|
|
Názory k článku
Vyjádření města Neratovice k oznámení záměru PECEN Neratovice podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí
|
Vážená paní Spěváčková,
se vší úctou, půjdu rovnou k věci.
Proč lžete o tom, že se jedná o akci za zavřenými dveřmi ?
Dne 17.5.2023 se uskutečnila pracovní schůze, kam byli pozváni všichni zastupitelé. Vy jste se omluvila s tím, že dorazíte později. Dorazila jste kolem 19 hod ( začátek byl v 18 hod ).
Na daném setkání měli možnost všichni zastupitelé hovořit k dané problematice, říct svůj postoj a dostali i prostor k tomu, aby se vyjádřili k dokumentu EIA.
Výstup ze schůzky byl zpracován paní místostarostkou Hanslíkovou a mnou. Zpracování zasílala paní místostarostka k náhledu na všechny zastupitele, včetně Vás, dne 22.5.2023 s výzvou k připomínkám. Reagoval pouze Roman Hlinovský ohledně menších překlepů. NIKDO z 21 zastupitelů neměl k obsahu Vyjádření připomínky a tudíž bylo 24.5.2023 schváleno RADOU města a zasláno na MŽP.
Z daného setkání je i zápis a doložitelná emailová komunikace.
Nedokážu pochopit, co Vás vede k šíření těchto lží.
Je to smutné ...
Marek Duchoslav, radní.
|
|
|
|
Jméno: | Anna Spěváčková |
Datum: | 13.06. 16:31 |
Titulek: | Co tomu říkám??? | odpovědět |
Pane Duchoslave, ano, přišla jsem o hodinu později. Asi jsem k tomu měla důvod. Nějak jste zapomněl na to, že mnoho dalších zastupitelů tam nebylo vůbec. To nekritizujete. Ale vy si přece musíte šplhnout u vedení města tím, že naházíte špínu speciálně na Spěváčkovou, že? Inu, když někdo bez jakékoliv zkušenosti se najednou stane členem rady města s docela slušnou odměnou, když bankéř najednou rozumí procesům ve spalovně, tak se nedivme. Jen pořád nevím, co dělá takový bankéř? Sedí za přepážkou nebo počítá peníze? Možná obojí, ale nemá to nic společného s likvidací odpadů, leda že byste likvidoval zbytečné peníze... |
|
|
|
Jméno: | Tomáš Kylich |
Datum: | 20.06. 10:28 |
Titulek: | Vážená paní Spěváčková | odpovědět |
Dovolím si reagovat na to co jste napsala.
Nevím jakou souvislost má vaše osočování Marka Duchoslava, který, ač nemusel, spolu s paní místostarostkou Janou Hanslíkovou odvedl neskutečně množství práce. Vzešel z toho dokument, který oficiální cestou odešel na Ministerstvo ŽP. Vám absolutně nepřísluší co kdo dělá za povolání ani co jeho povolání obnáší. Zrovna tak bych mohl tvrdit já, že ani vy jako bývalá učitelka nemáte mandát k tomu, aby jste mohla zodpovědně mluvit o zpracování odpadů. Nezlobte se na mne, ale z vašich příspěvků, komentářů a dalších aktivit nabývám dojmu, že umíte jen všechno kritizovat, ale sama s žádným konstruktivním nápadem nepřijdete.
Provozujete tyto stránky respektive píšete na nich leccos a když se na to podívám musím říci, že tolik zlobí a zášti pohromadě už jsem dlouho neviděl. Ostatně vaše reakce na příspěvek Marka Duchoslava je toho příkladem. Místo toho, aby jste uznala, že má pravdu a že to bylo přesně tak jak píše, tak odpovíte útokem ve stylu, že takový bankéř o odpadech vlastně vůbec nic neví a že ostatní zastupitelé také nebyli. Ptám se proč?
S pozdravem
Tomáš Kylich
|
|
|
|
Jméno: | Anna Spěváčková |
Datum: | 20.06. 11:34 |
Titulek: | Pane Kylichu | odpovědět |
Vážený pane, jednou jsme byli všichni zvoleni a proto bychom se měli VŠICHNI podílet na tvorbě důležitých dokumentů. Vyjádření ke spalovně je setsakra důležitý dokument. Měli by se k němu vyjadřovat i občané, těch se to týká. Svolal starosta občany jako to udělali v Libiši? Ne. Proč ne? Protože si pár lidí utvořilo partu, do níž nikoho nepustí a rozhodují si sami. Nezáleží na tom, čemu kdo rozumí, jestli je bankéř, politolog či kněz. Je člen koalice, rady a pod., s funkcí přijde rozum. Kdo je mimo, je opozice, která plní důležitou úlohu kontroly a kritiky vládnoucích "stran": Jsem opozice a tudíž plním tuto úlohu. Pokud se to někomu nelíbí, má smůlu. Co ví o odpadech bankéř či politoložka? Nic moc. Proto by se měli na tvorbě tak důležitého dokumentu podílet všichni zastupitelé včetně občanů. Ne že něco zašlou, ale že se setkají a budou společně vytvářet vyjádření. O odpadech něco vím, studovala jsem ekologii a řadu let sleduji tuto problematiku. Takže ještě jednou: jako opozice mám za úkol kontrolovat a kritizovat práci party, která se nazývá koalice. Pokud to někdo dělá, nemáte právo mu to mít za zlé. Spíš se zamyslete, jestli to náhodou není pravda. Pokud to někdo z opozice nedělá, pak se buď bojí, nebo je mu to jedno. |
|
|
přidat názor |
|
|