zpět na forum

Jméno:Vojta
Datum:07.12. 06:36
Titulek:schválený rozpočetodpovědět
Co včerejší zastupitelstvo, paní Spěváčková? Prý byl rozpočet schválen rekordním počtem hlasů. Pro rozpočet hlasovala jak koalice, tak celá opozice včetně SPD. Pro rekordních 20 hlasů, proti 1 hlas (A. Spěváčková). Co se vám na rozpočtu nelíbilo paní Spěváčková?
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:07.12. 10:28
Titulek:v rozpočtu neexistuje líbí či nelíbí....odpovědět
Rozpočet se nehodnotí podle kriteria "líbí" či "nelíbí", ale zda jsou zisky a výdaje v pořádku. A to nebyly. Upozornila jsem na některé podivné výdaje, požádala o jejich vyčlenění z rozpočtu, a o tuto celkovou částku navýšit výdaje na výsadbu dřevin. Starosta mi oznámil, že to musím podat písemně. Ale to se přece týká jen návrhů na zařazení bodů do programu!! Netýká se to změn v rozpočtu. I občan má právo se podle zákona vyjádřit ústně k rozpočtu přímo na zasedání, kdy se rozpočet schvaluje. Občan nemá více práv než zastupitel. Jeho výmysl je protiprávní a já bych mohla podat žalobu k soudu, ale nemám na to čas a nervy. Mám jiné starosti.

Cituji zákon o obcích č. 128/2000 Sb. :
Jste-li: občan obce, který dosáhl věku 18 let,
fyzická osoba, která dosáhla věku 18 let a vlastníte na území obce nemovitost,
fyzická osoba, která dosáhla věku 18 let, jste cizím státním občanem a jste v obci hlášen k trvalému pobytu, stanoví-li tak mezinárodní smlouva, kterou je Česká republika vázána a která byla vyhlášena, máte právo vyjadřovat se k návrhu rozpočtu obce a k závěrečnému účtu obce za uplynulý kalendářní rok, a to buď písemně ve stanovené lhůtě, nebo ústně na zasedání zastupitelstva obce.

Takže starosta nezná zákony, sám si cosi vycucá z prstu, hlavně že na zasedání seděl městský právník. Ten ani necekl. Kroužecký by měl už zmizet, je to hrůza. Lže, vymýšlí si, uráží toho, kdo s ním nesouhlasí. Tentokrát i paní doktorka Kelinová se rozhodla, že snad uhodí pěstí do stolu. Bohužel mi uteklo, co bylo předmětem sporu, musím si počkat na přenos.
Jméno:Anna Spěváčková SPD
Datum:08.12. 16:06
Titulek:pro člověka pod přezdívkou Martin....odpovědět
Představte si, že nemám zrovna čas hledat podrobnosti v rozpočtu. Pokud to chcete, tak si musíte počkat. Nebo: za pár dní bude zveřejněn přenos ze zasedání a můžete si můj příspěvek vyhledat.
Jméno:Jana
Datum:20.12. 12:05
Titulek: dnes jsem siodpovědět
Přenos pustila a měla jsem rozporumyslné chápání.Atmosféra by se dala krájet.P.starosta neuměl vést diskuzi,v mnoha bodech si protiřečil,neuměl číst...Mno děs.Ještě více mne štvalo cílené skákání Vám do řeči,osočování,napomínání, snaha odvést pozornost z jeho strany.Horší jak v poslanecké sněmovně.Bylo by zajímavé sjednat nějaké hlasování či anketu o spokojenosti našeho vedení.Věřím pevně tomu,že z ochoty radnice toto nevzejde.
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:20.12. 12:23
Titulek:starosta a zasedáníodpovědět
Spokojenost s naším vedením? Mnoho lidí vůbec neví, kdo je starosta a místostarostové a k čemu jsou.Málokdo jde na zasedání, vždyť by ani nepostřehl, o čem se jedná. Na tabuli je jen velmi stručné oznámení bodu, nepromítají se žádné texty ani grafika. Starosta není schopný vést diskuzi, skákal do řeči i paní doktorce Kelinové, až se naštvala a chtěla prásknout pěstí do stolu. Starostovi souputníci tam sedí jako tvrdé y a mnozí se i radují, jak to opozici dává nandat. Ano, je to jako v parlamentu, asi si z něj berou vzor. Starosta je neschopný a měl by už dávno zmizet v propadlišti dějin. Jenže teď bude brát větší peníze a to ho bude držet u koryta.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz