Názory k článku

Vyjádření k nové výstavbě Na Výsluní

Jméno:Anna Spěváčková
Datum:25.06. 16:09
Titulek:proč by měl růst počet obyvatel města???odpovědět
Možná se ptáte, proč by mělo vedení města záležet na růstu obyvatel ve městě? Co z toho budou mít? Hodně. V současné době berou odměny podle počtu obyvatel. Máme zhruba 16 000 obyvatel a uvolněný (je to jeho zaměstnání) starosta Kroužecký bere bez dalších odměn 86 287,- Kč, místostarosta Židoň 75 934,-. Neuvolněná místostarostka Hanslíková má 46 596,-.

Pokud se postaví byty na Výsluní, přibude 2-3 000 nových obyvatel, ale! má se stavět i v Trativodech , to bude dalších 2-3 000 nových obyvatel. Možná víc. Kdo ví. Celkem by tedy počet obyvatel vzrostl o více než 4 000, pak by počet obyvatel vzrostl nad 20 000 a to už je jiné kafe.

Starosta by bral 94 179,- Kč, místostarosta 82 877,- místostarostka 50 857,-. To už není k zahození. Nějaké to všimné, nesmysl, samozřejmě to neexistuje, žádná korupce není...Uvědomte si, že tito funkcionáři nemají stanovenou pracovní dobu, to se to pracuje....
Jméno:Jindřich
Datum:25.06. 21:51
Titulek:Proč Třešňák potřebuje souhlas města.odpovědět
Tato studie slouží především proto, aby získal jistotu, že město, jako účastník stavebního řízení (územní souhlas a stavební povolení) mu dá k realizaci této stavby souhlas a může nechat vypracovat finální projekt pro samotné stavební řízení. Účastníkem stavebního řízení je město proto, že jednak se plánuje stavět i na jeho pozemcích a také proto, že s jeho pozemkem přímo sousedí. Z jižní strany problém nebude. Tam jsou sice jiní majitelé, ale lze to lehce obejít. Ten pruh pole, kde je plánovaná propojovací komunikace se "daruje" městu a rázem do toho může "mluvit" jen město. Abych to doplnil, tak stavební řízení v případě komunikací a chodníků je v kompetenci speciálního stavebního úřadu odboru dopravy místně příslušné ORP (obec s rozšířenou působností) a vše ostatní je na stavebním úřadu tamtéž, tedy v Neratovicích. Jak to asi dopadne, je předem jasné.
Jméno:Dr. Novák
Datum:26.06. 12:32
Titulek:počet obyvatelodpovědět
Dobrý den,
před nějakými padesáti lety měly Neratovice nějakých jedenáct, dvanáct tisíc obyvatel. Kdyby se tehdy zvolila politika nerůstu, třetina současných obyvatel by dnes v Neratovicích nežila. Proč ne, samotný nárůst počtu obyvatel nic moc dobrého přinést nemusí.
Problémem Neratovic je však stárnutí populace, které je rychlejší, než stárnutí celé populace. Pamatuji doby, kdy se říkalo město mládí, zeleně a chemie. Dnes je z Neratovic domov důchodců Středočeského kraje. Nevěříte? Dle CZSO od roku 2011 je průměrný věk obyvatele Neratovic nad průměrem Středočeského kraje, od roku 2012 pak dokonce nad průměrným věkem obyvatele ČR.
Buď se tedy k trvalému pobytu v Neratovicích přihlašují staří lidé, nebo zde zůstávají lidé, kteří třeba dostali podnikový nebo policajtský byt, ale jejich děti odsud utíkají, nebo je za tím něco jiného, ale pokud se Neratovice nechtějí stát městem vymírajícím, musí do města přivést mladé, nebo mít městskou prorodinou politicu, aby se rodilo více malých neratovičátek.
Jestli ke zvrácení nezdravého trendu přispěje takto masivní nová výstavba, tot otázka.
S úctou
Dr. Novák
Datum:09.07. 13:10
Titulek:Stárnutí obyvatelodpovědět
Stárnutí obyvatel není problém Neratovic, ale celé Evropy. Není to však zásadní problém, je období, kdy se rodí více dětí a jindy zase méně. Problém je v tom, kdo je "rodí" a zda budou pro společnost přínosem nebo přítěží (asi tušíte, na co narážím). A tady vůbec nevíme, kdo nás "multikulturně obohatí".
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:26.06. 15:23
Titulek:strhávání plakatůodpovědět
Na prezentaci nové výstavby prostřednictvím studie vypracované neratovičákem (doufám, že je) ing. arch Hrubým kolovalo jedno paré, které shrábl zastupitel Šanda. I vydala jsem se za starostou (původně jsem chtěla požádat o nakopírování výkresů) a požádala ho o jeden výtisk. Dostala jsem ho. Jinak by se kopírovalo, mám na to právo. Výkresy jsem posléze opatřila komentářem a vyvěsila ve vchodech Na Výsluní 1308-14, čili v našem domě, který by byl nejpostiženější ze všech.Z jedné strany parkoviště, z druhé strany tři šestipatráky. A kdo bude zde bydlet? No si můžeme představit. Pak jsem ještě vylepila jeden na dům u Tesca a další včetně informacích o výstavbě na dveře. Nevím, jestli tam ještě jsou.

Upozornění na výstavbu jsem umístila i na můj balkon, prý se tomu říká balkonový facebook. Na zasedání jsem byla označena Markem Duchoslavem jako lhářka, údajně proto, že starosta se nedomluvil s Třešňákem. Jenže je možné, aby si pan Hrubý vycucal z prstu jen tak, že Třešňák bude stavět i na městských pozemcích? Bez dohody se starostou? Na předminulých zasedáních se starosta zmínil jen tak ve svém informačním bloku, že jedná s Třešňákem. Nic nevysvětlil, kdy, proč, o čem. K tomu jsme se zmínila, že byl měl zaznamenávat veškerá oficiální jednání - kdy, s kým, kde, obsah. Ale to vyšumělo. Takže s Třešňákem jednal. Musel, jinak to nejde. O čem? O přípravě karbanátkú nebo o pěstování kukuřice? To jistě ne. Zajímavá byla reakce jednoho funkcionáře, který strhl a údajně zahodil 2x po sobě letáky v našem vchodě. Prý tam neměly co dělat. Tak jsme někde schrastila další a čekám, kdy je někdo strhne. Občané tady na Výsluní neustále opakují, že jsou proti tak strašně zahuštěné výstavbě. Někdo dokonce požadoval petici. Petice se shodí se stolu a nikdo se jí nebude zabývat. Já sbírat podpisy nebudu, bude mi za rok 80 a máme tu mnoho mladých bystrých lidí. Dokud se na zasedání 6. září nedostaví desítky či stovky lidí a nebudou protestovat, bude Třešňák stavět. A vedení města včetně úředníků stavbu povolí. Mají k tomu důvod. Jaký? No, víme jaký.
Jméno:Milan
Datum:07.07. 09:27
Titulek:Skenodpovědět
Kde se dá vidět ta studie na internetu? Jaksi vylepená na vstupních dveřích je k ničemu.
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:07.07. 12:33
Titulek:studie???odpovědět
Ví Bůh, asi nikde. Na webu města studie není. Vyráběl ji ing. arch. Hrubý (neratovický občan, žijící jinde než Na Výsluní.Kdysi tady bydlel, nyní vegetuje v nóbl Ořechové) ve službách JTH, čili Třešňáka. Já si ji vyžádala na starostovi a co se dalo, jsem vystříhala a vyvěsila kde, se dalo. Už mi skoro nic nezbylo. Měli jsme (zastupitelé) mít ještě jednu prezentaci, ale ta byla zrušena. Občané samozřejmě osloveni nebyli. Tahle grupa na radnici nemá ráda občany. Má ráda jen toho, kdo jim něco přinese nebo kdo s nimi zvedá ruce nahoru. To není hajluje, to je souhlasí. Aby se toho někdo nechytl. To víte, doba je zlá.
Datum:09.07. 13:20
Titulek:Sken studieodpovědět
Mám jedno paré studie v papírové podobě. Pokusím se ho nechat oskenovat v místě bývalého zaměstnání a pošlu to Aničce ke zveřejnění. Nyní jsem však mimo domov, tak vydržte. Určitě to tu brzy bude.
Datum:28.07. 06:42
Titulek:Skenodpovědět
Omlouvám se, ale můj současný špatný zdravotní stav mi nedovoluje se vrátit domů a vůbec nevím, kdy přijedu. Bude to tedy ještě nějakou dobu trvat.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz