|
|
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 22.07. 13:28 |
Titulek: | Zkáza zelených ploch | odpovědět |
Po několika dnech teplot nad 30 st. C se FCC pustila do sekání. A seká se opravdu razantně, až do kořínků. Zmizely všechny kvetoucí byliny: včely, čmeláci, pestřenky, vosičky, brouci, sarančata a kobylky, pokud tady ještě jsou - nic nemá žádnou potravu. Máme motýlí keře a na nich jediný motýl. Jak by mohl, když motýl se vyvíjí na zelených bylinách - vajíčko, housenka . ta ožírá zeleň, pak se zakuklí a z kukly vyleze motýl. Nemůže se vyvinout, když housenka nemá co žrát. Bože, to je hrůza, co se tady děje. Volala jsem té Jelínkové, správkyni zeleně, nebrala telefon, Vejvodovi z FCC - také nebral telefon, pak místostarostovi Židoňovi, ten vzal telefon a vysvětlil mi, že je pouze 28 st. C a tudíž se může sekat. On tomu vůbec nerozumí!!!!! On vůbec nechápe, jaké vztahy panují v přírodě. Já už se nedivím, že lidé odtud utíkají. Jenže místo nás, Čechů, tady budou bydlet Ukrajinci, on se vždy někdo najde, komu nebude vadit zkáza města. Pro ně je to ráj. Ale my, co jsme kdysi chránili přírodu a bojovali za ni, je to hrůza. Nikdy nebylo vedení města tak lhostejné k tomu, co se děje s městem. Neudržované, špinavé, zničené.....Je to jako se stromy, co je nahoře, to je dole. Kolik je větví a listů, tolik je kořenů pod zemí....Jaká je vláda nahoře, takové je vedení města dole. |
|
|
|
Jméno: | Zuzka |
Datum: | 22.07. 14:43 |
Titulek: | budou bydlet??! | odpovědět |
Už bydlí a docela hordy.Dokonce se s tím začalo v jistých SVJ dobře...šmelit.Za peníze cokoliv.Tak sledujte,kdo je Váš soused. |
|
|
|
Jméno: | Marcela |
Datum: | 23.07. 15:28 |
Titulek: | Roháč v Nera | odpovědět |
Nedávno jsem našla v Neratovicích na náměstí roháče. Nechtěla jsem věřit svým očím. Lezl po betonovém chodníku vedle trávy. Tak jsem ho opatrně nastrkala dřívkem do pohozeného kelímku a pustila ho do trávy pod keř. |
|
|
přidat názor |
|
|