zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:05.11. 18:25
Titulek:Jak se dětem vymývají mozky...odpovědět
Dnes k večeru se u trojky školy rojily děti s lampiony a různě svítícími objekty. Naivně jsem se domnívala, že je to k výročí vzniku československé republiky, vždyť se žádná oslava ve městě nekonala. V některých městech byli občané zváni na setkání na náměstí, aby uctili památku vzniku republiky, naše město na to kašle. Tak jsem se domnívala, že vedení dvojky školy na svou vlastní pěst se odhodlalo přispět k výchově k vlastenectví. Ale jak jsem byla naivní. Zeptala jsem se jedné matky s dítětem, k jakému výročí se slavnost pořádá. Přeměřila si mě opovržlivým pohledem: To je přece HOLOVín. Takže žádná snaha vštípit dětem lásku k vlasti, ale naopak, tak jako za starého režimu vnutit dětem oslavu cizího svátku. Dřív to byla Velká říjnová revoluce, dnes je to holovín plný děsu a zla.
Jméno: A
Datum:05.11. 20:00
Titulek: to byla škola !odpovědět
Ale šaškují s tím už i ve školkách.To je pak panečku něco.Amerika náš vzor a spasitel.Jestlipak nám dříve s povinnými lampiony bez těch hororů nebylo lépe??Nedivím se.že spousta mladým se nechce do zakládání rodin.Školní docházka je stále povinná a při pocitu nejen tohoto vymývání mozků,překrucování dějin,dezinformace atd bych nemohla své děti ani do škol pouštět.Tak zdar všem holovínům z praktických škol.
Jméno:Janina
Datum:06.11. 08:45
Titulek:Halloweenodpovědět
Kraviny melou, ale historii si nezjistí.
Původně !keltský! lidový svátek, "All Hallows' Eve“, který se odehrává den před křesťanským Svátkem Všech svatých.(Google za 2 vteřiny)
Amerika ho jen převzala a pojala velkolepěji, jako vše.
A proč si neužít průvod s lampiony, symbolem podzimní tmy, stokrát lepší, než povinné mávání vlaječkami v povinném průdovu na prvního máje.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]