|
Jméno: | Anna Spěváčková |
Datum: | |
Titulek: | Pane Kylichu | |
Vážený pane, jednou jsme byli všichni zvoleni a proto bychom se měli VŠICHNI podílet na tvorbě důležitých dokumentů. Vyjádření ke spalovně je setsakra důležitý dokument. Měli by se k němu vyjadřovat i občané, těch se to týká. Svolal starosta občany jako to udělali v Libiši? Ne. Proč ne? Protože si pár lidí utvořilo partu, do níž nikoho nepustí a rozhodují si sami. Nezáleží na tom, čemu kdo rozumí, jestli je bankéř, politolog či kněz. Je člen koalice, rady a pod., s funkcí přijde rozum. Kdo je mimo, je opozice, která plní důležitou úlohu kontroly a kritiky vládnoucích "stran": Jsem opozice a tudíž plním tuto úlohu. Pokud se to někomu nelíbí, má smůlu. Co ví o odpadech bankéř či politoložka? Nic moc. Proto by se měli na tvorbě tak důležitého dokumentu podílet všichni zastupitelé včetně občanů. Ne že něco zašlou, ale že se setkají a budou společně vytvářet vyjádření. O odpadech něco vím, studovala jsem ekologii a řadu let sleduji tuto problematiku. Takže ještě jednou: jako opozice mám za úkol kontrolovat a kritizovat práci party, která se nazývá koalice. Pokud to někdo dělá, nemáte právo mu to mít za zlé. Spíš se zamyslete, jestli to náhodou není pravda. Pokud to někdo z opozice nedělá, pak se buď bojí, nebo je mu to jedno. |
|
|