zpět na forum

Jméno:Jana
Datum:21.10. 18:45
Titulek:Přesun péčeodpovědět
PŘESUN PÉČE Z NEMOCNICE NERATOVICE DO NEMOCNICE MĚLNÍK

Vážené pacientky, vážení pacienti,

dovolujeme si Vás níže informovat o plánovaném přesunu poskytování zdravotní péče z Nemocnice Neratovice do Nemocnice Mělník, kde bude péče, na kterou jste zvyklí, od níže uvedených dat v plném rozsahu poskytována. Návaznost péče je tak zajištěna v rámci jedné zdravotnické skupiny. Nemocnice Mělník je multidisciplinárním spádovým regionálním centrem se zázemím mnoha odborností, včetně moderních diagnostických přístrojů nové generace (nové rentgeny, CT, magnetická rezonance), akutních i následných oddělení, širokého spektra ambulancí a zmodernizované porodnice. Dostane se Vám tam veškeré potřebné péče.

K ukončení provozu v Neratovicích a přesunu péče do Mělníka dojde ve více krocích:

· 23.10.2024, 15:30 – Interní příjmová ambulance: ukončení provozu, interní oddělení v Neratovicích přestává přijímat nové pacienty. Nové pacienty začíná přijímat Nemocnice Mělník.

· 24.-25.10.2024 – Interní oddělení: propuštění pacientů, jejichž zdravotní stav to umožní (Nemocnice Neratovice). Přeložení pacientů, jejichž stav to vyžaduje, do Nemocnice Mělník.

· 25.10.2024 – Interní oddělení + jednotka intenzivní péče: ukončení provozu (Nemocnice Neratovice).

· 31.10.2024 – Interní + diabetologická ambulance: ukončení provozu (Nemocnice Neratovice).

· 1.11.2024 – Interní + diabetologická ambulance: péči začíná zajišťovat Nemocnice Mělník.

· 30.11.2024 – Gastroenterologická ambulance: ukončení provozu (Nemocnice Neratovice), od 1.12.2024 péči zajišťuje Nemocnice Mělník.

· Do konce roku 2024: kardiologická + urologická + oční + chirurgická úrazová ambulance – přesun péče z Nemocnice Neratovice do Nemocnice Mělník

· Gynekologická ambulance – plán je ji nadále provozovat v Neratovicích, aktuálně skupina VAMED MEDITERRA hledá nové prostory

· Informace o dalších odbornostech budou následovat

Hospitalizovaní nebo již objednaní pacienti budou informováni individuálně.

