|
|
zpět na forum
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 15.11. 19:17 |
Titulek: | Zase budou lítat milionu do vzduchu? | odpovědět |
Dnes večer se v malém sále kulturáku měla setkat radnice a projektanti s obyvateli náměstí nad návrhem odpočinkové zóny na místě kašny na náměstí. Kašna údajně protékala a tak byly obyvatelstvu nabídnuty tři různé projekty, mezi kterými si měli občané vybrat. Zvítězilo dpočinkové místo pod rampou na náměstí. Je pravda, že mnoho lidí se domnívalo, že bude za milion korun od Spolany kašna obnovena. Část měla dojem, že by to mohl být jakýsi kousek pod rampou určen k odpočinku. Někdo se domníval, že ten milion má zavřít hudbu odmítačům spalovny.
Dnes večer měl být v kulturáku představen návrh odpočinkového místa a podroben zkoumání, ev.kritice. Jaké bylo překvapení, když nějací dva architekti ze společnosti Under- construction architects představili projekt, dle nějž měla být přebudována většina plochy náměstí, vykáceny skoro všechny stromy a vyřezány rozrostlé mohutné jehličnaté stromy kolem dnešní kašny (prý je pod nimi bordel, pravil jeden z architektů. Omyl. Dnes jsme si prolezla pod většinou keřů - žádný bordel tam není a tam, kam jsem se nedostala, by se nedostal nikdo. Pro mě ten návrh byl šok. Vždyť před několika dny jsem byla na mezinárodní konferenci, kde naopak bylo zahraničními architekty zdůrazňováno, že mají v obcích být chráněny stávající stromy a keře, což je pochopitelné, neboť nová výsadba se nemusí ujmout a trvá desítky let, než vyroste. Veškerá plocha by měla být podle návrhu architektů zpevněna buď dlažbou nebo mlatem, což jest písek s jílem. Hrůza!!! A úplně katastrofální návrh byl - přesunout vlakovou zastávku doprostřed náměstí, doplnit ji WC a kavárnou. Samozřejmě pár občanů, a bylo jich jen sedm, z toho jen dva z náměstí, by se klidně smířilo s umístěním dětského hřiště na ploše. No, pánbůh je opatruj. Tady Na Výsluní se do pozdních horkých večerních hodin prohánějí puberťáci na lanovce, buch, bzzz, vrz...V lesíku u úřadu je jedno hřiště a druhé za paneláky... Nechápu, proč vedení města nabídlo architektům vypracovat návrh přebudovat prakticky celé náměstí...Starosta se to snažil vysvětlit, ale moc se mu to nepodvedlo. To by stálo miliony, jen projekt dalších pár... to aby něco odkáplo? Škoda, že starosta zamítl můj návrh vystavit výkresy na náměstí na panelech, aby to lidi viděli a mohli se k němu vyjádřit. Nějaká dáma se nechala slyšet, že lidé měli přijít do kulturáku, jí se to vůbec dost líbilo. Proč asi? Už existují tři projekty rekonstrukce náměstí, jeden horší než druhý, tohle je čtvrtý. |
|
|
|
Jméno: | Karel Svoboda |
Datum: | 20.11. 19:05 |
Titulek: | Lítat milionu? :-))))) | odpovědět |
Tak to vidíte, oaní Spěváčková, nikdo není dokonalý:))))). |
|
|
|
Datum: | 20.11. 19:27 |
Titulek: | he, he | odpovědět |
|
|
|
Jméno: | Karel Svoboda |
Datum: | 21.11. 01:17 |
Titulek: | Oerfektní :-)))))! | odpovědět |
|
|
|
Jméno: | A |
Datum: | 16.11. 06:27 |
Titulek: | překvapuje | odpovědět |
Tohle někoho???!A to si budou blahořečit nejméně v LN.Ó my se máme!Jak dlouho ještě??! |
|
|
|
Datum: | 16.11. 06:51 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
A to se do mě ještě starosta navážel, že je vidět, že jsem nikdy nebyla ve vedení města...No ano, když se tlupa vždy spolčila mezi sebou a nikoho jiného mezi sebe nepustili...? Měla jsem mu odpovědět, že je na něm vidět, že vždy zkrachoval s podnikáním...do čeho se pustil, to brzy skončilo...Je to neštěstí, tohle vedení města... |
|
|
|
Jméno: | joo |
Datum: | 16.11. 07:34 |
Titulek: | to je | odpovědět |
Tělocvikářka od komoušky co tam tomu velí. |
|
|
|
Jméno: | Bob |
Datum: | 17.11. 09:44 |
Titulek: | nějak to smrdí | odpovědět |
Pořád jsem se nedozvěděl, kdo vlastně navrhl změnit návrh na odpočinkové centrum na rekonstrukci celého náměstí! Kdo zaplatí nový projekt? Bude se realizovat, i když je nepoužitelný? Kdo ho zaplatí? Kroužecký nebo se na tom podílel i někdo jiný? Nebo se bude projekt financovat z milionu ze Spolany? Neměla by se na to také mrknout policie? To je přece podvod, ne? |
|
|
|
Datum: | 17.11. 18:52 |
Titulek: | odpověď | odpovědět |
Zeptám se na zasedání zastupitelstva starosty, ale nepamatuji se, že by někdy podal zcela vyčerpávající odpovědi. Takže: kdo a kdy navrhl architektům změnu zadání, tedy neřešit odpočinkovou zónu, ale prakticky celé náměstí. Kdo to schválil. Požaduji doložit písemnými podklady podle zákona č. 106/1999 Sb, o svobodném přístupu k informacím. Tak jsem zvědavá. |
|
|
|
Jméno: | Jitka |
Datum: | 18.11. 07:44 |
Titulek: | tak to | odpovědět |
Bude zajímavé i pro mne.Určitě se to v tomhle Kocourkově brzo dozvíme. |
|
|
přidat názor |
|
|