Názor k článku

Vyjádření k nové výstavbě Na Výsluní

Odpovědět na

Jméno:Anna Spěváčková
Datum:
Titulek:strhávání plakatů
Na prezentaci nové výstavby prostřednictvím studie vypracované neratovičákem (doufám, že je) ing. arch Hrubým kolovalo jedno paré, které shrábl zastupitel Šanda. I vydala jsem se za starostou (původně jsem chtěla požádat o nakopírování výkresů) a požádala ho o jeden výtisk. Dostala jsem ho. Jinak by se kopírovalo, mám na to právo. Výkresy jsem posléze opatřila komentářem a vyvěsila ve vchodech Na Výsluní 1308-14, čili v našem domě, který by byl nejpostiženější ze všech.Z jedné strany parkoviště, z druhé strany tři šestipatráky. A kdo bude zde bydlet? No si můžeme představit. Pak jsem ještě vylepila jeden na dům u Tesca a další včetně informacích o výstavbě na dveře. Nevím, jestli tam ještě jsou. Upozornění na výstavbu jsem umístila i na můj balkon, prý se tomu říká balkonový facebook. Na zasedání jsem byla označena Markem Duchoslavem jako lhářka, údajně proto, že starosta se nedomluvil s Třešňákem. Jenže je možné, aby si pan Hrubý vycucal z prstu jen tak, že Třešňák bude stavět i na městských pozemcích? Bez dohody se starostou? Na předminulých zasedáních se starosta zmínil jen tak ve svém informačním bloku, že jedná s Třešňákem. Nic nevysvětlil, kdy, proč, o čem. K tomu jsme se zmínila, že byl měl zaznamenávat veškerá oficiální jednání - kdy, s kým, kde, obsah. Ale to vyšumělo. Takže s Třešňákem jednal. Musel, jinak to nejde. O čem? O přípravě karbanátkú nebo o pěstování kukuřice? To jistě ne. Zajímavá byla reakce jednoho funkcionáře, který strhl a údajně zahodil 2x po sobě letáky v našem vchodě. Prý tam neměly co dělat. Tak jsme někde schrastila další a čekám, kdy je někdo strhne. Občané tady na Výsluní neustále opakují, že jsou proti tak strašně zahuštěné výstavbě. Někdo dokonce požadoval petici. Petice se shodí se stolu a nikdo se jí nebude zabývat. Já sbírat podpisy nebudu, bude mi za rok 80 a máme tu mnoho mladých bystrých lidí. Dokud se na zasedání 6. září nedostaví desítky či stovky lidí a nebudou protestovat, bude Třešňák stavět. A vedení města včetně úředníků stavbu povolí. Mají k tomu důvod. Jaký? No, víme jaký.

Text příspěvku

Jméno:
E-mail:
Nadpis:
Text:

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz