|
|
zpět na forum
|
Jméno: | Míla |
Datum: | 13.08. 07:11 |
Titulek: | Dobrá rada | odpovědět |
Doporučuji všem vlídným a blízkým,příbuzným okolo senilního člověka při úmyslu s umístěním do nějakého zařízení zvážit spoustu okolností.Např.pověst,dost atek personálu,spokojenost umístěných i zaměstnanců.Jen takto se dožije Váš blízký ve spokojenosti a přiměřené péči,neskončí brzo "na prkně". |
|
|
|
Jméno: | Karel |
Datum: | 13.08. 16:27 |
Titulek: | a kde | odpovědět |
|
|
|
Jméno: | Míla |
Datum: | 14.08. 16:28 |
Titulek: | pokračování.. | odpovědět |
-tam,kde se dlouhodobě potácí s nedostatkem personálu a velkou fluktuací,ale i nespokojeností zaměstnanců
-tam,kde pečovatelský úsek má zákaz podávat informace o umístěném blízkém osobám blízkým a příbuzným
-tam,kde si již při nástupu myslíte a je s Vámi jednáno jako s "obtěžujícím hmyzem",vrchní sestra se chová arogantně,zvyšuje na Vás hlas,bouchá do stolu
-tam,kde vidíte nedostatky v mnoha liních a vedení tvrdí,že to tak není nebo lžete
-tam,kde vidíte,že s Vaším blízkým to jde hlavně po zdr.stránce "z kopce",že péče a další neprobíhá v žádoucích kvalitách
-tam,kde vidíte spoustu věcí a situací jinak než je Vám tvrzeno a soustavně Vám LŽOU
TAM ROZHODNĚ NEUMÍSŤOVAT SVÉ MILOVANÉ BLÍZKÉ. |
|
|
|
Jméno: | Iveta |
Datum: | 15.08. 08:12 |
Titulek: | Kde? | odpovědět |
Když máte tolik důkazů, nebojte se uvést i konkrétní místo. V Nera a okolí je Domov kněžny a Emmy a Domov seniorů v Libiši.
|
|
|
|
Jméno: | Eva |
Datum: | 28.08. 02:49 |
Titulek: | mno to | odpovědět |
By mne také zajímalo,takové věci by se neměly tutlat,spíše naopak.Věřím,že takových story ala Slunečnice bude více. |
|
|
|
Jméno: | Marie |
Datum: | 21.08. 18:57 |
Titulek: | tak to je něco | odpovědět |
Uvažuji o rodičích a je mi mdlo. |
|
|
|
Jméno: | Iveta |
Datum: | 22.08. 05:50 |
Titulek: | To je ono | odpovědět |
Proto by bylo vhodné, aby pro neznalé autorka uvedla, kde to je. Takhle to neprávem vrhá špatné světlo i na to druhé zařízení (Kněžna nebo Libiš). |
|
|
|
Jméno: | Lída |
Datum: | 25.08. 05:40 |
Titulek: | smutné,moc smutné | odpovědět |
Svěříte jim blízké a bezprecedentně Vám je zahrabou.Nebo se to snad řeší?? |
|
|
|
Jméno: | Lída |
Datum: | 25.08. 05:40 |
Titulek: | smutné,moc smutné | odpovědět |
Svěříte jim blízké a bezprecedentně Vám je zahrabou.Nebo se to snad řeší?? |
|
|
|
Jméno: | Věra |
Datum: | 18.08. 08:04 |
Titulek: | věděla jste,p.Mílo | odpovědět |
Že existuje Asociace poskytovatelů soc.služeb,kde řeší podněty a stížnosti??Také MPSV. |
|
|
|
Jméno: | Marie |
Datum: | 14.08. 10:43 |
Titulek: | něco už koluje | odpovědět |
|
|
|
Jméno: | Miloš |
Datum: | 14.08. 11:59 |
Titulek: | dotaz | odpovědět |
co koluje? Račte se vyjádřit.... |
|
|
|
Jméno: | Lenka |
Datum: | 15.08. 10:00 |
Titulek: | DKE | odpovědět |
Myslíte Dům Kněžny Emmy a jeho vedení? Co na to vedení města? |
|
|
|
Jméno: | račte |
Datum: | 15.08. 13:56 |
Titulek: | ponechat | odpovědět |
Dotyčné svobodné rozhodnutí. |
|
|
|
Jméno: | prý |
Datum: | 03.09. 06:13 |
Titulek: | nechali | odpovědět |
Vyhladovět a ve vedrech dehydratovat,absence tekutin,špína,zanedbaná péče..... |
|
|
|
Jméno: | a |
Datum: | 06.09. 08:52 |
Titulek: | kde | odpovědět |
Prosím Vás,dozvíme se to?? |
|
|
|
Jméno: | Josef |
Datum: | 26.11. 11:06 |
Titulek: | jak postupuje | odpovědět |
Šetření u případu??Kde to bylo? |
|
|
|
Jméno: | Hanka |
Datum: | 13.09. 08:45 |
Titulek: | už jsem o tom slyšela | odpovědět |
