|
|
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 06.11. 18:31 |
Titulek: | zakázaný film: Děti Donbasu | odpovědět |
Děti Donbasu - zakázaný dokumentární film, který vás dožene k slzám (české titulky)
Děti Donbasu vědí, co je to válka, že ve škole by měl být protiletecký kryt a že další volání domů může být jejich poslední.
Děti na Donbasu, žijící pod neustálým ukrajinským ostřelováním, vědí, kdy se mají ukrýt, ale ne vždy se jim to podaří. Dětská úmrtnost se zde stala hroznou rutinou.
Žáci se musí učit v suterénu, protože chodit do školy je někdy prostě životu nebezpečné.
Film nám ukazuje situaci obyčejných vesničanů, kteří se ocitli uprostřed ostřelování. Tento příběh je o těch, kteří strávili dětství pod bombardováním a ostřelováním, a pro ty, kteří stále nevěří, že děti z Donbasu jsou zachraňovány již devátým rokem.
V Mariupolu, jako strašlivá připomínka velmi nedávné minulosti, jsou na dvorech náhrobní kříže. Ukrajinské ozbrojené síly po sobě navíc zanechávají nejen stativové miny, ale i zaminované hračky v ulicích.
Děti i dospělí ve filmu vzpomínají na to, co za ta léta prožili, mluví o tom, jak jim ruská armáda pomáhá, a spřádají plány na mírovou budoucnost.
https://www.youtube.com/wa tch?v=nEnUETzsCYY |
|
|
|
Jméno: | sob |
Datum: | 07.11. 13:19 |
Titulek: | Viděla jste ten film? | odpovědět |
A pokud ano, jak může být zakázaný?
Druhá věc (pomíjím obsah, nemám čas ani prostředky to rozebírat a ověřovat): proč nemá ani úvodní ani závěrečné titulky? |
|
|
|
Datum: | 08.11. 08:01 |
Titulek: | A ještě mě tak napadá... | odpovědět |
Pokud ukrofašisti na Donbase zabíjeli Rusáky a jejich děti, tak proč jako první obsadil Putin v roce 2014 Krym? |
|
|
|
Jméno: | Miloš |
Datum: | 08.11. 08:45 |
Titulek: | prostudujte si historii | odpovědět |
Pamatujte: Krym byl vždy ruský, žili tam Rusové a mluvili rusky. Jak to, že najednou byl Krym ukrajinský? V roce 1954 tehdejší vrcholný představitel Sovětského svazu Ukrajinec Nikita Chruščov daroval Krym Ukrajině. Už v roce 1992 se ale za Jelcina začalo hovořit o neoprávněnosti převodu Krymu Ukrajině. Dne 16. března 2014 bylo vyhlášené krymským parlamentem referendum, v němž se obyvatelé ukrajinské Autonomní republiky Krym a města se zvláštním statusem Sevastopol vyslovili pro přičlenění Krymu k Ruské federaci. Pro připojení k Rusku hlasovalo více než 96 % zúčastněných voličů při volební účasti 83 %! Na Krymu dlí ruská Černomořská vojenská flotila, jedna z celkového počtu 5 (!)ruských vojenských základen. Armáda Spojených států má kolem 800 známých vojenských základen mimo území USA!!! To je rozdíl, co? Kromě toho má Rusko na Krymu jediný nezamrzající přístav.
Když jsou pro vás Rusové Rusáci, pak Němci jsou určitě Němčouři, my jsme pak Čecháčci nebo Čehúni, Židé jsou žíďáci a vy jste nejste sob, ale pitomec. |
|
|
|
Jméno: | a |
Datum: | 08.11. 11:59 |
Titulek: | pane chytrý | odpovědět |
Máte to něčím podložené nebo jen plky a fámy typu :jedna paní povídala?? V tom případku je tu polemika o tom...pitomci.Tak hoďte,Sorbonko barvu. |
|
|
|
Datum: | 08.11. 22:08 |
Titulek: | Původně jsem se chtěl pustit do diskuse | odpovědět |
Chtěl jsem jeden po druhém vyvracet všechny vaše omyly, vysvětlit důvod mnou záměrně použitého označení stran konfliktu.
Po dočtení vašeho příspěvku až do konce mě přešla chuť, protože jste se mě pokusil nejen poučit, ale ještě urazit. Došlo mi, že nestojím proti sobě rovnému protivníkovi.
|
|
|
|
Jméno: | Tereza |
Datum: | 09.11. 11:23 |
Titulek: | tak to je zdůvodnění | odpovědět |
A inteligence přímo brutální,sobe. |
|
|
|
Jméno: | !!!!! |
Datum: | 09.11. 11:46 |
Titulek: | diskuse s hlupákem je nemožná | odpovědět |
Neznalost dějin neomlouvá. Kde nejsou omyly, není co vyvracet. Proti vám nemohl být žádný protivník, takového druhého inteligenta aby pohledal. |
|
|
|
Datum: | 10.11. 14:38 |
Titulek: | Jako že se mýlím já? | odpovědět |
Nějak se ztrácím v tom, kdo na co vlastně reaguje. |
|
|
|
Jméno: | mno |
Datum: | 08.11. 05:56 |
Titulek: | souhlasím | odpovědět |
Taky dost...ujeté.Ještě že do toho nezapletli pana Babiše. |
|
|
|
Jméno: | Karel |
Datum: | 22.11. 16:01 |
Titulek: | školy pro ukr.děti (Novinky) | odpovědět |
Jsou zkrátka všude-zdravotnictví,obchod y,doprava,školy,restaurace .Je jenotázkou času,kdy tahle nafouknutá bublina praskne či vyeskaluje v něco špatné.Špatné pro nás.A naše Fialova vláda??!Pohoda,klídek a možná i ten tabáček.Třeba takové školy již nemají kapacity přijímat další žáky a věnovat se jim v ukrajinštině.Na to je třeba dalších sil,peněz,času..Že zbržďují výuku tříd našich děcek je jasné a známé.Co jsem slyšel,že mnoho ukr.matek nabádá svá děcka,aby se česky neučily.Česká podpora,peníze a pomoc jim nesmrdí??! Padla zmínka a zřízení a postavení škol pro ně.Z našeho státního rozpočtu??!Snad ne.A zase je ticho.Kam jejich vděčnost vede vídáme stále.Nárokují si nenárokovatelné kde se dá.To je jen školství.Co zdravotnictví,lékaři je také musí přijmout,léčit a ošetřit.V době,kdy jich máme málo a jsou čím dál hůře dostupní je stát dorazí ještě jejich kvantem.K čemu tohle povede??Na Ukrajině si oligarchové staví sjezdovky za miliardy a my děláme charitu.Ani podle zákona o informacích dané instituce nesdělí,kolik jim je od státu na dávkách a dalších příspěvcích vypláceno a kolika.Ticho.Lži ze všech stran. |
|
|
|
Datum: | 22.11. 17:55 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
Dne 4,12. v 16.00 se koná veřejné zasedání městského zastupitelstva. Podle zákona může zastupitel podívat návrhy na zařazení do programu zasedání, a to předem i během zasedání!!! Jenže starosta trvá na tom, že to musí být písemně na předepsaném blanketu. Jenže zastupitel ho musí mít k dispozici a co když ho nemá, pak ho musí napsat, budou na něj zastupitelé čekat??? A to ještě musí zastupitelé schválit. Tedy vše směřuje k tomu, aby žádné další návrhy byly přijaty. Tak to je...
, ovšem musí to schválit zastupitelstvo. |
|
|
|
Datum: | 22.11. 17:58 |
Titulek: | dodatek | odpovědět |
Znovu jsem navrhla zastupitelstvu, aby pověřilo starostu sundáním ukrajinské vlajky ze stožáru u radnice, Když některý stát dobude jiný, vyvěšuje jeho vlajky. Nás také dobyli Ukrajinci? Nevím o tom. Pojďte se vsadit, že to neprojde!!!!!!! |
|
|
přidat názor |
|
|