zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:07.05. 19:07
Titulek:Demonstrace SPDodpovědět
Tomio Okamura

Česko proti válce – celonárodní setkání za mír🕊*
*📅 8. května 2025 | 🕑 od 14:00 | 📍 Staroměstské náměstí, Praha*

Přesně *80 let od konce druhé světové války* se znovu scházíme v Praze, abychom dali jasně najevo:
*🕊 Nechceme válku. Chceme mír, suverenitu a bezpečí pro naše děti.*
🔹 Vystoupí představitelé hájících národní hodnoty:
👤 *Tomio Okamura* (SPD)
👤 *Libor Vondráček* (Svobodní)
👤 *Zuzana Majerová* (Trikolora)
👤 *Jindřich Rajchl* (PRO)
A spolu s nimi také:
👤 *Radim Fiala*, místopředseda SPD
👤 *Jaroslav Foldyna*, poslanec SPD
👤 *Markéta Šichtařová*, lídr Svobodní
👤 *Jana Zwyrtek Hamplová*, senátorka
👤 *Miroslav Ševčík*, ekonom
👤 *Jaroslav Lád*, zemědělec
👤 *Petr Zuzka*, režisér a choreograf
*📢 Je čas promluvit jasně a nahlas.*
🛑 Nechceme být zatahováni do konfliktů, které nejsou naše.
✅ Chceme mír. Chceme silné Česko. Chceme budoucnost.
*✊ Je čas postavit se za mír* – dokud je ještě čas.
*✨ Spojeni. Pro vás.* Přijďte i vy.
👉 Přijďte, vezměte rodinu, přátele i sousedy.

Datum:08.05. 18:30
Titulek:Byla jsem tam také.....odpovědět
Plné Staroměstské náměstí!!!!

https://www.idnes.cz/zprav y/domaci/vyroci-80-let-od- konce-valky-akce.A250507_1 40231_domaci_tty

smažte mezery....

Všimněte si, že není nikde záběr na Staromák svrchu!! To by bylo vidět, kolik tam bylo lidí. Tisíce, desetitisíce...?Je zajímavé, že ještě před dvaceti minutami byl tento článek na hlavní stránce. Nyní už je jen na okraji v rubrice Nejnovější....
Datum:08.05. 18:46
Titulek:otázkaodpovědět
Je zajímavé, jak na Václavském náměstí stály americké vozy s americkými (českými) vojáky. Když jsem se jich ptala, jestli osvobodili Prahu, že o tom nic nevím, hnali mě pryč a tvářili se hnusně, co se jim mám co ptát. Tak jsem šla dál. No vidíte, jak lidem vymývají mozky....
Datum:15.05. 19:50
Titulek:Politické usnesení SPDodpovědět
Fialova koalice chce prosadit novelu školského zákona porušením zákona. Přesunutí
financování nepedagogických pracovníků na zřizovatele i nesmyslné slučování malých
škol poškodí školství.
Vládní koalice minulý týden ve Sněmovně rozhodla o zkrácení rozpravy k novele školského
zákona a stanovila pevný čas závěrečného hlasování na 28. května ve 12 hodin. Jde o postup,
který Fialova vládní koalice používá opakovaně a který je v rozporu se zákonem o jednacím
řádu Sněmovny. Stále je přihlášena do rozpravy více než desítka opozičních poslanců, kterým
tak nebude umožněno k návrhu vůbec vystoupit. Fialova vláda chce tímto zákonem mj.
přesunout financování platů kuchařek, školníků, uklízeček a dalších zaměstnanců škol na obce
a kraje, aniž by to s nimi dopředu projednala a zajistila jim na to dostatek financí. Fialova vláda
tedy hodlá tímto návrhem zákona zásadním způsobem změnit systém financování
nepedagogických pracovníků ve školách, což hnutí SPD odmítá. Proti převodu financování
nepedagogických pracovníků ze státu na kraje a obce se zároveň staví jak odborná školská
veřejnost, tak i odbory a asociace samospráv. Dalším nepřijatelným ustanovením návrhu
zákona je pro nás nesmyslné slučování malých škol, které zhorší dostupnost a kvalitu vzdělání
v menších obcích. V zájmu budoucí kvality a místní dostupnosti školního vzdělávání tento
vládní návrh hnutí SPD nepodpoří a nebude pro něj hlasovat.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]