Našeho tatínka jsme pro jistotu umístili na Mělník,kde jsme měli i 2.přihlášku.Na doporučení zainteresovaného člověka v dané problematice. |
|
|
|
Jméno: | Maruš |
Datum: | 24.09. 05:57 |
Titulek: | rozneslo se to rychle | odpovědět |
Tam je to o žábě na prameni,jisté soudružce. |
|
|
|
Jméno: | Slávka |
Datum: | 27.10. 17:30 |
Titulek: | tam je to | odpovědět |
Z doslechu divný spolek,přemýšlíme kam s maminkou a máme ji moc rádi.Je to smutné když svěříte své nejbližší nějakým hyenám. |
|
|
|
Jméno: | Vlasta |
Datum: | 06.11. 07:15 |
Titulek: | osobně bych do tohoto zařízení | odpovědět |
Nedal nikoho nejbližšího ani v nouzi nejvyšší už jen z toho principu,že bude odloučen od rodiny.Tato zařízení jen suplují péči těch,co by ji v běžném životě nezvládali.Stal se z toho jen prostý byznys.Staří lidé ač mají péči v těchto sebelepší trpí nedostatkem kontaktu s blízkými.Prostě je to takové odkladiště.Může si tam najít nějaké přátele,lidi s kterými prohodí pár slov,ale to domácí klima to nenahradí.Myslím,že v takových citliví jedinci brzo odejdou.V dřívějších dobách nebyla tato zařízení,rodina se starala do poslední chvíle,nebyly ani žádné příspěvky na toto od státu a přesto to "dali".Pro dnešní generace bych měl pochopení jen u osob osamělých,bezdětných atd.Kde by dnes byl management těchto zařízení,napakoval a obohatil by se jinde jako v těchto??Nemyslím!je to prostě jen příležitost,ne poslání. |
|
|
|
Jméno: | Alena |
Datum: | 06.11. 16:48 |
Titulek: | Pane Vlasto | odpovědět |
a Vy jste se staral p někoho blízkého? Ono je to těžké, když se dnes lidé dožívají běžně 90 a jsou případně imobilní a jejich dětem je nějakých 70 a sami mají nějaké zdravotní potíže a již se nemohou starat. Až moje dncera půjde v 70 do důchodu, mě bude 89...pokud se toho dožiji, budu moc po ní chtít, aby se o mě starala? Nebylo to by to ode mě sobecké?! S těmi lidmi se tam pracuje, mají kolem sebe věkově spřízněné okolí. Mají teplo, jídlo, čisto. Spousta lidí, kteří byť vychovali děti, ale mají je, jak je v dnešní době běžné daleko, třeba i v zahraničí nebo na druhé straně republiky a bydlí sami, často opuštění, protože nechtějí nikoho obtěžovat, špatně chodí-nedojdou za kamarádkou, neumějí si třeba uvařit. Nezlobte se na mě, ale já jsem pro tyto služby, případně vystavět malometrážní byty pro starší klienty, kde by si zaplatili nějaký vstupní poplatek a pak platili rozumný nájem. Nebojte, není to z mé hlavy, ale toto je běžné v zahraničí, aby senioři nemuseli platit tržní nájem. Ale to by též ti senioři, kteří si stěžují, že bydlení a energie stojí velké peníze, museli chtít opustit své velkometrážní byty...je to každého volba a jeho rozhodnutí. Ještě jedna poznámka-toto je první generace, která se takto vysokého věku dožívá a pro všechny je spousta nového s tím pracovat. |
|
|
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 06.11. 17:42 |
Titulek: | Dům s pečovatelskou službou | odpovědět |
Domnívám se, že místo parkovacího domu mělo město postavit dům s pečovatelskou službou na stejném, velmi vhodném místě. To jsou malé bytečky, kde má člověk svůj nábytek (v domově důchodců má nábytek ústavní), vaří si, nebo si nechá jídlo dovézt, uklízí si, nebo si nechá uklízet za peníze, stejně tak jako další služby, v domě je společenská místnost, perzonál, který kontroluje obyvatele a současně se o ně stará, podle jejich potřeb. Je to takové volné bydlení. Domov důchodců je vyloženě ústavní, s jednotnou stravou a programem. Tam už musí být člověk, který se o sebe nedokáže postarat. Tam jsou i tzv. ležáci, kteří jsou bezmocní. Pokud se týká parkovacího domu, ten by nebyl potřeba, pokud by se vytvořily rezidenční parkoviště pro lidi s trvalým bydlištěm a na jedno auto. Za pár korun. Ostatní obyvatelé bez trvalého bydliště nebo s dalšími auty musí parkovat na jiných parkovištích za podstatně vyšších částkách. Parkují zde zadarmo dodávky, parkují zde lidé z Prahy, protože se jim vyplatí finančně jet do Nera zaparkovat. |
