|
 |
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 23.12. 19:19 |
Titulek: | Trubači večer před Štědrým dnem | odpovědět |
Dnes večer se ozvaly koledy na sídlišti. Trubači zahráli několik koled a byli odměněni potleskem nejen místních obyvatel, ale i těch, kteří zřejmě přišli z jiných částí města. Krásné. Vzpomněla jsem si na hudebníka, teď si nemohu vybavit jeho jméno, ale vždy na Štědrý den z balkonu hrál na trubku jednu z koled. Bylo to milé a už jsme se na něj těšili. Bohužel, už není mezi námi. Možná si ještě vzpomenete, jak jsme v rámci 1. ND před vánocemi objížděli okolní vesnice s pásmem o Betlému, několikrát jsme jej zahráli i u kulturáku a později i pod rampou na náměstí. Škoda, že už v současné době nic podobného neexistuje. Je fakt, že ve všech vsích a městech, kam jsme zavítali, nás vítali a postarali se o nás, jen v Neratovicích ne. Je to tady takové začarované. Jako by radnice byla nedobytná bašta s většími právy. |
|
|
|
Jméno: | Alena |
Datum: | 23.12. 22:07 |
Titulek: | Trubač | odpovědět |
Byl to pan Struska.Také na jeho koledu pamatuji, bylo to moc hezké. |
|
|
|
Jméno: | Pavel |
Datum: | 24.12. 01:34 |
Titulek: | Trumpetista | odpovědět |
Dobrý den, jen doplním. Trumpetista se jmenoval Josef Struska. |
|
|
|
Jméno: | Ben |
Datum: | 24.12. 08:26 |
Titulek: | do třetice doplním | odpovědět |
|
|
|
Jméno: | Petr |
Datum: | 24.12. 13:50 |
Titulek: | dnes po 11.hodině | odpovědět |
Rozdával na Staroměstském náměstí primátor Jan Svoboda bezdomovcům rybí polévku.Jak to dopadlo u nás?Ticho po pěšině? |
|
|
|
Datum: | 25.12. 18:48 |
Titulek: | bezdomovci | odpovědět |
Nedávno jsem vyslechla z úst člena vedení města, že NEMÁME žádné bezdomovce. Takže komu by rozlévali polévku? |
|
|
|
Jméno: | tak hlavně |
Datum: | 26.12. 07:43 |
Titulek: | že se cpe | odpovědět |
|
|
|
Jméno: | Neratovičák |
Datum: | 26.12. 08:27 |
Titulek: | ti nemusí čekat na polévku | odpovědět |
Ale těm se necpe polévka, těm se cpou jiné věci |
|
|
|
Jméno: | Jirka |
Datum: | 26.12. 15:56 |
Titulek: | a o to | odpovědět |
Je to dost smutné,snad se to těm krkounům,co na naše nemyslí jednou vše vrátí.To,že je člověk jednou nahoře není žádnou zárukou,že nemůže být dole. |
|
|
|
Datum: | 26.12. 17:37 |
Titulek: | hrubší formou..... | odpovědět |
Když jsem nedávno nedostávala rok a čtvrt podklady pro zastupitele, prohlásila jsem, že na každou svini se vaří voda. Mnoho z přítomných zastupitelů mě málem kamenovala, ale my Moraváci rádi používáme přiléhavá rčení.... |
|
|
|
Jméno: | Honza |
Datum: | 26.12. 18:15 |
Titulek: | to je hnus | odpovědět |
Přeci existují nějaké regule,za jakých zastupitel informace dostává,ale tady je to asi jeden velký problém.Spíš se nedozvědět důležité informace jako takové a nevidět do ničeho.Kdo jiný by nás o tom mumraji informoval blíže??Cirkus. |
|
|
|
Datum: | 28.12. 07:46 |
Titulek: | Je to hnus | odpovědět |
Něco určuje zákon o obcích, ale prakticky vše, co se týká zastupitelstva, je v jednacím řádu zastupitelstva .Kromě několika bodů: např že občan má právo promluvit ke každému budu programu, ale jak dlouho, to určuje opět jednací řád zastupitelstva. Kdyby tam byly dvě vteřiny, platilo by to. Na př. znám město, kde jednací řád určuje délku vystoupení ZASTUPITELE - 90 vteřin!!!! Jednací řád většinou navrhne radnice - čti koalice a také si jej schválí. Pokud má někdo připomínky z opozice, nikdo se jimi nezabývá.
Navíc občané neznají svá práva, chodí jich na zasedání minimum, nevědí, že jim musí bezprostředně odpovědět nebo písemně do 90 dnů!!!!!!!!!! To už každý zapomene, že něco řekl....Od převratu jsem chodila na každé zasedání, pokud jsme nebyla v zastupitelstvu, teď jsem po páté, NIKDY mi neodpověděli písemně, občas ústně, ale to byla výjimka. |
|
|
|
Jméno: | Jiří |
Datum: | 28.12. 08:09 |
Titulek: | ač se to jeví různě | odpovědět |
Jsme tím,co druhým dovolíme.Jedno zda v osobním,partnerském,pracov ním vztahu.Dále je tu jistě ctěno:kde není žalobce,není ani soudce.My teď řešíme s ombudsmanem podobnou záležitost. |
|
|
|
Jméno: | Alena |
Datum: | 25.12. 22:40 |
Titulek: | Také jsem reportáž | odpovědět |
viděla, starý pan primator Svoboda něco povídal o tradici sociálně slabým rozdávat polévku, ale že by ti lidé, kteří byli v reportáži byli sociálně slabí, to mi nepřišlo. Byli tam cizinci "žluté" pleti, asi China či Japonci, dosti slušně oblečený papánek s dětičkami, kteří si pochutnávali na rybí polévce,že to v rodině mají jako tradici...Tito lidé opravdu měli k chudým lidem daleko! |
|
|
|
Jméno: | Trumpeta |
Datum: | 27.12. 18:54 |
Titulek: | to není jen tak | odpovědět |
Jestlipak víte, kdo celou akci pořádal? Bylo to napsáno malinkými písmenky na dolním okraji poutače: speciál Neratovice! Jedna z volebních uskupení ve složení Hanzlíková, Novotný (odstoupil), místo něj je Vrbová, Matějka. Brzy budou volby, začala předvolební kampaň. |
|
|
|
Jméno: | No |
Datum: | 28.12. 07:22 |
Titulek: | už jsem | odpovědět |
O některých slyšel,nejsou to obyčejní zastupitelé.A jejich způsob života je též trochu odlišný od těch našich. |
|
|
|
Jméno: | Marek Sosnovský |
Datum: | 30.12. 16:51 |
Titulek: | Co je na tom? | odpovědět |
Trubači tu již byli před rokem. |
|
|
přidat názor |
|
|