Omlouváme se Vám za komplikace a děkujeme za Vaši trpělivost. Budeme se snažit, aby Vás změny co nejméně zasáhly.
Jméno: Iva
Datum:22.10. 06:50
Titulek: bude to zajímavé...odpovědět
Co nejméně aby to pacienty zasáhlo..Zkouším si představit běžný provoz zmíněných mělnických ordinací+nápor pacientů neratovických jako získaných.To bude na termosku s čajem a svačinu.Hezky to tu upadá.Jak se tam budou dopravovat staří a špatně mobilní pacienti,Seniortaxi na Mělník nezajíždí.Spousta zdejších lékařů tam jít ani nechce a už si hledá nová místa z doslechu.Kdo ví co za tím vším je.Nová zdejší poliklinika také plná otazníků a negativ.Kdo tu tento mumraj nastolil,ví někdo něco nebo zase jen obvyklé ticho a hlava v písku??! Takže krematoria a pohřební služby očekávají velký boom.Náhoda??
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:22.10. 11:12
Titulek:Ale co ti staří a nemocní? odpovědět
Možná někdo řekne, že se tam nějak dopraví. Jenže hodně z nich má chodítko, to do autobusu nenarvete. No poptám se na zasedání, jak to město hodlá řešit. Třeba diabetologie, bude na poliklinice? Budu se ptát i na to, kdy ji konečně otevřou a kdo tam bude ordinovat!!! Měla být někdy v září, prohlídka byla zrušena, ono je to vůbec podivné, už od začátku. Proč se privatizoval barák na Kojetické, město přece vědělo, že jsou tam doktoři! Kdyby jim jejich prostory zrekonstrovali, mohli tam být dodnes a nebylo by nutné stavět polikliniku, Ale to je ono! Kasten vyhrál kupodivu výběrové řízení, kupodivu, ač byl ze čtyř zájemců poslední a stál o 50 mil. více než ti nad ním. Jestli víte proč???? Výstavba polikliniky bude hodně mastná a to je účel. Jo, tak se to běžně v této banánové republice dělá.
Jméno: Franta
Datum:22.10. 12:22
Titulek: to chci vidět!odpovědět
Pokud se pojede busem 471 z Kostelce na Mělník jezdí prej prapodivná šoférská individua.Někdo s chodítkem vezme,jiní to palejstrují.BlonCka se tváří jako když jí patří celé ČSAD.Do toho jezdí ještě kočáry,baťůžkáři,občas pes..Bude třeba si udělat nějakou rezervu.Někteří řidiči jezdí pomalu,zajíždí na Krausovnu,jiní jedou plynule nebo jiné trasy nevyznačené v JŘ.Kdo bude objednán a nebude mít vlastní dopravu,bude muset vše řešit s předstihem.Vracíme se do jeskyní.Ještě zrušit busy na Prahu a chodit do Byškovic jako to bylo dřív.Kdo ví,co nás tu vše čeká.O Kastenu stálá cvrlikání a nic nového.Ruka ruku a já na vráchu-brácha na mne.Takové jsou Nerachánovské Neratovice ala Švejkov.
Jméno:Alena
Datum:22.10. 14:56
Titulek:Není to nic nového v Neratovicích,odpovědět
když zde ukončil činnost diabetolog Mudr Březina, ponechal si nadále své seniorní pacienty a za nimi dojíždí pravidelně po telefonické domluvě jeho sestřička, velice milá a empatická žena, která odebere a zapíše vše potřebné, odveze na Mělník, kde panu Mudr přijdou výsledky, on je vyhodnotí a zavolá výsledky a pošle e-recept, bud pacientovi nebo na kontaktní telefon někoho zpřízněného, který seniorovi potřebné medikamenty vyzvedne. Není to nic složitého a funguje to již několik let (ještě před covidem19 v roce 2020). Je to pohodlné i pro málo pohyblivé seniory.
Jméno: Eva
Datum:22.10. 16:26
Titulek: jasně vše no problémodpovědět
U některých oborů to jde,udělají se odběry,analýzy a pak vše další řeší přes telefony nebo emaily.Tohle může fungovat třeba v DD ale určitě nejezdí do domácností.To by nedělala nic jiného.Určitě tohle nebude možné aplikovat u všech oborů,hlavně např.tam,kde bude nutné pacienta fyzicky vidět.A stále tu řešíme onu mobilitu.Znám případ,kdy odb.lékař ve své soukr.ordinaci v rod.vilce odpoklonkoval nevybíravě k jinému svého pacienta.Mladý nabušený frajírek,kam klientela starších pacientů nikterak nepatří.Spíše solventní podnikatelé a sportovci.Už vidím,jak lékaři-obvoďáci píšou všem imobilním o berlích a chodítkách převoz sanitkou.Pro chodící samozřejmě žádný problém.Ale jen tyto tu ve městě nežijí.Prostě to pěkně pos...i.
Jméno:Alena
Datum:23.10. 00:28
Titulek:Budete se divitodpovědět
ale jezdí do domácností. A ještě jedna věc, opět cílená, jmenuje se Domácí péče a opětovně jezdí studovaná empatická sestřička (je jich samozřejmě více) a dělá přebaly ran, píchá injekce atd. https://www.wingmed.cz/
https://www.custodium.cz/z arizeni/domaci-zdravotni-p ece-neratovice/
navíc se bude otvírat přece i nová poliklinika, kde jsem tedy nikde nedohledala, jaké tam budou ordinace, ale i na Byškovické je areál bývalé prodejny přestaven a pronajímán jako ordinace lékařů. Je tam navíc i parkoviště. Je smutné, že konec provozovatele nemocnice se potkává i se změnou zázemí polikliniky-kdy se bude otvírat???
Datum:23.10. 06:57
Titulek:odpověďodpovědět
Na někoho spřízněného???? Ježíši, copak každý má zde někoho spřízněného? Víte, kolik je tu osamocených lidí a nikoho nemají? Ani spřátelené sousedy? V některých městech mají seznam osamocených lidí a pravidelně je kontrolují. Na to mají vyčleněnou osobu. Tady by to mohl dělat klidně starosta, má velmi kladný vztah k lidem. Ale jinak se k ničemu nehodí. Dnes je zasedání zastupitelstva, asi tam nebudu, jsem nějaká chcíplá, tak se podívejte na přenos. Mám vypsaných mnoho připomínek, např kácení stromů v Benešovce, polikliniku, výstavbu na zemědělské půdě - Trativody, Výsluní, informovanost obyvatel - facebook!!!!!! a další....no snad to po mě někdo z opozice převezme, ale.....málokdo se uvolí být černá ovce.....
Jméno: Míša
Datum:23.10. 08:38
Titulek:černá ovce,jako proč??odpovědět
Suplovat a dělat práci za někoho,kdo je za to placen,informovat občany přeci není žádný rest.Tedy alespoň ne pro Vás-naopak!Chci vidět,kdo se toho cirkusu zúčastní a doma ztratí čas sledováním videozáznamu.Zkusila jsem to 2x.To si jistě pan starosta "oddychne",že tam nebude muset nic nad rámec standardu vysvětlovat a tlumočit.komunikace nebude jistě jeho silnou stránkou.Také by mne zajímalo,co vše za lékaře a odborníky bude v nové poliklinice.Takže pacient si má vzít namazaný chléb,termosku a obrážet město a doktory po něm rozsetými..(?)To bude jistě ..med.Nabírejte sil a kulírujte se,p.Spěváčková,všude řádí "moribundus".Čekárny jsou toho plné,doktoři na nervy..Jste ve věku,kdybyste měla být už na sebe opatrná.Vězte,že karma je zdarma a že to,co člověk vysílá se mu dostane od vesmíru zpět.A to platí o přírodě dvojnásob.Sleduji tu tu enviropéči a jak by řekl Postránecký v Černých baronech:Boha,chce sa mi blít.
Datum:24.10. 08:53
Titulek:odpověďodpovědět
Kurýruji se co se dá a jsem na sebe opatrná, velké díky. Pokud se týká sqadry na radnici, mám strach, že Kroužecký (a nejen ten, patří sem i Mrzílková - rekonstrukce (čti zničení) kulturáku je její dítě - čím je větší investice, tím lépe) a další, ženou město do dluhů. Nějaký "ekonom" jménem Tesař - nomen omen vzhledem k vynikajícímu hospodaření (!!!) radí městu klidně si půjčit MILIARDU!!!! Jenže co když přijdou krize (jak řekl argumentoval jeden radní,) Co potom? Zastavíme majetek města, třeba radnici a další budovy a skončíme jak Srdíčko v Libiši - v lepším případě, v horším nás naši váleční štváči zatáhnou jako nepřátelský stát do války, a nějaká super střela udělá konec všemu.

Nestraším, jen uvažuji o možnostech, které se mohou a nemusí stát. Moji rodiče (1903 a 1905 také nepočítali s válkou, ani s tou první ani druhou. A když ve Vídni (maminka byla vídeňská Češka) šli vojáci proti Srbům, lidé na chodících volali: Hurá, bude válka !!! A vojáci odpovídali: Utlučeme je čepicemi! Jo, to určitě. A když německá
vojska napadla Sovětský svaz a obsazovala Ukrajinu, vítali je obyvatelé s kyticemi v rukách, jen do té doby, než je začali Němci věšet a střílet....Historie je matka moudrosti a kdo ji nezná, zapláče nad realitou...
Jméno:Eda
Datum:23.10. 14:15
Titulek:Nová poliklinikaodpovědět
No a pokud se neseženou doktoři, pronajmou/prodají? se prostory někomu z úplně jiné branže-že? A "voto tu dé"!
Datum:22.10. 16:48
Titulek:vulgární slovaodpovědět
Už u té privatizace jsem na zasedání prohlásila, že to pěkně zkur...ili, byla jsme napomenuta panem starostou, ať jsem slušná. Ó můj milý žáku, to člověka potěší.....
Jméno:od něj to sedí
Datum:22.10. 17:25
Titulek:Opravdu!!odpovědět
Mluví hůř jak řečník na funuse,patlá páté přes deváté.Máme svobodu slova a najednou by...vychovával.To mohl možná v té jeho kdysi galerii nebo jak ten podnik nazvat.Také více informací lidem,ale to je pod jeho úroveň.Na zasedáních by mohl uspávat hady.A teď do mě!

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]