zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:11.12. 19:03
Titulek:Česko zpívá koledy....Neratovice ne....odpovědět
Dokonce jsou města, kde se koledy zpívají za masové účasti na náměstí. V Nera se veřejně nezpívaly prakticky nikde. To by muselo město zorganizovat. Marně jsem hledala, kde se bude něco odehrávat, vloni jsme v tuto dobu měli zasedání zastupitelstva, také se nikde nezpívalo, tak jsem jim mimo program v 18.00 zazpívala koledu "V půlnoční hodinu anděl se zjevuje...! Letos po marném hledání mi našel pán z Ička, že se zpívá v domě kněžny Emmy. Ano, zpívalo se a bylo to moc a moc pěkné. Jen jsem nikde nenašla nějaký odkaz, škoda...
Jméno:Pavel
Datum:12.12. 07:52
Titulek:.. odpovědět
Nezapomeňte že za koledy musíte ještě zaplatit OSA 🤣🤣&#129315 ;
Jméno:Jarmila
Datum:13.12. 20:59
Titulek:Za Čermáka byl advent v Nera krásný!odpovědět
S časem, kdy byl starostou v Nera Vladimír Čermák, se dnešek nedá srovnávat. Tehdy se slavilo od prvního dne adventu, jehož počátek se vždycky veřejně oznamoval. Před budovou MěNV byl instalován velký adventní věnec se čtyřmi svícemi, které starosta sám osobně chodil postupně rozsvěcet. Uprostřed náměstí stály velké osvětlené betlémské jesličky v pozadí s nakašírovaným nasvíceným spolanským komínem s červenými světélky na jeho vrcholu.Pokaždé na Štěpána se k nim chodil poklonit ředitel Spolany. A do kruhu okolo jesliček stály prodejní stánky, kde se prodávaly voňavé opečené klobásy, svařené víno, vánoční pečivo, hlavně cukroví, ale i náhradní díly na wartburgy, trabanty a žigulíky. Okolo celého náměstí byly všude rozvěšené zelené girlandy omotané kabely s barevnými žárovkami. Některé s nich svítily. Občané Neratovic si mohli zazpívat koledy se souborem Spolaňáček, který zdarma vystupoval na náměstí každý adventní večer až do 23. prosince. Na nejvyšším místě průčelí budovy MěNV zářila ohromná, krásná adventní hvězda celou noc. I socha Lenina měla svou dekoraci. Nad její hlavou jasně svítila svatozář a v místě jejího srdce zase rudá hvězda. Byla to krásná vánoční období v Neratovicích, na která ráda vzpomínám a marně se v nynější době těším na nějaká podobná.
Jméno:Bobin
Datum:14.12. 10:25
Titulek:děláš si z nás p...odpovědět
Tebe jedině omlouvá tehdejší nezletilost. Svatozář nad Leninem a rudá hvězda místo srdce!!!..cha, cha cha....
Jméno:pamětník
Datum:14.12. 12:12
Titulek:Od kud Vás vypustili?odpovědět
Jako satira, jo, ale ještě, že je to čistý výmysl. Za komáče stánky a klobásky na náměsti? A kde byly ty rozsvícené girlandy? Jedinný, co tam stálo byla socha V.I.Lenina, tu si pamatují všichni, kdo tu dobu v Nera zažili!
Jméno:Jitka
Datum:17.12. 15:15
Titulek:A ještě pražené kaštany!odpovědět
Byla jsem v té době ještě malá holka, ale vzpomínám si, že jsem se na předvánoční dobu v Neratovicích vždycky těšila právě kvůli atmosféře na náměstí, na osvětlení, na hudbu, na jesličky a na ty stánky. Ředitel Spolany nebo někdo z jejího vedení tam vždycky v jednom stánku prodával lidem pražené kaštany a byly hrozně moc dobré!
Jméno: Josef
Datum:18.12. 05:51
Titulek:jooo,ředitelodpovědět
A pan Čermák,to byly osobnosti,kterým na lidech záleželo,ne jako ty dnešní figurky-škoda mluvit.Dobře už tu kdysi bylo.Jsou tu jiné zájmy.
Jméno:Bob
Datum:11.12. 19:43
Titulek:touto dobouodpovědět
Už stály v ulicích i kádě s kapry a prodávalo se.Jakoby si letos prodejci dávali na čas nebo měli stažené zadnice z týrání.Nějak tu nejen vánoční kultura celkově upadá.Na Mělníku se pouští koledy aspon z repra na trzích či v centru,osvětlení,výzdoba,t rhy,tady chcípnul pes.
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:11.12. 20:33
Titulek:inu, je to tak....odpovědět
Není zájem.Vždyť i radnice je zvenku "ozdobená" jen kusem zeleného cancouru, zato vevnitř plno zdobení. To v Olomouci je zvenku na každém okně radnice truhlík s krásnou výzdobou, venkovní zahrádky u restaurací a barů se předhánějí, kdo si je lépe vyzdobí. Možná že vánoční kultura v Neratovicích upadá proto, aby byla postupně zlikvidována. Konec českých tradic tam, kde vlaje vlajka cizího státu, zatímco česká vlajka je zamotaná k nepoznání. Není to symbolické?
Jméno:Věra
Datum:12.12. 06:38
Titulek:Mělník náměstíodpovědět
Plný stánků a chatiček,osvětlení,hudba,a tmosféra.Tady nic.Možná tak zatančit si kozáčka.Nevíte něco o nájmech zdejším stánkařům,prý ho měli zvedat.To půjde rychle do ...pryč.U knihovny ozvučené jesličky,v infocentru ván.výstavka.Toť vše,finíto,vymalováno.Co myslíte,dostanou letos neratovičtí homeless polévku nebo se budou točit kolem UA u 1.Spolany?

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]