zpět na forum

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:27.10. 11:58
Titulek:K svátku naší bývalé republiky....odpovědět
Jan Neruda: Jen dál

Z bouřného času jsme se narodili
a krok za krokem v bouřných mračnech jdem
vstříc hrdě vznešenému svému cíli,
šíj kloníce jen před svým národem.
My věděli, co na nás cestou čeká;
byť hrom však bil a mráz nám v kosti vál —
toť jenom česká hudba odevěká,
my při ní půjdem k předu — dál, jen dál!

Pryč se vzdechy, již umlkněte, rety,
že přízeň doby není jasna tak!
což růže neodvírá svoje květy,
když mezi ní a sluncem rozstřen mrak?
Pryč s klímotem již u kormidla lodi:
kdo chvíli stál, již stoji opodál,
den žádný dvakráte se nenarodí,
čin dvakrát nezraje — jen dál, jen dál!

My nevíme, co budoucnost nám chová —
však ještě žije českých bitev bůh,
a pro vítězství veliká a nová
je dosud širý dost ten český luh!
A chce-li bůh snad dát kdys nové seče —
nám stačí hlas husitský na chorál,
dost v zemi železa na dobré meče,
i v krvi železo — jen dál, jen dál!

Ach hleďme pilně ke korábu svému,
jsme jeho pláňky, hřeb jsme svěrný v něm,
a věrně, toužně přilneme-li k němu,
zas šťastna záhy bude Česká zem!
Však byť měl Čech již všechno ve svém klínu,
čeho si v nejbujnějších snech svých ždál —
to lidské moře nezná odpočinu,
Ty též ho neznej, stále měj se k činu,
dál, Národe náš drahý, věčně dál!
Datum:29.10. 06:38
Titulek:projev prezidenta...odpovědět
Moc hezky nám to pan prezident přečetl. Ještě že měl před sebou čtecí zařízení. Kus lidského tepla v projevu nebylo. Studený čumák. Zlatý Zeman. Co se týká vyznamenaných. Mnohdy by se chtělo zvolat:? Za co, soudruzi, za co? Vojáci, kteří bojovali za cizí zájmy. Jeden z nich tam šel dobrovolně. Dvořák - bývalý ředitel TV! Kroupa - profláknutý politik atd. Kolik tam bylo vědců. techniků a lidí z průmyslu? ? Byli tam vůbec nějací?
Jméno: Bob
Datum:29.10. 10:46
Titulek: vypitý Zemanodpovědět
Ala khunda sem,khunda tam versus Fialova lampasácká loutka pochlebná Bruselu,ani jedno žádná výhra.A těch kostlivců co by skákalo ze skříní!!Nemají si co vyčítat.Téhle zemi už není pomoci-zleva za 18,zprava bez 2 za 20.Prašť jako uhoď.Je to podobné jako šaškec zvaný Stardance,kostýmy jako do šapita,nadržuje se,Chlopčík byl pro TV drahý.Ano-měl a znal svou cenu.Ty 2 hodnotící kreatury mimo Drexler taky trapárna.Váleček je trapnější,motá se mu jazyk,napudrovaná Kostková to zachraňuje.Věřím pevně,že vítěz je dávno znám.Hlasování diváků se tam nikde nezobrazuje.Asi jako Vyvolení a 2xteplý hysterák Vladko+ jiné slátaniny.Banánov hadr.
Jméno:Alena
Datum:29.10. 10:51
Titulek:Máte pravduodpovědět
Soudruh prezident je studený jako psí čumák. Také jsem nechápala některé vyznamenané vč. Dvořáka a také pěvkyně Peckové, je to arogantí a nesnášenlivá ženská, která jen uráží své úspěšnější kolegy. Zpívat umí, ale jako člověk hnus - stačí si přečíst některý rozhovor s ní. Ještě odpoledne se psalo, že mezi vyznamenanými bude Kundera a Kryl, nevím proč zrovna oni nebyli. Určitě je dost úspěšnějších lidí, kteří by si vyznamenání zasloužili.
Datum:29.10. 18:02
Titulek:doplněníodpovědět
Nemohli tam být, už zemřeli. Ne, já vím, že jste myslela, že byli navrženi na vyznamenání. Zaplať pánbůh, že tam nebyli. Myslíte, že by tak hluboko klesli, že by převzali vyznamenání z rukou komunistického vojenského rozvědčíka? No tak to si nedovedu představit.
Jméno:Jan
Datum:29.10. 19:11
Titulek: velké štěstíodpovědět
Že jsem to nesledoval v TV.Nuda že by se dala krájet,žádná atmosféra,vakuum.Pak jsem shlédl seznam a řekl jsem si,že jsem vlastně o nic nepřišel.Valná převaha umělců a akademické selanky,oceňuji záchrance životů.Ti 2 mohli být vyznamenáni im memoriam,ale to by muselo být od někoho jiného.
Jméno:Miloš
Datum:29.10. 07:00
Titulek:dotazodpovědět
Byla v Neratkách nějaká oslava k výročí vzniku republiky? Nikde jsem nic nečetl. Nebo to proběhlo jako obvykle: příjezd, příchod, pohodit kytku, úklon, odchod a jet k další zastávce?
Jméno:Karel
Datum:29.10. 16:57
Titulek: kde žijeteodpovědět
Tady se to dávno hraje na jinou notu.To tak nějakému amíkovi nebo vyvěsit žlutomodré fangle.Historii nám mažou z povědomí a hlav-viz kašna na náměstí a pomník neznámému vojínovi v Lobkovicích.Montéři z Kuby,Polska,Bulhaři aj.nám tu stavěli sídliště a infrastrukturu.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz