|
 |
zpět na forum
|
Jméno: | Alena |
Datum: | 23.10. 07:02 |
Titulek: | Výpočet objemu odpadové nádoby-stránky města | odpovědět |
Oni to nebudou vážit jak se plánovalo? Dost dobře těmto informacím nerozumím...(každé město to bude mít jinak, někde i zdarma, někdy placené odpadkové sáčky, a jak to bude s trvalým pobytem? To jako se bude vyvážet za 14 nebo za 28 dní? No nazdar, to bude pěkně smrdět a ta cena!? To zas bude černých skládek. Jejich likvidace bude levnější?! Ne, zaplatí to ti poctiví troubové!
Jak spočítat poplatek za odpady
Odkazy
Jak spočítat poplatky za odpady_ BYTOVÉ DOMY.xlsx [XLSX, 19 kB]
Jak spočítat poplatky za odpady_RODINNÉ DOMY.xlsx [XLSX, 13 kB] |
|
|
|
Jméno: | Josef |
Datum: | 24.10. 08:53 |
Titulek: | Cena svozu | odpovědět |
Jiná města hospodaří jinak:( a mohou si proto dovolit svoz zdarma. Tady nás budou leda přesvědčovat možnými cenovými výhodami spalovny, byť je už nejspíš rozhodnuto. |
|
|
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 24.10. 09:15 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
Nebude se platit za váhu, ale za objem. Místostarosta Židoň navrhl, aby se za LITR odpadu platilo 1,-Kč. Co to je koruna, že. Nic moc. Ale ten výsledek. Všichni mu to schválili, kromě kromě Kelinové, Šandy a Spěváčkové.
Příspěvek p. Židoně.
Na loňském zastupitelstvu se schválilo změnu ideu vybírání místního poplatku za
komunální odpad z obecního systému odpadového hospodářství na místní poplatek za odkládání
komunálního odpadu z nemovité věci. To byla změna idey vybírání poplatku a dnešní materiál je vyhláška k tomuto novému systému a součástí vyhlášky bude i stanovení ceny za 1 litr směsného komunálního odpadu. Navrhuji rovnou doplnění usnesení o větu: Zastupitelstvo města schvaluje cenu 1 Kč za směsného komunálního odpadu, která bude uvedena ve schválené obecně závazné vyhlášce. Vyhláška je přílohou
tohoto materiálu."
"Nová idea pokrývá to, že všichni obyvatele na území města bez ohledu zda mají nebo nemají
trvalé bydliště, ale produkují odpad budou platit. Je tam klíčové dva pojmy plátce a poplatník, poplatník je každá osoba, která bydlí a produkuje odpad na území města, bez ohledu na to jestli zde má trvalé bydliště. Plátcem je např bytové družstvo nebo SVJ. Funguje to stejně, jako když to BD rozpočítává osvětlení společných prostor, nebo pojištění ….vybírá od všech bez ohledu na trvalé bydliště."
Já k tomu dodávám: Pokud budou popelnice nezamknuté a stání otevřené a nezastřešené, kdokoli si hodí cokoli do našich popelnic a my to zaplatíme!!!!!! Nic z toho nám nezařídí město, budeme všechny úpravy platit MY!!!!! Záleží na výborech, zda jsou schopní vše zorganizovat. Ze zkušenosti se obávám, že to nezvládnou a bude jim to jedno. Tak to je ten pravý kapitalizmus. Odřít každého do mrtě. Samozřejmě, že se tento systém dotkne hlavně paneláků. Rodinné domky si to ohlídají, vystrčí popelnici a zase si ji dají za vrata. Kroužecký, Židoň a kdo ví ještě kdo, mají rodinné domy!!!! Těch se to netýká.... |
|
|
|
Jméno: | Venca |
Datum: | 24.10. 12:11 |
Titulek: | zastřešení,uzamykatelnost | odpovědět |
To by chtělo.Stále vídám kdekoliv po městě,že zastaví,auto,dodávka s cizí SPZ a háže odpad i pod kamerami do našich kontejnerů.Už jsem to i nafotil,ale to víte,hlava v písku.Jakmile z toho není žádný vejvar tak žádný zájem.Jen se bojím,aby to lidi se sesypáním a tříděním neodradilo.Toto si myslím že by bylo v gesci BD aj.Město tohle dělat nebude,nemyjí se ani popelnice,natožpak nějaké velebení vytvářející náklad.Třeba takové zahrádky na Výsluní nemají svůj kontejner či popelnici a ještě donedávna sypali svůj odpad kde se dalo v sídlišti poblíž.To ještě nebyly kontejnery na biodpad a další.Házeli vše do směsného,vozili to na káry.Jj,ošulit druhé,to těm vyvoleným jde dobře.Váha bude vahou,ale objem je spekulativní.To se zas odstěhuje spousta lidí z města.Ale co nám tu zbyde??Zlatej Čermák! |
|
|
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 24.10. 13:52 |
Titulek: | o čemkoli.... | odpovědět |
Ano, zlatý Čermák. Proto nebyl vybrán na Cenu města a místo něj byli vybráni lidé s mnohem menšími zásluhami o město. Ovšem nebyl jen Čermák. Byli různí komunisté tupci, co buzerovali lidi. Sama jsem to zažila. Připravovali jsme na 2. škole program k výročí Velké říjnové revoluce. Jako státní zaměstnanci jsme museli dodržovat určitá pravidla, ale nikdy jsem nepřekročila určité meze. V příručce k vyučování bylo u téma HOUBY uvedeno: "Lenin chodil rád na houby." Tak takovou blbost by ze mě nedostali. Ještě k té oslavě: Založila jsem takový malý sbor z šikovných děvčat. Zpívali jsme hodně lidových písní. Měli jsme vystoupit i na oslavě VŘSR. Soudruh S. přišel zkontrolovat, jaký máme program. Tož jsme mu to přezpívali. On se zamyslil a řekl, že tam nebyla žádná sovětská píseň. Tak jsem mu oznámila, že jsme zpívali píseň Bajkal a to je sovětská píseň v ruštině. Jenže on ani netušil, že píseň není vůbec sovětská, že správný název je Svatý Bajkal a stala se neoficiální hymnou vyhnanců za cara na Sibiř. Jenže on to chudák nevěděl, a tak, aby jeho kontrola objevila nějakou chybu (měla jsem politický škraloup od té doby, kdy jsem s dětmi z malešické školy na Olšanských hřbitovech zapálili svíčky na Plachově hrobě), prohlásil, že je tam moc hlasů!!!!!!Možná se inspiroval u Josefa II,který vyčetl Mozartovi, že v jeho skladbě je moc not.No, stačí. |
|
|
|
Jméno: | Alena |
Datum: | 24.10. 16:34 |
Titulek: | SPZ dnes neodpovídá bydlišti | odpovědět |
když si dnes kupujete byť jen zánovní vůz, v posledních letech ho kupujete i s registrační značkou, tak že nepoznáte, jestli je občan rezident Neratovic. Před lety jsme jako rezidenti dostali stálé variabilní symboly pro platby KO, nyní když to lidé dostali pod kůži a orientují se, jak platit, byť to v letošním roce prakticky zdražili o 100%, protože se v okrajových částech města, vyváží KO jednou za 14 dnů, tak přijde nová PECKA! Myslela jsem si, že ve vedení máme chytré hlavy, kterým jde o město! Včera jsem chvíli koukala na zastupitelstvo! Kdo je prosím Vás ta unuděná paní, co seděla vedle p. Mrzílkové? To se nedokáže dvě hodiny ovládat, když ji zabírá kamera, když p. Mrzílková mluví do mikrofonu, že musí papat sušenky a neustále kontrolovat hodinky? To si snad ani v této době nedovolí ani dítě ve škole, či jo? Tak to jsme hodně klesli. Paní zastupitelka by se měla nad sebou zamyslet, před nedávnem totiž měla stále zavřené oči, asi pospávala. Kdo ji tu dámu volil? Jestli ji práce pro lidi nebaví, ať se sbalí a... |
|
|
|
Jméno: | No asi |
Datum: | 25.10. 10:00 |
Titulek: | nebaví... | odpovědět |
Takových je-i ve vládě,ale co naplat když korýtka a teplá místečka jsou hřejivá.A že nic nevykazují??To je přeci v těchto jedno.Na produktivitu se to tam...nehraje.Někteří si v pracovní době udělají i mejdánek v režii státu.Viz po střelbě na FF.Jsme divný národ,legislativou a smýšlením lidí.To,co vídám za humny je jiných kvalit.Ohýbat záda a líbat ruce pánům nejde donekonečna.A Unie-ta nás žene do pekel ikdyž to dezinformační zdroje popírají a vyvrací.Hezký svátek,prodloužený víkend a vyjděte do přírody. |
|
|
|
Jméno: | Karel |
Datum: | 24.10. 08:44 |
Titulek: | já už | odpovědět |
Na tu šaškárnu zvanou třídění sejřím,ceny nám stále šponují nahoru,tak je to jedno.Platíme za všechny socky,neplatiče,osvobozené a UA,zkrátka za všechny co odpad produkují,ale neplatí.Tak co bych se namáhal.Jaká vrchnost,takové podhradí.Vhodím do směsného pytel se vším a nazdar bazar.A je mi srdečně jedno,kdo na to má jaký názor.Motivace není žádná,něco stejného jako zaměstnanost a natažená ruka netáhlům.Musíme to chce-nechce stejnak financovat z daní.A nějaká superdávka od Jurečky a kontrola majetku??!Šaškec!! |
|
|
přidat názor |
|
|