|
|
|
Datum: | 06.11. 17:45 |
Titulek: | omluva | odpovědět |
Omlouvám se za spoustu pravopisných chyb. Levým uchem poslouchám pana Miloše zemana k zvolení Donalda Trumpa prezidentem. |
|
|
|
Jméno: | Pavla |
Datum: | 06.11. 19:31 |
Titulek: | to mělo,ale | odpovědět |
Stejnak se na všechny nedostane,příjdou silné ročníky a lidi začnou umírat doma nebo v LDNkách.Mnohde jim k tomu ještě tiše pomohou.Zde není zájmem státu nějaká péče o staré a už vůbec ne nějaké fin.krytí ze strany státu.Ještě tak podojit na daních,odvodech,ale jinak nic.Už na ZŠ se žákům vymývají mozky,jak jsou staří lidé a důchodci k ničemu,že všude otravují,roztahují se atd.Na nějakou úctu a pokoru se to dávno...nehraje.Bejvávalo, za proklatého bolševika.Hranice odchodu do penzí se bude zvyšovat,tak aby se co nejméně penzistů dožilo.Těm zbylým otráví stát život jak to nejvíc půjde. |
|
|
|
Datum: | 06.11. 20:04 |
Titulek: | moje teorie.... | odpovědět |
Já tvrdím, že se do důchodu půjde dnem smrti... |
|
|
|
Jméno: | Zdena |
Datum: | 16.11. 06:37 |
Titulek: | my měli | odpovědět |
Střídavou péči u tatínka společně s kamarádkou.Zbytek zajišťovala charita,která nám jezdila pomáhat s koupáním.Tatínek se dožil 92let.Starší kamarádku jsem pak nechala stejně u sebe dožít a poskytla jí stejnou péči.Když přišly její poslední dny,držela jsem jí za ruku.To samé u tatínka.Roky,co jsem o tyto 2 pečovala se mi počítají k důchodu,sice jsem přišla o svou velmi dobrou práci,ale tu jsem časem opět našla.Chce to jen si srovnat priority a možnosti,mít v srdci plamínek lidství.Do této parodie na šťastný konec podzimu života bych své milované blízké nikdy nedala.Její kvality se těm domácím nemohou vyrovnat. |
|
|
|
Datum: | 16.11. 07:41 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
Víte, Zdeno, ono se to lehko řekne: nikdy...Ale víte, kolik lidí si nemůže dovolit pečovat o své rodiče? Někdo nemá děti, někdo je má v cizině, jsou daleko od sebe...Víte, já pořád tvrdím, že místo parkovacího domu bychom měli postavit dům s pečovatelskou službou. A co parkování, řeknete? Existuje tzv. rezidenční parkování levně na jedno auto pro ty, kdo zde mají trvalé bydliště. Někdo má klidně dvě i tři auta, dodávky, vše parkuje zdarma. Mě na zasedání připadá. že vedení města se stará jen o ty movité a různé developery, někdo vlastní hodně bytů a vydírá podnájemníky, tři baráky u Spolany s Ukrajinci, kolik platí nájem???? Pokud se týká péče o rodiče, někdo opravdu nemůže, někdo na to nestačí, sám je nemocný a starý... |
|
|
|
Jméno: | jistě |
Datum: | 16.11. 09:06 |
Titulek: | všechno | odpovědět |
Pro starý báby,ježky a kejakého cvrčka. |
|
|
|
Datum: | 16.11. 14:24 |
Titulek: | odpověď | odpovědět |
Nějaký magor trvale zapleveluje neratky svými slinty...Nikdy by nic takového jako jsou moje stránky nezvládl a proto se mstí...(neratky fungují od roku 2000 - to jsou tisíce článků!!!!! a desetitisíce příspěvků. Jsou to jediné stránky zabývající se situací ve městě, všechny ostatní zmizely v propadlišti dějin...) |
|
|
přidat názor |
|
|