|
 |
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 07.03. 13:15 |
Titulek: | Prohlídka nové polikliniky | odpovědět |
Postřehy budou vbrzku, jen co si ověřím všechny části a okolí budovy....Večer.... |
|
|
|
Datum: | 07.03. 18:29 |
Titulek: | až zítra.... | odpovědět |
Vzhledem k velmi náročnému dni vám sepíšu "hlášení" o průběhu prohlídky nové polikliniky až zítra k večeru. Jen stručně: Funkcionáři města a úředníci se zúčastnili prohlídky dopoledne od 10 00, občané se sešli ve velmi hojném počtu - odhadem 200 - 300 v různých časech od 15.00 - 18.00 a zúčastnili se buď komentované prohlídky nebo na vlastní pěst procházeli po celé budově. Tak dobrou noc, jdu číst knihu "Smrt Lermontova", mladí lidé netuší, kdo byl Lermontov (ruský významný básník, jenže byl zastřelen v souboji svým kamarádem, kterého údajně urazil), jenže vše ruské upadá v zapomnění. To je ubohost. My se na SVVŠ v Olomouci (1958-62) za komunistů (!) učili veškerou světovou - americkou, anglickou, španělskou, severskou, italskou, francouzskou atd. literaturu. Už tak z mnoha škol nyní vycházejí pologramoti.... |
|
|
|
Jméno: | Sigimer Sysel |
Datum: | 12.03. 10:26 |
Titulek: | Vše ruské není zapomenuto. | odpovědět |
Sovětská okupace v roce 1968 řízená z Moskevského Kremlu není zapomenuta, natož ruská invaze na Ukrajinu, která začala v roce 2022 a stále probíhá. Znát Lermontova je dobré. Kdyby žil a tvořil v dnešní době, Putin by si pro jeho liberalismus na něj tvrdě došlápl. |
|
|
|
Datum: | 12.03. 12:12 |
Titulek: | neznáte historii | odpovědět |
Sovětská okupace de facto neexistovala, jednalo se o invazi vojsk Varšavské smlouvy - pěti zemí - Sovětského svazu, Polska, Maďarska, Bulharska a NDR. Tato akce byla zahájena, když USA souhlasilo se vpádem spojeneckých vojsk do ČSR, vzhledem k tomu, že ČSR bylo v zájmové sféře SSSR. Pochopil jste to? Ještě dvacet let jsme měli vyspělý průmysl a zemědělství, zatímco po roce 1980 jsme pomalu a jistě šli do ..kopru. Nyní máme bezdomovce, zadluženou chudinu, exekutory, masivní inflaci, mladé bez možnosti získat byty, musíme dodržovat green deal a elektrodebilitu, zřejmě k nám dorazí z Německa tisíce migrantů, je zde hódně Ukrajinců se všemi výhodami, máme vládu, které nezáleží na obyvatelích státu, přibývá po tisících nezaměstnaných, prakticky nic nám nepatří, upadá školství, zdravotnictví, a kdo ví, zda nepůjdeme s EU do války proti Rusku....jo a svoboda slova JE zaručená Ústavou!!!!!!!!! |
|
|
|
Jméno: | Alena |
Datum: | 12.03. 14:16 |
Titulek: | znalec historie se ozval | odpovědět |
Po roce 1980. Jasně!
Všechny nás poučte, jak to doopravdy bylo. Takový znalec historie se vždy hodí! |
|
|
|
Datum: | 12.03. 20:03 |
Titulek: | překlep.... | odpovědět |
Má být správně 1989, jsou lidé, kteří se nikdy nespletli, že? To jsou ti hnidopiši, kteří si bazírují na maličkostech, ale velké věci jim unikají... |
|
|
|
Jméno: | Hana |
Datum: | 12.03. 15:07 |
Titulek: | Sovětská | odpovědět |
okupace v r.1968 byla řízena z Kremlu, ale hádejte jaké národnosti byla velká část okupantů? Byli to dědové a otcové těch, kterým je dnes tak vydatně pomáháno. |
|
|
|
Datum: | 12.03. 11:15 |
Titulek: | Lermontov | odpovědět |
Lermontov ovšem žil v carském Rusku a jeho dílem prostupuje kritika autoritářství, centralizace moci a omezení osobní svobody. Po bolševické revoluci se z Ruska stala totalitní tyranie.
Oslavoval individuální svobodu a odpor proti tyranii.
Jeho romantická duše by se vzpírala aktuální putinovské cenzuře a útlaku. Kdyby žil teď, nejspíš by už seděl v lágru. |
|
|
|
Datum: | 12.03. 12:15 |
Titulek: | jste úžasná.....!!!! | odpovědět |
Obdivuji vás, jak vy víte, jak by se choval Lermontov a jak by reagoval na současný režim v Rusku a kde by se nacházel...Kdyby, kdyby..kdyby měla babička koule, byl by to dědeček..... |
|
|
|
Datum: | 12.03. 14:13 |
Titulek: | jsem úžasná | odpovědět |
Někomu vzdělání a četba pomůže, aby dokázal rozeznat totalitu od svobody, někomu ne.
Vám nezbývá, než obdivovat jiné, kteří to zvládnou. |
|
|
|
Datum: | 08.03. 17:58 |
Titulek: | Reportáž z otevření nové polikliniky | odpovědět |
dnes NEBUDE!!!!Omlouvám se, ale dnes jsem zcela vyčerpaná po tom včerejšku. Bylo to náročné. Byla jsem včera dopoledne jako elita (!) na oficiální oslavě, ale šla jsem i s občany na tři prohlídky odpoledne. Tak se nedivte. Zítra mě čeká ostříhání ovocných stromků na mé mrňavé zahrádce, nevím, kam dřív skočit. Ještě si potřebuji zjistit, kdo z lékařů je v nové poliklinice, kdo ve staré a kdo v Almedě. Jak vidíte, je to pěkný zmatek a lidi v tom mají galimatyáš. |
|
|
|
Jméno: | A |
Datum: | 08.03. 19:22 |
Titulek: | Video z prohlídky uvnitř i s Mgr. AS | odpovědět |
https://melnicky.denik.cz/ zpravy_region/poliklinika- ordinace-lekar-otevreni-ur xova-neratovice.html |
|
|
|
Datum: | 09.03. 10:05 |
Titulek: | Ano, byla jsem tam.... | odpovědět |
Dobrý krásný den, jsem tam zachycena, jak mířím k panu arch. Rujbrovi, autoru tohoto monstrózního a na Neratovice poněkud nabubřelého díla v současné době ve velmi oblíbené antracitové (černé) a bílé barvě. Možná si říkáte, co si to zase vymýšlím. Časem vysvětlím. Ale nyní popíšu celý proces slavnostního otevření nové polikliniky. V pátek v 10.00 se sešla elita včetně úředníků. Dvě sekretářky držely před budovou modrou pásku, čtyři osoby s nůžkami v ruce ji naráz přestřihly. Samozřejmě starosta Kroužecký, místostarosta Židoň, neuvolněná místostarostka Hanslíková a architekt Rujbr. A pak následovalo to, co se dalo očekávat, vždy a za každých okolností trvalá pochvala sebe sama z úst starosty. Zapomněl ale na soustu nedostatků a chyb, které se během celého procesu stavby vyskytly. A pak přítomní pokračovali dovnitř budovy, kde byly přichystány skleničky s vínem na přípitek, jenž samozřejmě pronesl starosta Kroužecký. Pak následovala prohlídka budovy včetně prý moderní kavárny (nic moderního jsem na ni neshledala) s kávou, zákusky a chlebíčky. Mě osobně zaujalo átrium s trvalkami za 300 000,- Kč a jedním ubohým stromkem s třemi výhony. Ano, to átrium, kde podle pana architekta a starosty budeme sedět v zeleni(ha, ha !) a čekat na lékaře (!). No, to chci vidět. Můj první dojem : vše ve fádní a nudné bílé barvě, až na výjimky sezení na chodbě, světelné tabule asi budou s čísly, rámy černé, tedy antracitové, jak se dnes nazývá... zábradlí na schodišti skleněné (chudáci ti, co trpí závratí, ano jsou tam výtahy), první a poslední schod navozoval podlahu a tak tam pár lidí zakoplo či přímo spadlo. Jo, hlavně aby to bylo moderní. Odpoledně od 15.00, 16. a 17.OO hod. byla prohlídka pro občany. Celkem se jich sešlo odhadem tak 200 až 300. Lidé procházeli budovou na vlastní pěst, zbylo na ně i pár chlebíčků a něco kávy...Naslouchala jsem připomínkám návštěvníků i z řad zdravotníků, byly zajímavé a ne vždy lichotivé. No a pak se to rozešlo. Co je v budově kromě tří lékařů -(Gynekolog, chirurgie a dětské, - lékárna Max (už 4. ve městě), odběry, optika... Určitě tam není diabetolog, tolik potřebný pro starší i mladší lidi!!! A to je nejdůležitější!!!! .....dál budu pokračovat ve formě článku na hlavní stránce včetně mého pohledu na věc.... |
|
|
|
Jméno: | Pavlína |
Datum: | 10.03. 19:35 |
Titulek: | Škoda. | odpovědět |
Je věčná škoda, že jste novou budovu městské polikliniky nemohla koncipovat Vy sama, a to od A až do Zet, protože teď se lidé musejí smířit s mnohými jejími nedokonalostmi umocněnými její nabubřelostí. Budete si o tom s vedením města otevřeně a rázně promluvit. Přeji Vám hodně energie při prosazování jejího zlepšení, zkulturnění a zlidštění. Bude to pro Vás nelehké, ale Vy to dokážete a my s Vámi. Pod Vaším vedením bojujme za za nové a lepší Nerátky! |
|
|
|
Datum: | 10.03. 20:01 |
Titulek: | kritika nové polikliniky | odpovědět |
Vy si děláte pr..l, ale dnes jsem mluvila s několika lidmi, kteří byli na prohlídce nové polikliniky a ti byli mnohem ostřejší a kritičtější, to byste se divila. Především se netajili tím, že starosta se chválil a chválil, až to nebylo hezké. Zcela zapomněl prý na to, že on to byl, kdo všechno zavinil - použili výraz zk...vil. Malá perlička: Jedna osoba se ptala, zda bude v Nera ordinovat endokrinolog (zatím se jezdí buď na Mělník k MUDr. Židlickému nebo mimo Nera) neboť má potíže se štítnou žlázou a on jí odpověděl, zda pacientovi je do břicha strčena rourka (zřejmě mínil gastroskopii). |
|
|
|
Datum: | 09.03. 19:32 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
první a poslední černý schod schodiště navozoval podlahu.... |
|
|
|
Datum: | 11.03. 20:23 |
Titulek: | pro Alše.... | odpovědět |
Co nebudou? On pan starosta toho napovídal, co vše se změní anebo co už je dokonalé..... |
|
|
přidat názor |
|
|