|
 |
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 24.12. 09:07 |
Titulek: | Co bude se Spolanou? | odpovědět |
Pozn. A.S.: Slušně řečeno: Spolana je v pr....! Bude se propouštět? Kolik bude nezaměstnaných?
Hospodářské noviny 23.12. 2024:
Spolana Neratovice je ve finančních problémech. Chemička omezí výrobu i investice
Neratovická chemička Spolana, patřící do skupiny Orlen Unipetrol, čelí finančním problémům. Ještě začátkem letošního roku přitom její situace vypadala optimisticky. Spolana obdržela příslib dotace přes 2,5 miliardy korun z Modernizačního fondu na výstavbu nové jednotky na výrobu polyvinylchloridu (PVC). Další miliardovou investici plánovala do modernizace provozu na výrobu kyseliny sírové. Obě tyto akce jsou ale nyní ohroženy, stejně jako další produkce PVC.
Co se dočtete dál v HN:
- Co Spolaně působí problémy.
- Jak a kdy bude Spolana problémy řešit.
- Víme, zda omezení provozu ovlivní projekt spalovny odpadu v areálu chemičky.
|
|
|
|
Jméno: | A |
Datum: | 24.12. 13:35 |
Titulek: | kdo prodal | odpovědět |
Spolanu kdysi Polákům jako takovou??To jim nedošlo,kam to povede?Napakovat výrobní postupy a technologie,získat doma majoritu..?Byla to taková načasovaná bomba a nemyslím,že by to pohřbila jen momentální ekonomika.Zbyde nám tu spousta kontaminované půdy,starých budov.Co separé farmakofabrika Cayman,poveze se také? |
|
|
|
Jméno: | :) |
Datum: | 25.12. 10:27 |
Titulek: | Nevyřeší nic zasadního | odpovědět |
Co bude se Spolanou je ve hvězdách, jen je nejspíš jasný že už to nikdy nebude Spolana jako do ted. Většina letitých zaměstnanců z údržby už bude mít nové zaměstnání takže se výroba hodně omezí nebo spíš zastaví úplně. Jestli ve Spolaně pojede Sírovka tak to bude zázrak. Ale to nám už jako zaměstancům může být jedno. Víme jistě že příští rok s námi Spolana nepočítá. Já jsem se rozloučil s jedoucím provozem pred vánoci a od nového roku se budu ucházet o nové zaměstnání. |
|
|
|
Jméno: | já |
Datum: | 27.12. 12:54 |
Titulek: | do žádného Litvínova | odpovědět |
Ani jiné pr...e jezdit nebudu,mám pár let před důchodem,raději podpořím místní černotu a budu s rodinou.Co si stát podělal ať si vyjí.S poctivostí leda do pr... v téhle zemi. |
|
|
|
Jméno: | mají |
Datum: | 31.12. 15:31 |
Titulek: | takové | odpovědět |
Heslo-lepší špatný handl než dobrá robota. |
|
|
přidat názor |
|
|