|
|
zpět na forum
|
Jméno: | Zlata |
Datum: | 12.11. 08:15 |
Titulek: | MUDr. Adámková (za MUDr. Šárovou) | odpovědět |
Prosím, máte někdo teď aktuální zkušenost - dá se někdy vůbec dovolat a objednat se k MUDr. Adámkové, která nahradila MUDr. Šárovou?
Ať volám, kdy chci, tak se tam prostě nedá dovolat, nikdo to nebere. Díky za informace. |
|
|
|
Jméno: | pacientka MUDr. Adámkové |
Datum: | 17.11. 14:35 |
Titulek: | MUDr. Adámková je skvělá lékařka | odpovědět |
Na preventivní prohlídce jsem byla minulý týden v úterý, před desátou (objednaná 6 týdnů předem). V čekárně jsme byli čtyři - objednaní.
Kontrola byla velmi pečlivá, jak sestra, ale lékařka! Tak důslednou kontrolu a vstřícné chování lékaře jsem v životě nezažila. Paní doktrorka velmi ochotně zodpověděla každý můj dotaz, probrala se mnou každý detail a je velmi milá.
Co se týká obecně ordinací na poliklinice, vím že časy se často mění, když mám cestu kolem, radši si údaje k ordinačním hodinám fotím.
|
|
|
|
Jméno: | Emil Struha |
Datum: | 05.12. 19:59 |
Titulek: | MUDr Adámková | odpovědět |
dovolat se nedá, nezvedají telefon, e-mail nepoužívají - systém je nastaven tak, že praktický lékař je placen pojišťovnou za tzv. kmen pacientů (ten je předmětem obchodu při změně např. Šárová - Adámková ) bez ohledu na výkon má garantovaný měsíční příjem, do toho nemalé provize za prodej léků
mimochodem čekárně je vylepeno mnoho příkazů a zákazů s několika vykřičníky aby pacienty odradili a pokud vše překonají, nastoupí nabroušená komisní sestra, která Vás mnohdy k paní doktorce ani nepustí
a když vše překonáte a k dr Adámkové se dostanete, mnohdy se na Vás ani nepodívá, napíše obecnou právu do počítače ( za to jsou body a peníze) a pošle Vás na odborné vyšetření protože ona má strach o čemkoli rozhodnout a více než medicíně se věnuje školením o právních následcích možného pochybení
MUDr Adámková by měla jít zpět do psychiatrické léčebny odkud přišla a možná se tam i nechat vyšetřit
jsem z tohoto systému znechucen, místo pomoci se člověk dočká nekonečného kolotoče mnohdy protichůdných nebo opakujících se vyšetření bez výsledného efektu
|
|
|
|
Jméno: | Emil Struha |
Datum: | 05.12. 20:00 |
Titulek: | MUDr Adámková - bolehlav | odpovědět |
dovolat se nedá, nezvedají telefon, e-mail nepoužívají - systém je nastaven tak, že praktický lékař je placen pojišťovnou za tzv. kmen pacientů (ten je předmětem obchodu při změně např. Šárová - Adámková ) bez ohledu na výkon má garantovaný měsíční příjem, do toho nemalé provize za prodej léků
mimochodem čekárně je vylepeno mnoho příkazů a zákazů s několika vykřičníky aby pacienty odradili a pokud vše překonají, nastoupí nabroušená komisní sestra, která Vás mnohdy k paní doktorce ani nepustí
a když vše překonáte a k dr Adámkové se dostanete, mnohdy se na Vás ani nepodívá, napíše obecnou právu do počítače ( za to jsou body a peníze) a pošle Vás na odborné vyšetření protože ona má strach o čemkoli rozhodnout a více než medicíně se věnuje školením o právních následcích možného pochybení
MUDr Adámková by měla jít zpět do psychiatrické léčebny odkud přišla a možná se tam i nechat vyšetřit
jsem z tohoto systému znechucen, místo pomoci se člověk dočká nekonečného kolotoče mnohdy protichůdných nebo opakujících se vyšetření bez výsledného efektu
|
|
|
|
Jméno: | Eva |
Datum: | 12.11. 11:39 |
Titulek: | to nejste sama | odpovědět |
Takových lékařů na naší poliklinice je!Všichni to svalují na Covid.Jedni mají buď věčně obsazeno anebo telefony nezvedají.Jsou lékaři,co si vše řídí přes telefony a čekárnu ani neotevřou.Kolika pacientům se věnují když je ani na chodbě nevidíte to je asi scifi.Bude ještě hůř.Tam,kde je lékař špatně dostupný asi zájem o pacienty nemá.Ale zase má pacient možnost jít k jinému.Hlavně když už někam vlezete,měšec peněz s sebou.A bude hůř. |
|
|
|
Jméno: | Eva |
Datum: | 07.12. 09:12 |
Titulek: | moje také ne | odpovědět |
Změnila své chování na tržní.Když něco chcete,musíte solit nebo naturálie,je profláklá návštěvama u penzistů v době důchodů.A furt se sestrou frfní. |
|
|
|
Jméno: | Filip |
Datum: | 13.11. 16:58 |
Titulek: | divíte se??! | odpovědět |
Já ne!!na poliklinice to balí jeden doktor za druhým.Všichni víme na ty šachy kolem ní.Ani v nemocnici to není lepší,joo gynda s porodnicí stabilka,ale jinak??A to ještě nejsou základy na novou polikliniku. |
|
|
|
Jméno: | Hanka |
Datum: | 14.11. 05:59 |
Titulek: | kapitační platba | odpovědět |
Mají na ní nárok i v případě,že se v jejich ordinaci celý rok neukážete.
Průměrný doktor s cca 1600 pacienty v kartotece si měsíčně příjde na 80tis.Kč.A teď si to přeberte. |
|
|
|
Jméno: | bžň |
Datum: | 18.11. 21:47 |
Titulek: | Trochu optický klam | odpovědět |
Je pravdou, že už za velikou kartotéku jsou lékaři dobře placeni. Je pravdou, že není chudých lékařů.
Na druhé straně je také pravdou, že tyto peníze ne tak úplně představují jejich výsledný příjem. Lékař = firma se vším všudy: Platy zaměstnanců (sestry) včetně jejich soc. a zdrav. pojištění, provozní náklady ordinace a čekárny, energie, nájemné, případné úvěry na přístrojové vybavení.... Teprve z toho, co zbývá se zaplatí vlastní soc. a zdrav. pojištění, daně, asi nějaké pojištění odpovědnosti... Teprve pak jde o vlastní čistý příjem na bankovní účet. |
|
|
|
Jméno: | A |
Datum: | 19.11. 12:26 |
Titulek: | jakým | odpovědět |
přístrojovým vybavením na úvěr může praktik disponovat??!Maximálně PC s tiskárnou.. |
|
|
|
Jméno: | xy |
Datum: | 20.11. 07:29 |
Titulek: | A tím,že populace u PL stárne | odpovědět |
Základní kapitační sazba se podle rozsahu ordinačních hodin pohybuje od 48 do 56 Kč za měsíc. Základní sazba je stanovena ve výši 56 Kč pro praktické lékaře pro dospělé a praktické lékaře pro děti a dorost, kteří poskytují hrazené služby v rozsahu alespoň 30 ordinačních hodin rozložených do 5 pracovních dnů týdně, přičemž alespoň jeden den v týdnu mají ordinační hodiny prodlouženy do 18 hodin a umožňují pojištěncům objednat se alespoň dva dny v týdnu na pevně stanovenou hodinu. Sazba 50 Kč platí pro praktické lékaře pro dospělé, kteří poskytují hrazené služby v rozsahu alespoň 25 ordinačních hodin rozložených do 5 pracovních dnů týdně, přičemž alespoň jeden den v týdnu mají ordinační hodiny prodlouženy nejméně do 18 hodin. Ostatní praktičtí lékaři pro dospělé (kteří uvedené podmínky nesplňují) mají sazbu ve výši 48 Kč, ostatní praktičtí lékaři pro děti a dorost 50 Kč.
Základní kapitační sazba se pak násobí věkovým koeficientem – indexem, který zohledňuje náročnost péče v jednotlivých věkových skupinách (po pěti letech). Index vyjadřuje poměr nákladů na pojištěnce v dané věkové skupině vůči nákladům na pojištěnce ve věkové skupině 15 až 19 let. Nejvyšší index je u dětí ve věku 0-4 roky (4,10) a u pacientů ve věku nad 85 let (3,40). Například za dítě ve věku do dosažení 5 let je tedy kapitační platba 56 (nebo 50) Kč x 4,10. Už za dítě ve věku 5-9 let už je ale index výrazně nižší, 1,90. Mezi 20 a 30 lety je pojištěnec pro systém veřejného zdravotního pojištění v průměru nejméně nákladný, a tak je index v těchto dvou věkových skupinách menší než 1 (konkrétně 0,90 a 0,95). |
|
|
|
Jméno: | Marie |
Datum: | 17.11. 17:35 |
Titulek: | jak to je | odpovědět |
Doktorka je vynikající, ale do ordinace se nedovoláte. Zdá se, že žába na prameni je sestra. Asi má trvale vypnutý mobil (nebo vyvěšený telefon.) |
|
|
|
Jméno: | já |
Datum: | 18.11. 06:24 |
Titulek: | jezdím | odpovědět |
Radši do Kostelce,tady není o co stát.Na to,aby mě lékař prohlížel přes telefon nebo na chodbě nestojím. |
|
|
|
Dneska jsem se pokoušel dovolat celý den. Buď to zvoní a oni nezvedají telefon a nebo mají obsazeno. A to potřebuji jenom výpis ze zdravotní karty. To tam kvůli tomu mám jít osobně ??? A proč všichni ostatní doktoři mají emailovou adresu a paní Adamová ji nemá ???? Asi zřejmě neumí pracovat s emailovou schránkou. |
|
|
|
Jméno: | Jitka |
Datum: | 31.07. 17:17 |
Titulek: | podobných doktorů této | odpovědět |
je tam více a mají třeba i své stránky.Jsou to ta nová mladá krev a další.Prostě není zájem,pacoš jen otravný hmyz.Chci to vidět na nové poliklinice |
|
|
|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | 31.07. 18:05 |
Titulek: | doplnění | odpovědět |
Jenže: kdy bude poliklinika hotová? Podle sdělení pracovníků tam budou další vícepráce, není vnitřní vybavení, lékaři musí dát výpověď a zatím tápou....No uvidíme. A chudáci pacienti z okrajových částí města...A co ty slavné soláry nad auty u miluji, to bude zase akce....Máme začátek srpna. |
|
|
|
Jméno: | Lenka |
Datum: | 01.08. 11:44 |
Titulek: | chtěla jsem info | odpovědět |
Od radnice,ale ticho.Máte pravdu,p.Spěváčková,tady něco doost dlouho smrdí. |
|
|
přidat názor |
|
|