zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:27.12. 12:16
Titulek:Obchůdek skončil....odpovědět
Už definitivně zavírá večerka v suterénu Na Výsluní,lidmi stále ještě nazývaná "U Pabyšky" , kam jsme tak rádi chodili v sobotu pro kulaté rohlíky, pro krájené uzeniny a sýry, v létě pro nanuky a pro cokoli, co jsme zapomněli koupit. Co tam bude, je ve hvězdách. Možná někdo z nezaměstnaných spolaňáků (Spolana definitivně zavírá, ve fabrice zůstane pouze 30 údržbářů) by se spojit a aby nemuseli dojíždět do Kralup nebo pobývat v Litvínově, mohli by pokračovat v prodeji potravin..,. ale konkurence hypersuper a vietnamců je velmi dravá a není možné s nimi soutěžit. Všechno v Nera upadá. Zdravotnictví je v pr..., školství? Jak bude pokračovat na dvojce škole, co odešel pan Kužel? Vaří se tam vůbec|? Je pravda, že se jídlo vozí z Kostelce a jen vydává? Nebo je to jen jedna z fám, protože dnes nikdo neřekne oficiálně pravdu lidem....
Jméno: Jana
Datum:27.12. 12:24
Titulek: obchůdekodpovědět
S kyselými obličeji končí,nu.Jako jeden z dalších zde.Kulaté rohlíky zakoupíte ještě v pekařství u 3.ZŠ a u Vietnamců.Existuje 100+1 možností co by tam mohlo být,záleží také na družstvu komu dá nájem.A v 2.ZŠ nevím zda se nevaří,v opačném případě co by tam tak od časného rána jako jindy ty kuchařky dělaly??Těžko budou už od 7 hodin něco odněkud jinde přihřívat do oběda.Lidi toho namluví.Kor tady.
Datum:27.12. 17:53
Titulek:dodatekodpovědět
No to jsou přece fámy. Kde nejsou informace z povolaných úst, začnou si lidé vymýšlet. Přijďte se podívat na zasedání zastupitelstva - kolik si myslíte, že je přítomno běžných občanů (tj. kromě předsedů osadních výboru, kteří tam občas sedí nebo členů kandidujících uskupení či různých spřátelených jedinců)? 2 či tři, více ne. A dokonce vydrží minimum....
Datum:27.12. 17:54
Titulek:opravaodpovědět
do konce....
Jméno:jéje
Datum:27.12. 18:09
Titulek: škoda časuodpovědět
a nervů.
Jméno: Tomáš
Datum:29.12. 06:54
Titulek: myslímodpovědět
Že ani přilehlá velko-šmucka nebude mít delšího trvání.Ty mladý holky umí kulový,nakopnout PDAčko,doplnit samoodbavky,dělat slevy.A pak-za ty peníze tam.
Datum:29.12. 08:15
Titulek:já také myslím...odpovědět
Já si s tím názvem nevěděla rady. To víte, stará generace. To jako myslíte TESCO? Asi ano. No, já si myslím, že těch hypersuper je zde příliš moc na počet obyvatel a současnou a hlavně budoucí kupní sílu. Penny se udrží, tam chodí cikáni a starší lidi, a těch je čím dál více, Billa má velký výběr, Albert - blízko je pět věžáků, tři teletníky a další větší domy, akorát mě osobně n.... tou aplikací, jako správný staromilec nemám chytrý telefon, totéž Lidl, ale pro mě je to i daleko, mě vadí i tou nabubřelostí, kde zůstal starý, je domáčtější a přehlednější...tak nějak.....
Jméno: Bohouš
Datum:29.12. 10:41
Titulek:aplikaceodpovědět
Mě no jak to říct slušně..s..u.Jsou jen v chytrých telefonech,které nemá každý.Je to i otravnější než věrnostní malé karty,které člověk vyndá a hned uklidí při placení z portmonky.Tohle je zařízení navíc.Zdržuje je to,lístek máte v aplikaci,tudíž i nákup kontrolovat podle toho.Spousta výrobků v Lídlu a v Albertovi je vázaná na ně,proto tam radši ani nelezu.Někdy i větší nákup na rohožku z Košíku se vyplatí více,mají tam jiný i lepší sortiment čehokoliv.Billa je i na slevy drahá a Penny s kartou a omezeným pseudosortimentem nezajímavá.Se sousedy jsme se naučili péct kváskový chléb a pletýnky,takže už nás neberou ani s pečivem.
Datum:29.12. 18:53
Titulek:aplikace a jiné složitosti....odpovědět
I Billa už se ptá na kartu či aplikaci...Ale to je přece diskriminace těch, co nemají nebo nechtějí chytrý telefon!!!! Někdo s ním neumí, někdo starší není schopen rozlišit písmena či čísla, pro někoho je to příliš složité...je to podraz pro část obyvatel, to snad nikdy nebylo...

Ale: není to tak dávno, co mi Komerčka vnutila internetové bankovnictví, nechtěla jsem, ale prý to budou mít všechny banky. Měla jsem určitý problém, tak jsem šla za ředitelem KB a ten mi nakonec oznámil, že KB radí klientům starším 65 let zadarmo!!!!! Ale proč jim to neoznámí????
Jméno:Jožin
Datum:30.12. 04:31
Titulek: beru práciodpovědět
Kde mi dávají peníze hezky na ruku,ne tyhle novodobé kokotiny s jejich výmysly.Naco bych si kvůli tomu měl zřizovat účet a měsíčně cpát bance do chřtánu tolik peněz.Jenže v mnoha zaměstnáních je to podmínkou.To je taky diskriminace.Banky pak o mě ví kde,za kolik a co nakupuji.Nedávno psali,jak nás přes aplikace,chytré telefony a techniku šmírují.Takže ještě nás zbavit měny-na platbu kartama se to mnohde hraje,na peníze se kouká jako na mor.Ještě zbavit identity,práva jsou už také osekaná a máme vymalováno.
Jméno: Lída
Datum:29.12. 15:24
Titulek: osekávat hodinyodpovědět
Má i ČP,snad jen dopolední úřad.Krása.Co jí třeba prodat??Jo vlastně panáci by přišli o teplá místa.
Datum:29.12. 17:45
Titulek:otázkaodpovědět
Česká pošta nebo Česká pojišťovna???????
Jméno:tady
Datum:30.12. 09:53
Titulek:už snadodpovědět
Ani Česká pojišťovna není,bývala v prostorách po staré poště dole.
Jméno:Alena
Datum:31.12. 06:55
Titulek:asi Vám uniklo, ČPodpovědět
že se Česká pojišťovna sloučila: Generali Pojišťovna + Česká pojišťovna = Generali Česká pojišťovna
Datum:31.12. 08:22
Titulek:odpověďodpovědět
Díky, uniklo. Bohužel, nelze sledovat vše.
Jméno: Lída
Datum:31.12. 10:33
Titulek: abych uvedla záležitostodpovědět
Na pravou míru-měla jsem na mysli Českou poštu-ČP.Pojišťovna má snad zkratku ČSP.U té je mi srdečně jedno s kým se sloučila a zda existuje.Hezký Nový rok ve zdraví všem!!
Jméno: Božena
Datum:30.12. 10:16
Titulek: dnes je to v krámechodpovědět
Jak o život.Fronty neskutečné,jak když něco dávají zadara.Přitom v krámech h...o,připravují se už na inventury.Už by to tu chtělo naše obchody.
Datum:30.12. 11:59
Titulek:krámy, banky, továrny..pokud ještě jsou.odpovědět
Naše obchody?????? Ty už nikdy nebudou, pokud ovšem stát pro ně nevytvoří lepší podmínky. Narvali se sem cizáci a berou nás na hůl. Brzy zavedou neuro (:-)), zruší hotovost a jsme, no víte kde....Prostě je tady už od revoluce snaha zničit náš národ a stát. Začíná to ve školách a pokračuje dál a dál....Někomu už dlouho ležíme v žaludku, je to dané historicky....Zkuste se zamyslet nad dějinami a přijdete na to, kdo to je....
Jméno: Pavla
Datum:30.12. 14:16
Titulek: vše začíná shoraodpovědět
Legislativou,vládou,bankam i a dalšími institucemi.Pokud budou zákony pružné jak guma do trenek a poplatné jen bohatým tak je tu dlouho něco shnilého.Ani svůj názor člověk nemůže vyslovit přestože tu máme onu demokracii.Hned je řazen k prorusským anebo koblihám.Dělí se to mnohde i v rodinách a to je ten hnus.My řešíme spor s ombudsmanem a vypadá to,že se také ničeho nedovoláme.Inu vyšší moci a jejich nitky za nás tahají.Tak možná proto si s námi každý vytírá své pozadí.Jsme nenapravitelní.
Jméno:Filip
Datum:31.12. 11:40
Titulek: však nikdo odpovědět
Vás zde nedrží,když se Vám zde nelíbí běžte bydlet jinam,za lepším.Já jsem také musel udělat několikrát důležitá rozhodnutí,abych nestál na jednom místě.Nikdo to za nás dělat nebude.
Jméno:už je
Datum:31.12. 13:10
Titulek:to tadyodpovědět
Nesouhlasící a s jinými názory-na Mars.
Datum:31.12. 15:48
Vy nevíte, kdo je Filip, jestli má rodinu, kolik má let a jaké má možnosti. Tak se zamyslete, než něco napíšete....
Jméno:nevím,
Datum:12.01. 06:22
Titulek:Vy snad ano?odpovědět
Nebo je to jeden z Vašich záložních nicků??
Datum:12.01. 08:07
Titulek:??????odpovědět
To má být jako co?????? Nevím, co je záložný nick. Je zřejmé, že nejste normální....
Jméno: Jiří
Datum:30.12. 14:38
Titulek: Počet zemřelých odpovědět
Letos astronomicky překonal nárůst narozených.
Jméno:Věra
Datum:01.01. 10:04
Titulek:Ananasodpovědět
Sleduji jak nás tu velcí tráví na úkor kvality a zisku.Už je to neúnosné.Ale kde ve zdejších končinách má člověk kvalitně nakupovat.Z velkých to vidím relativně coby ovozelu v Lídlu.Tam třídí,vyhazují,kontrolují. .Ale jinak??Trhy jednou za týden a ta bída a pak bouda p.Hájka.Nejsem už nejmladší,abych kvůli tomu slítala celé město.
V holandském kaufu jsem koupila na sváteční mísu ananas,vizuelně v dobré kondici,jenže...Dnes jsem po silvestrovském veselí dostala chuť s vnoučaty na "vitamíny".Vím,že jsou produkty,do kterých není vidět a kde se tomuto nedá předejít,ale pokud vnímám tu kvalitu co někde nabízí za plnou palbu je to hnus.Ananas jsem vzala do ruky a byl naměklý.Rozkrojím a jeden velký humus,šlem a podivná hmota.Mohla bych maximálně nafotit,nikoliv donést cosi takového k reklamaci.
Říkám si,co tady vůbec do nás tito..perou.Pamatuji na dřívější doby,čas kubánských pomerančů(nám chutnaly !),krvavé malináče pomeranče,některé extra balené v jemném papíře,některé i s lístky.Jaké jsou prognozy u nás s rakovinou radši nedomýšlet.Budou nás tu hubit jako potkany.
Datum:01.01. 11:02
Titulek:jedy ve vzduchu z petard odpovědět
Oni nás otráví i jinými způsoby. Např. ty petardy a světlice. Nedivte se, že je nehodlají zakázat. Většina lidí netuší, co všechno se dostane do vzduchu. Časopis Odpadové hospodářství: „Londýnská radnice na přelomu milénia pro své občany uspořádala ohňostroj, který za 15 minut střílení vypustil do ovzduší stejné množství dioxinů a furanů, které by tamní spalovna vyprodukovala za 140 let provozu." Co všechno se asi s výbuchy pestrobarevných ohnivých petard do ovzduší dostává? S touto otázkou jsem zamířil na katedru Ústavu ochrany ovzduší na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze.

Ano, petardy produkují dioxiny, furany X) a těžké kovy, to my víme, ale nikoho to nezajímá. Navíc je velice obtížné při jejich výbuchu škodlivé látky změřit. Aha, co takhle bouchnout petardu v nějaké izolované laboratoři a změřit to tam? - Ano, to je sice teoreticky možné, ale na to tu nemáme vybavení.

Kolikpak asi tun zábavné pyrotechniky ročně v ČR odpálíme? Kolik různých prvků při jejích explozích shoří v atmosféře a kolik dalších sloučenin vznikne při jejich spalování?

Řada velkých měst z peněz daňových poplatníků při nejrůznějších slavnostních příležitostech pořádá ohňostroje. Některá města dokonce pořádají festivaly, kam se sjíždějí střelmistři z celé Evropy. Brno své ohňostroje odpaluje z lodí i pontonů na přehradě. Jak krásně se ta barevná světla odrážejí od vodní hladiny, lidé se chodí dívat a nadšeně tleskají. Jiní se ptají, kolik a jakých škodlivých látek tyto rachejtle produkují.

X) Jedná se o skupinu velmi nebezpečných látek pro životní prostředí, život organizmů i život člověka. Dioxiny patří mezi velmi jedovaté látky, které jsou životu nebezpečné již v koncentracích jedna ku miliardě (ve srovnání s kyanidem draselným jsou asi sedmdesátkrát jedovatější). U pokusných zvířat, která byla vystavena působení látek s dioxinovým efektem, byla zaznamenána řada toxikologických projevu. K těmto patřily hlavně:
- poruchy růstu,
- poškození imunitního systému,
- zvýšený výskyt rakoviny,
- poškození reprodukčních funkcí.

Přehled látek používaných při výrobě ohňostrojů:

http://www.ohnostroje-zvon ek.cz/index.php/chemicke-l atky-a-slouceniny#Ostatn%C 3%AD l%C3%A1tky
Jméno: Jirka
Datum:01.01. 11:21
Titulek: Dioxiny bylyodpovědět
I ve Spolaně,lidi kolem těch budov chodili a poblíž pracovali.|Kdysi tam vpustili králíka a byl do 5 minut tuhý.Byly provozy,kam nesměly ženy,ve finále když se to se Spolanou tehdá sr...o,nahnali soudruzi ženy i tam.S doktory se to vždycky nějak sehrálo.Ten,kdo měl nemoc z povolání,nabídla se mu místo odškodnění vyšší funkce zpravidla.Vyplácet pálky za odškodnění nebylo výhodné ikdyž dotyčný stejně časem zemřel.To samé ochranné pomůcky a příplatky když mnohde člověk pracoval léta a jedy vstřebával celým tělem.Dříve nám toto tajili a dnes to není o nic lepší.Instituce a kontrolní orgány v tomto zainteresované lžou nebo nekonají.Máme zkušenosti,ale nebudu raději uvádět.Šmejdi se rádi všeho chytají a proti druhým obracejí.
Datum:01.01. 11:37
Titulek:o dioxinech se dlouho nevědělo....odpovědět
Manžel kdysi dělal na střiži cechaře. Jednou z velmi nebezpečných chemikálií používanou při výrobě střiže byl sirouhlík, nervový jed. A pamatuji si velmi dobře, že se doma zmiňoval, jak ženy pracující na spřadačkách, kde bylo sirouhlíku maximální množství, často zatajovaly, že jsou těhotné, aby je nepřevedli na méně placenou práci. Ono to samozřejmě časem vyšlo najevo, ale dětičky v břiše byly postižené. Mozek a tak. Pak se nedivte, jak vypadají někteří současní obyvatelé. A také se chodily rozlévat jedy, byly to organofosfáty, super jedy, a ti dobrovolníci, aby si vydělali, si nevzali ani respirátor na ústa. Takže ne vše byla práce soudruhů, jak je nazýváte. Nemyslete si, že dnes je to jiné. A nejen ve Spolaně. Manžel mimochodem už v roce 2005 už zemřel na celkovou rakovinu.
Jméno:tak
Datum:01.01. 17:58
Titulek:mámodpovědět
Pocit,že jste se těmi spřádačkami také mihnula.
Datum:01.01. 18:04
Já jsem se tam mihnula, a ty jsi tam ,blbe, několik let pracoval...
Jméno: Vladimír
Datum:01.01. 12:38
Titulek: on Zdendaodpovědět
Taky pálil jak cikán za bukem,budiž mu země lehká.
Jméno:Věra
Datum:03.01. 10:56
Titulek: dnes jsem bylaodpovědět
Nakoupit pod bývalou Jednotou.Ceny nenápadně vylezly u některého zboží nahoru,jinde se osekala gramáž.Ovozel aby člověk prohlížel lupou v jakém je stavu.podmáslový chléb zdražili o 6Kč.Na pokladně nová síla a než se zaučí i fronty.Rychle ven.
Jméno:Josef
Datum:28.01. 11:38
Titulek:lidi,co říkáteodpovědět
Diskriminačnímu počínání při platbách potravin se slevami,závislými na aplikacích a ovládání chytrých telefonů??!Už je to do nebe volající,kontrolním orgánům státu to je jedno.Je rozdíl přiložit plastovou kartu s čipem ke snímači-to by musel být člověk bezzruký,aby to nedal.Avšak něco jiného je to s aplikacemi.K tomu potřebujete vlastnit a umět ovládat chytrý telefon.A zde nastává oproti primitivním kartám zlom.Starý,méně zručný či méně vzdělaný člověk už tohle nedá,tudíž JE toto diskriminační chování.
Jméno:Marie
Datum:31.01. 07:24
Titulek:Evropská komise povolilaodpovědět
Přidávání červů do potravin.Takových delikates se člověku za těch "hnusných" komunistů nedostalo.Děkujeme!

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz