zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:12.12. 08:43
Titulek:Ukrajinská vlajka na radnici....odpovědět
Podle starosty Kroužeckého NENÍ na radnici, ale U radnice a to prý se rozdíl. No, každá výmluva je dobrá...Přišly mi do e-mailu dvě zprávy, předpokládám, že by vás mohly zajímat. Budou podepsány jako občan, nevím, zda by souhlasili s uveřejněním....

Zdravím
Na několikrát jsem dokoukal ze záznamu Z.Zastupitelstva. Je neuvěřitelné, že dva roky je na přetřesu Ukrajinská vlajka. A tentokrát jsem od Vás slyšel , snad neutrální, návrh řešení, no asi spíše vylíčení situace ve společnosti. Já se s tím plně ztotožňuji. Když se tu v únorové zimě na větrné pláni u pakulu řadili do fronty na přijímací řízení matky s malýma děckama, u sebe pár igelitek, zašel jsem ke vchodu, zalhal jsem svoji funkci a rázně sdělil, že ti lidé venku mrznou, prostě byli vpuštěni dovnitř do tepla, místa je tam dost. Koupil jsem si a použil, rozdal, nějaké žlutomodré samolepky..I toto jsem říkal Romanovi-tehdy mělo 70% lidí na klopách solidární modrožlutý odznak. A dnes ho není vidět vůbec na nikom !
Já si nastříkal modrožluté pruhy na chladič auta..je to tam dodnes, nikdo autu neublížil..
Byl jsem ve volebním týmu Pavla, prostě jsem s ním párkrát volně hovořil, nastínil, jak bude chtít stmelit vládu ale o zbytečnosti válčení byl, jaksi, neutrálně nesdílný. Je to guma.
No, o sundání praporu mohou požádat asi jen místní příchozí ukrajinci. Možná by podepsali nějakou "petici" protože ty nepříjemnosti ve styku občanstva by to jistě utlumilo a lidem z východu by to snad ulevilo. Paní Brodilová jim věnuje svůj čas, asi by to chtělo tuto komunitu vzít na hromadný ukr-český bus výlet, aby češtinu pochytávali rozptýleni. Aby se česky naučili i myslet. Měsíc po exodu významný český politik, jaksi úlisně, poznamenal, že nám zdarma přišla nová, naše budoucí, generace. Dnes češi vymíraj.
Jinak to zastupitelstvo bylo hrubě nepřipraveno, p.Kroužecký a Židoň na to prostě nemají. Občan.

-------------------------- -----------------------
Ukrajinská vlajka
Na veřejném zasedání zastupitelstva města Neratovic konaného dne 3.12.2025 došlo překvapivě k projednávání otázky, zda odhlasovat sejmutí ukrajinské vlajky ze stožáru u městského úřadu, kterou tam před lety svévolně bez jakéhokoli posvěcení zastupitelstva či pouze rady zastupitelstva instaloval pan starosta Ing. Roman Kroužecký.
Podle jeho slov nikoli jako starosta, ale jako pouhý občan cítící s ukrajinským lidem, trpícím agresí ze strany ruského agresora.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]