano, kdo má baráček a něco si vypěstuje na zahrádce, nějaká slepička taky přispěje...Zlaté časy pro důchodce???? Spadl jste z višně????Nemám slov, musel bych být sprostá....Celý život jsme pracovali a na ta důchody jsme si vydělali, co se tady všechno vybudovalo, továrny, přehrady, silnice, tisíce bytů, školy, kvalitní zemědělcím fungující nemocnice a co je z toho teď????Vš e prodalo, prošustrovalo, zničilo....vy jste slepý......
Jméno:Josef
Datum:20.12. 09:40
Titulek:je to takodpovědět
Ani chovatelé v rod.domcích nemají vyhráno.Tahá se sem drůbež nevalné kvality a vyšších cen,slepice sotva začnou nést už chcípají.Peníze vniveč,neznáte ani původ,nedostanete nikde na parkovištích při prodeji účtenku,nic.Jen "naprogramované" na pár měsíců života a šlus.Musíte jít zas koupit nové.Je jedno od jakých chovatelů.Recenze málokde mají,vše jeden švindl.Co nevidět tohle stejnak EU zakáže,není žádoucí,aby měly korporáty pokles zisku o farmáře,domácí chovatele.Chce to jen čas.EU=rakovina.
Jméno:vždyť
Datum:19.12. 09:36
Titulek:p.Spěváčková má pravduodpovědět
Kdo to vidět nechce,případně je na této problematice zvýhodněn,neuvidí.je to stále dokola.Těch 380 tis.je těch oficiálních,zkuste si udělat výlet do Prahy či Plzně.Člověk si příjde jako cizinec ve vlastní zemi.Je to dlouhodobý záměr-vymazat tuhle zemi z map a přiřadit jinam.Tohle se už vleče od dob Rakouska-Uherska,1.republi ky a dál.V celé Ukrajině se neválčí,existují dokumenty na FB,které toto potvrzují.Je tu mafie a další pro tyto operující.Našim představeným je to jedno.Hýkají a kývají dle not Unie.V takových sr..ch jako jsme nyní jsme nikdy nebyli! Bude sranda až to lidi začnou brát do svých rukou.Muži věčně vylití a ženské navezené s dětmi v kavárnách.Chudáci!
Jméno:sob
Datum:19.12. 12:22
Titulek:podepisujuodpovědět
Ale tady jsem asi jedinej.
Jméno: Karel
Datum:19.12. 06:51
Titulek:poslanci schváliliodpovědět
Nový zákon na ochranu Ukrajinců Lex Ukrajina.Má smysl ještě žít a platit daně v ČR?? Na naše se se.e.
Jméno:lucie
Datum:19.12. 14:07
Titulek:souhlasím sodpovědět
vždyť, Karel , sob a pí Spěváčkovou. Rozepisovat se více nelze, je to tu mnohem horší jak za socíku. Zlaté staré časy !!!!
Jméno:lucie
Datum:19.12. 14:15
Titulek:už jste viděli novýodpovědět
web města Neratovice ? Copak tomu říkáte ? Nemohu si pomoci, nelíbí se mi ani za mák a vypadá to, že se ještě méně dozvíme a bude hledat a hledat a nenajdeme.
Jméno:
Datum:20.12. 06:32
Titulek:web města nesledujiodpovědět
A LN jdou ihned do kontejneru.Zde je to přehlednější a věrohodnější,ale o to víc smutné.
Datum:23.12. 13:08
Titulek:Co z toho vyplývá? odpovědět
Ženou nás do války.....Uvědomuje si to starosta Kroužecký a jeho spřátelená tlupa? Možná ne, možná ano. Základem politiky jsou přece jejich zájmy, ne nás, obyčejných lidí. Možná řeknete, vždyť vy, paní Spěváčková, jste také členka zastupitelstva. Ano, ale zásadně nesouhlasím s postupem a rozhodováním současné koalice.

Už moji rodiče zažili dvě války, znám historii a mohu si představit, jaké následky může mít (a pravděpodobně bude mít) současná politika. Jestliže to bude jinak, pak díky Bohu.
Jméno:No
Datum:23.12. 13:30
Titulek:jste horší odpovědět
Než samotný Seznam s tím strašením,člověk už nemůže nakopnout PC,aby nečetl brekot,výhrůžky,lži,špínu a další.Pokud máte úzkost dejte si něco na kuráž.Nebo zapijte prášek.Ještě jsme si tu nepřečetli nic pozitivního.
