|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | |
Titulek: | dodatek | |
Asi se divíte, jak je možné, že neustále sedím na počítači? Jenomže jsem chorá (to je hezké slovo), píšu deset minut, pak zlobí očička, tak si uvařím čaj a dám si přestávku. To bych na zasedání nemohla dělat, proto jsem chtěla podklady v papírové podobě. Rok a čtvrt jsem odolávala, no, je fakt, že se mě zastali občané...Ale to jsem nechtěla psát. Ještě se vrátím k tomu hřišti. Z vnější strany plotu začal růst krásný, zdravý náletový ořešáček. Asi si vevrčička schovala ořech a pak zapomněla kam. Ale tady veverky nejsou. (Náletovým dřevinám se obecně lépe daří než těm vysazovaným člověkem.) Měl smůlu, že naše znalkyně přírody nemohla pochopit, že se mohl upravit pletivový plot tak, aby zvětšující se kmínek byl za- komponován do plotu. Už leckde ve městech jsem viděla, že plot byl přerušen kvůli kmeni stromu. Nebo rostl uprostřed cesty a tak cesta udělala kličku a obešla strom. V jedné části Prahy kvůli stromu vytvořili v okraji střechy díru, aby bříza mohl dál růst a nekácela se. Dokonce se lze poučit z toho, jak strom roste uvnitř domu a koruna je nad střechou. Jenže to chce lidi, kteří uvažují, jak stromy chránit. Ale také jsem byla svědkem, kdy se usazovaly lavičky tak, aby mezi nimi byly stejné rozestupy a kvůli jedné byl pokácen strom, místo aby lavičku posunuli o nějaký ten metr dál. |
|
|