|
|
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 02.10. 07:55 |
Titulek: | Už je to tady - Ukrajina chce jednat s Ruskem.... | odpovědět |
Ukrajinci jsou připraveni jednat o územním kompromisu
Ukrajina je připravena jednat o možném územním kompromisu při dohodě o klidu zbraní s Ruskou federací. Informuje o tom britský list The Financial Times (FT) s odkazem na několik evropských diplomatů, podle nichž o tom za zavřenými dveřmi hovoří nový ukrajinský šéf diplomacie Andrij Sybiha. Podle diplomatů Sybiha využil soukromých schůzek se západními partnery při své první cestě do Spojených států, aby s nimi projednal možná „kompromisní řešení“.
„Stále otevřeněji hovoříme o tom, jak to (ruská agresivní válka) skončí a čeho by se Ukrajina musela vzdát, aby dosáhla trvalé mírové dohody,“ sdělil britskému listu jeden z diplomatů. „To je velká změna proti situaci ještě před šesti měsíci, kdy takové rozhovory byly tabu,“ dodal.
A.S.: To se dalo čekat, východní část Ukrajiny včetně Krymu připadne Rusku, zbytek bude Ukrajiny. Rusko bezpodmínečně potřebuje Krym, je na něm jediný nezamrzající přístav, a potřebují k němu přístupové cesty. Murmansk a Vladivostok zamrzají.
Teď je otázka, co Ukrajinci v našem státě? Prý většina tu chce zůstat. Osobně se mi to moc nelíbí. Máme zkušenosti s velkými menšinami, kdo zná historii, ví, o čem je řeč. Kdyby se kantoři nebáli a popisovali dětem a mládeži pravdivě dějiny. Jenže stále riskují, že skončí jako učitelka Bednářová...Já to vidím kolem sebe, jak neznalí jsou mladí lidé, až to bolí. Teď čtu zajímavou knihu o Malaparta "Kůže", jak se chovali Američané v Itálii (samozřejmě za druhé světové války...), když ji obsadili...Mimochodem, mám dojem, že na radnici už nevlaje ukrajinská vlajka...Že by pan starosta obrátil? Možná už tam je, ta stará byla špinavá a zmuchlaná...
P.S.: PP tvrdí, že obsazení části Ukrajiny Ruskem bude dočasné.... tak to jsem zvědavá (pokud se toho dožiju...),.
Tak už snad přestaneme dodávat zbraně na Ukrajinu a budou peníze na obnovu měst a vesnic po povodni. Jen ty nešťastné F35. To neměli schvalovat, ti naši blbečci....Jenže oni mají pokyny a podle nich jednají... |
|
|
|
Jméno: | Žoha |
Datum: | 02.10. 08:02 |
Titulek: | odpověď | odpovědět |
Chciválci, máte poslední příležitost se aktivně zapojit do války, tak rychle balit saky, paky a hurá do zákopu |
|
|
|
Jméno: | Jindřich |
Datum: | 03.10. 11:41 |
Titulek: | Nevinná Ukrajina? | odpovědět |
Ano, válku začalo Rusko, ale je Ukrajina opravdu tak nevinná? Neřekl bych. Vrátíme-li se do minulosti, tak západní část Ukrajiny je vlastně Polsko. Polské území, které bylo Polsku ukradeno (na základě nátlaku Ukrajiny na vedení bývalého SSSR po 2. sv. válce). Vůbec, vztahy Polska a Ukrajiny jsou na bodě mrazu již od dob Kyjevské Rusi. A co okupace ČSSR v roce 1968? Drtivá většina vojáků Sovětské armády na našem území byli Ukrajinci. Ano, dostali to rozkazem, ale chovali se daleko hůře než Rusové, se kterými se dalo mluvit a diskutovat. O šikaně Rusů, obývajících východní část Ukrajiny, se taky nemluví, proč asi. |
|
|
přidat názor |
|
|