Datum:23.12. 15:44
Titulek:Jaká pozitiva pořád chcete slyšet? odpovědět
Vážený, jestliže nám vládnou choré mozky ve státě i v EU, není žádná jiná perspektiva. Kdo vydělává na válce? Odpovězte si a dojdete ke stejnému závěru. To není strašení, to je velmi pravděpodobná možnost. EU je na odpis, my vše zaplatíme. Musíme si dát pozor na naše politiky, aby nás nezatáhli do války. A propos, máme právo na svůj názor, zaručuje nám to ústava. Slyšel jste něco o svobodě slova?
Datum:24.12. 10:51
Titulek:dodatekodpovědět
Tedy, ona zrovna nevlaje, spíš je zmuchlaná kolem vlajkové tyče, je to moc krásné.....:-). Bohužel i naše česká vlajka je na tom mnohdy stejně...Že se na radnici nestydí....to je úcta k státním symbolům? Jim je zbytečné něco říkat, starosta e-mail nečte, telefony nebere, místostarosta a místostarostka dtto nebo mají hlasovou schránku. Víte, oni se opravdu cítí nadřazeni na tzv. obyčejné lidi. Snad že byli zvoleni? Já tomu nerozumím...
Jméno:Nela
Datum:24.12. 11:30
Titulek: příjde mi to zdeodpovědět
Jako takové prokletí či mor.Vyjedete do sousedství a zjistíte,že tam je lépe,prostě nebe a dudy.Už slyším ty rady odstěhovat se tam.Ano,to jsou argumenty ted v módě.Hlavně si nestěžovat,nevyčnívat z řad,raději kývat.Vždyť oni se po nás tak..."obětují".Jen škoda,že tomu věří tak málo lidí.Ono tu vskutku není už co na chválení,ale věřím,že v Novoročních LN se zas samochval najde dost.Aby toho nebylo málo,stěhují se nám odsud další známí,starší generace,co jde za lepším,páč už tady na ten švajneraj jak říkáte nemají nervy.
Jméno:občan X
Datum:11.01. 17:44
Titulek:na pražském Spořilověodpovědět
Našla hlídka policie v opuštěných prostorách vybydleného domu skupinku bezdomovců jak se oddávají wellness a dalšímu.Tady jistě nedostali ani polívku.Vše pro cizí.Ti dostanou hned veškerý komfort+ větší dávky a podporu od státu než naši.Někdo z MPSV už o tom hodil barvu.Pak se nedivme rozbrojům.Všiml si někdo,že mezi homeless není naše etnikum ani UA???
Jméno:Dan
Datum:12.01. 18:47
Titulek: Fico chceodpovědět
Vetovat pomoc UA.To jenom my musíme každému dělat v..a.
Datum:21.01. 18:48
Titulek:otázkaodpovědět
To jsem zvědavá, kdy náš ukrajinský starosta Kroužecký sundá vlajku cizího státu, která občas vlaje a občas se muchlá na stožáru u naší české radnice. Je to ostuda města....

Převzato z iDnes.
Zájem Čechů o situaci na Ukrajině, která už téměř tři roky čelí ruské agresi, klesá. V posledním čtvrtletí roku 2024 se o vývoj konfliktu zajímalo 43 procent lidí, o 14 procentních bodů méně než počátkem loňského roku. Roste naopak nesouhlas s kroky české vlády na podporu Ukrajiny. Vyjádřilo ho 58 procent dotázaných, nejvíce od začátku ruské invaze.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zprav y/domaci/pruzkum-cesi-valk a-na-ukrajine-pokles-zajmu .A250121_180122_domaci_mul #anketa-progress-A20250121 _remy_193
Jméno:Jirka
Datum:21.01. 19:12
Titulek:on jeodpovědět
Jako naše Fialenkova vláda-nejdřív nacpat cizím z eráru,pak teprve vlastním.Si zkuste poslechnout podcast na YB s policistou,který hodil barvu,jak to s nimi je.Tak jako Covidmánie se nám toto nemusí v brzké době vyplatit.
Datum:23.01. 19:59
Titulek:otázkaodpovědět
Včera i dnes jsem šla kolem radnice, vlastně na radnici, a ukrajinská vlajka už nevlaje, muchlá se na konec stožáru. Česká vlajka také nevlaje, je strhaná spolu s ráhnem, takže se chová jako kus hadru. Ano, takto se zachází se státním symbolem. To je ostuda vedení města. Jsem zvědavá, kdy bude sjednána náprava české vlajky, ukrajinská tam nemá co dělat.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz