zpět na forum

Jméno:Zlata
Datum:12.11. 08:15
Titulek:MUDr. Adámková (za MUDr. Šárovou)odpovědět
Prosím, máte někdo teď aktuální zkušenost - dá se někdy vůbec dovolat a objednat se k MUDr. Adámkové, která nahradila MUDr. Šárovou?
Ať volám, kdy chci, tak se tam prostě nedá dovolat, nikdo to nebere. Díky za informace.
Jméno:pacientka MUDr. Adámkové
Datum:17.11. 14:35
Titulek:MUDr. Adámková je skvělá lékařka odpovědět
Na preventivní prohlídce jsem byla minulý týden v úterý, před desátou (objednaná 6 týdnů předem). V čekárně jsme byli čtyři - objednaní.
Kontrola byla velmi pečlivá, jak sestra, ale lékařka! Tak důslednou kontrolu a vstřícné chování lékaře jsem v životě nezažila. Paní doktrorka velmi ochotně zodpověděla každý můj dotaz, probrala se mnou každý detail a je velmi milá.
Co se týká obecně ordinací na poliklinice, vím že časy se často mění, když mám cestu kolem, radši si údaje k ordinačním hodinám fotím.
Jméno:Emil Struha
Datum:05.12. 19:59
Titulek:MUDr Adámková odpovědět
dovolat se nedá, nezvedají telefon, e-mail nepoužívají - systém je nastaven tak, že praktický lékař je placen pojišťovnou za tzv. kmen pacientů (ten je předmětem obchodu při změně např. Šárová - Adámková ) bez ohledu na výkon má garantovaný měsíční příjem, do toho nemalé provize za prodej léků
mimochodem čekárně je vylepeno mnoho příkazů a zákazů s několika vykřičníky aby pacienty odradili a pokud vše překonají, nastoupí nabroušená komisní sestra, která Vás mnohdy k paní doktorce ani nepustí
a když vše překonáte a k dr Adámkové se dostanete, mnohdy se na Vás ani nepodívá, napíše obecnou právu do počítače ( za to jsou body a peníze) a pošle Vás na odborné vyšetření protože ona má strach o čemkoli rozhodnout a více než medicíně se věnuje školením o právních následcích možného pochybení
MUDr Adámková by měla jít zpět do psychiatrické léčebny odkud přišla a možná se tam i nechat vyšetřit
jsem z tohoto systému znechucen, místo pomoci se člověk dočká nekonečného kolotoče mnohdy protichůdných nebo opakujících se vyšetření bez výsledného efektu
Jméno:Emil Struha
Datum:05.12. 20:00
Titulek:MUDr Adámková - bolehlavodpovědět
dovolat se nedá, nezvedají telefon, e-mail nepoužívají - systém je nastaven tak, že praktický lékař je placen pojišťovnou za tzv. kmen pacientů (ten je předmětem obchodu při změně např. Šárová - Adámková ) bez ohledu na výkon má garantovaný měsíční příjem, do toho nemalé provize za prodej léků
mimochodem čekárně je vylepeno mnoho příkazů a zákazů s několika vykřičníky aby pacienty odradili a pokud vše překonají, nastoupí nabroušená komisní sestra, která Vás mnohdy k paní doktorce ani nepustí
a když vše překonáte a k dr Adámkové se dostanete, mnohdy se na Vás ani nepodívá, napíše obecnou právu do počítače ( za to jsou body a peníze) a pošle Vás na odborné vyšetření protože ona má strach o čemkoli rozhodnout a více než medicíně se věnuje školením o právních následcích možného pochybení
MUDr Adámková by měla jít zpět do psychiatrické léčebny odkud přišla a možná se tam i nechat vyšetřit
jsem z tohoto systému znechucen, místo pomoci se člověk dočká nekonečného kolotoče mnohdy protichůdných nebo opakujících se vyšetření bez výsledného efektu
Jméno:Eva
Datum:12.11. 11:39
Titulek:to nejste samaodpovědět
Takových lékařů na naší poliklinice je!Všichni to svalují na Covid.Jedni mají buď věčně obsazeno anebo telefony nezvedají.Jsou lékaři,co si vše řídí přes telefony a čekárnu ani neotevřou.Kolika pacientům se věnují když je ani na chodbě nevidíte to je asi scifi.Bude ještě hůř.Tam,kde je lékař špatně dostupný asi zájem o pacienty nemá.Ale zase má pacient možnost jít k jinému.Hlavně když už někam vlezete,měšec peněz s sebou.A bude hůř.
Jméno:Eva
Datum:07.12. 09:12
Titulek:moje také neodpovědět
Změnila své chování na tržní.Když něco chcete,musíte solit nebo naturálie,je profláklá návštěvama u penzistů v době důchodů.A furt se sestrou frfní.
Jméno:Filip
Datum:13.11. 16:58
Titulek:divíte se??!odpovědět
Já ne!!na poliklinice to balí jeden doktor za druhým.Všichni víme na ty šachy kolem ní.Ani v nemocnici to není lepší,joo gynda s porodnicí stabilka,ale jinak??A to ještě nejsou základy na novou polikliniku.
Jméno:Hanka
Datum:14.11. 05:59
Titulek:kapitační platbaodpovědět
Mají na ní nárok i v případě,že se v jejich ordinaci celý rok neukážete.
Průměrný doktor s cca 1600 pacienty v kartotece si měsíčně příjde na 80tis.Kč.A teď si to přeberte.
Jméno:bžň
Datum:18.11. 21:47
Titulek:Trochu optický klamodpovědět
Je pravdou, že už za velikou kartotéku jsou lékaři dobře placeni. Je pravdou, že není chudých lékařů.
Na druhé straně je také pravdou, že tyto peníze ne tak úplně představují jejich výsledný příjem. Lékař = firma se vším všudy: Platy zaměstnanců (sestry) včetně jejich soc. a zdrav. pojištění, provozní náklady ordinace a čekárny, energie, nájemné, případné úvěry na přístrojové vybavení.... Teprve z toho, co zbývá se zaplatí vlastní soc. a zdrav. pojištění, daně, asi nějaké pojištění odpovědnosti... Teprve pak jde o vlastní čistý příjem na bankovní účet.
Jméno:A
Datum:19.11. 12:26
Titulek:jakým odpovědět
přístrojovým vybavením na úvěr může praktik disponovat??!Maximálně PC s tiskárnou..
Jméno:xy
Datum:20.11. 07:29
Titulek:A tím,že populace u PL stárneodpovědět
Základní kapitační sazba se podle rozsahu ordinačních hodin pohybuje od 48 do 56 Kč za měsíc. Základní sazba je stanovena ve výši 56 Kč pro praktické lékaře pro dospělé a praktické lékaře pro děti a dorost, kteří poskytují hrazené služby v rozsahu alespoň 30 ordinačních hodin rozložených do 5 pracovních dnů týdně, přičemž alespoň jeden den v týdnu mají ordinační hodiny prodlouženy do 18 hodin a umožňují pojištěncům objednat se alespoň dva dny v týdnu na pevně stanovenou hodinu. Sazba 50 Kč platí pro praktické lékaře pro dospělé, kteří poskytují hrazené služby v rozsahu alespoň 25 ordinačních hodin rozložených do 5 pracovních dnů týdně, přičemž alespoň jeden den v týdnu mají ordinační hodiny prodlouženy nejméně do 18 hodin. Ostatní praktičtí lékaři pro dospělé (kteří uvedené podmínky nesplňují) mají sazbu ve výši 48 Kč, ostatní praktičtí lékaři pro děti a dorost 50 Kč.

Základní kapitační sazba se pak násobí věkovým koeficientem – indexem, který zohledňuje náročnost péče v jednotlivých věkových skupinách (po pěti letech). Index vyjadřuje poměr nákladů na pojištěnce v dané věkové skupině vůči nákladům na pojištěnce ve věkové skupině 15 až 19 let. Nejvyšší index je u dětí ve věku 0-4 roky (4,10) a u pacientů ve věku nad 85 let (3,40). Například za dítě ve věku do dosažení 5 let je tedy kapitační platba 56 (nebo 50) Kč x 4,10. Už za dítě ve věku 5-9 let už je ale index výrazně nižší, 1,90. Mezi 20 a 30 lety je pojištěnec pro systém veřejného zdravotního pojištění v průměru nejméně nákladný, a tak je index v těchto dvou věkových skupinách menší než 1 (konkrétně 0,90 a 0,95).
Jméno:Marie
Datum:17.11. 17:35
Titulek:jak to jeodpovědět
Doktorka je vynikající, ale do ordinace se nedovoláte. Zdá se, že žába na prameni je sestra. Asi má trvale vypnutý mobil (nebo vyvěšený telefon.)
Jméno:
Datum:18.11. 06:24
Titulek:jezdímodpovědět
Radši do Kostelce,tady není o co stát.Na to,aby mě lékař prohlížel přes telefon nebo na chodbě nestojím.
Jméno:Michal <michal-maier@seznam.cz>
Datum:31.07. 16:36
Titulek:Do ordinace paní Adámkové se nedovoláteodpovědět
Dneska jsem se pokoušel dovolat celý den. Buď to zvoní a oni nezvedají telefon a nebo mají obsazeno. A to potřebuji jenom výpis ze zdravotní karty. To tam kvůli tomu mám jít osobně ??? A proč všichni ostatní doktoři mají emailovou adresu a paní Adamová ji nemá ???? Asi zřejmě neumí pracovat s emailovou schránkou.
Jméno:Jitka
Datum:31.07. 17:17
Titulek:podobných doktorů tétoodpovědět
je tam více a mají třeba i své stránky.Jsou to ta nová mladá krev a další.Prostě není zájem,pacoš jen otravný hmyz.Chci to vidět na nové poliklinice
Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:31.07. 18:05
Titulek:doplněníodpovědět
Jenže: kdy bude poliklinika hotová? Podle sdělení pracovníků tam budou další vícepráce, není vnitřní vybavení, lékaři musí dát výpověď a zatím tápou....No uvidíme. A chudáci pacienti z okrajových částí města...A co ty slavné soláry nad auty u miluji, to bude zase akce....Máme začátek srpna.
Jméno: Lenka
Datum:01.08. 11:44
Titulek: chtěla jsem infoodpovědět
Od radnice,ale ticho.Máte pravdu,p.Spěváčková,tady něco doost dlouho smrdí.

přidat názor

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz