|
 |
zpět na forum
|
|
| Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
| Datum: | 10.01. 17:29 |
| Titulek: | slaná břečka....a kluzké přechody. | odpovědět |
| Kdo dnes vyrazil do města, byl na některých chodnících nemile překvapen slanou břečkou. Aby si FCC zlehčila práci už dva dny před tím, než začalo mrznout a pršet, zasypala sídliště spoustou soli. Možná že to bylo i jinde, ale nemohu projít s holí v ruce celé město. Pak začalo zpočátku pršet a zamrzlo, posléze nasněžilo a to ne málo a pohroma začala. Místo, aby FCC vše z chodníků odhrabala, něco shrabala a něco nechala jen tak. Takže sníh se solí vytvořily studenou hnusnou břečku. Brodit se v ní bylo opravdu zážitek. Před přechody to nebylo lepší, Bílá zebra na přechodu klouzala jako s...a. A zase použila levnou bílou barvu, která klouže. Existuje zdrsnělá hmota, která je ale dražší!!!!!! už nemám na to slov.... |
|
|
|
|
| Jméno: | Naštvaný občan |
| Datum: | 11.01. 13:35 |
| Titulek: | Další nezájem města | odpovědět |
| Jo jo v sobotu jsem mluvil s panem Linhartem z FCC u něj před domem. Dotazoval jdem se proč nepracují na úklidu když je kalamita. Bylo mi sděleno že to po nich nikdo nechce a z finančních důvodů tohle stačí, zbytek prý až v pondělí kdy je normální pracovní den. Jediná priorita je úklid ulic u starosty a místostarosty (má dům naproti němu), pravda je že smeták tam projel za tu dobu asi třikrát a to ve městě ještě nebylo ani sáhnuto. Už aby jsme mohli jít k volbám, doufám že tato svinstva lidé ve městě vidí a při volbách jim to spočítají. A to se místostarosta chystá na post starosty, už to i veřejně prezentuje. |
|
|
|
|
| Jméno: | Alena |
| Datum: | 12.01. 16:25 |
| Titulek: | Občané-naprostý souhlas | odpovědět |
| je 12.11 k večeru, opět začalo sněžit a má příjít ledovka. Neratovice nikde nejsou uklizené, projet autem je stejné dobrodružství jako projít pěšky. Některé silnice jsou kraje, který nás má u..., tak proč to nemůže protáhnout město? A o chodnících a přechodech těžko psát. Asi s radní myslí, že lidé mají křídla...Ano, je to režijní práce, která za chvíli roztaje a nebude vidět, ale tady jde o bezpečnost lidí, občanů Neratovic a především voličů, kteří by měli ve volbách použít pamět, a dát svůj hlas lidem, kteří to mysleli s městem vážně a z nějakých městem neobjasněných příčin, byli odvoláni z rady a nahrazeni lidmi, kteří nemají náš mandát. Město nám vloni zvedlo daň z nemovitých věcí téměř o 100%, loňský svoz odpadu vlastně také o 100%, protože odváželi 1x za 14 dnů. Letos máme třídit a kolik bude kolem města černých skládek, které zas zaplatíme MY. No ale hlavně musí statisíce na ten pronájem kol "pro seniory s chodítky" nebo pro koho, když občané zestárli a ostatní mají svoje kola!? Fakt super vedení města! |
|
|
|
|
| Jméno: | Alenka |
| Datum: | 14.01. 18:53 |
| Titulek: | Ti, co zničili kašnu | odpovědět |
| Těmi co to "mysleli s městem vážně" jste myslela ty, jejichž jediným konkrétním výsledkem jejich působení na radnici je zničená kašna a šesti stánkové trhy na jejím původním dně? |
|
|
|
|
| Jméno: | Vojta |
| Datum: | 16.01. 10:09 |
| Titulek: | kašna | odpovědět |
| Ano. V gesci kašnu a farmářské trhy měla místostarostka Hanslíková ze Speciálu. |
|
|
|
|
| Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
| Datum: | 11.01. 16:32 |
| Titulek: | Byla jsem ve městě.... | odpovědět |
Předesílám, že chodím o holi (a to mám na konci hole kovový nástavec se zoubky) a i za normálních okolností si musím dávat pozor. Takže, po přechodu se nedá jít, ty bílé pruhy děsivě kloužou, nezbývá než jít mimo, přes silnici. Musíte překročit bariéru tvořenou nasoleným sněhem, pak se vydat přes silnici ,která je místy uježděná a místy tvořená slanou břečkou. To je prakticky všude na sídlišti, kde žije nejvíc obyvatel. Docházím k DKE, čili domovu důchodců, ani tam není sníh shrabaný!!!! Tož potěš pánbů..Jdu si na kávu a zákusek do kavárny. Nikde v centru není nic, co by připomínalo kavárnu. Jdu do Penny, čas od času musím něco nakoupit. Kovové rošty kloužou...Ještě zkouším Billu, před vchodem jsou nesmírně kluzké dlaždice, nejde přes ně jít dovnitř. "Chcete přejít? Já vám pomohu" - oslovuje mě neznámý pán. Chytne mě pod paží a jdeme. Zpátky to jde skoro stejně s tím rozdílem, že já oslovuji mladého muže, aby mě převedl. I on mě zachytí a pomůže dostat se na vydlážděnou silnici. Velké díky, pánové!!!! Ještě pořád je hodně hodných lidí...Je zajímavé, že mládež, která se u Penny a Billy za normálního počasí poflakuje (a provokuje), jako náhodou není k mání.
Koho jsem potkala, nadával na starostu nebo radnici obecně, že nejsou schopni nechat vyčistit město od břečky. Hlavně chodníky, po kterých se lidé pohybují.
V Kralupech, jakmile nasněžilo, už ve 3/4 na 5 se začalo uklízet.
Jsou města, která mají nesmlouvané dobrovolníky, kteří v kteroukoli denní či noční dobu vyrazí shrabovat a čistit trasy pro chodce. Jsou placeni za pohotovost i za činnost. |
|
|
přidat názor |
|
|