zpět na forum

Odpovědět na

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:
Titulek:Byla jsem ve městě....
Předesílám, že chodím o holi (a to mám na konci hole kovový nástavec se zoubky) a i za normálních okolností si musím dávat pozor. Takže, po přechodu se nedá jít, ty bílé pruhy děsivě kloužou, nezbývá než jít mimo, přes silnici. Musíte překročit bariéru tvořenou nasoleným sněhem, pak se vydat přes silnici ,která je místy uježděná a místy tvořená slanou břečkou. To je prakticky všude na sídlišti, kde žije nejvíc obyvatel. Docházím k DKE, čili domovu důchodců, ani tam není sníh shrabaný!!!! Tož potěš pánbů..Jdu si na kávu a zákusek do kavárny. Nikde v centru není nic, co by připomínalo kavárnu. Jdu do Penny, čas od času musím něco nakoupit. Kovové rošty kloužou...Ještě zkouším Billu, před vchodem jsou nesmírně kluzké dlaždice, nejde přes ně jít dovnitř. "Chcete přejít? Já vám pomohu" - oslovuje mě neznámý pán. Chytne mě pod paží a jdeme. Zpátky to jde skoro stejně s tím rozdílem, že já oslovuji mladého muže, aby mě převedl. I on mě zachytí a pomůže dostat se na vydlážděnou silnici. Velké díky, pánové!!!! Ještě pořád je hodně hodných lidí...Je zajímavé, že mládež, která se u Penny a Billy za normálního počasí poflakuje (a provokuje), jako náhodou není k mání. Koho jsem potkala, nadával na starostu nebo radnici obecně, že nejsou schopni nechat vyčistit město od břečky. Hlavně chodníky, po kterých se lidé pohybují. V Kralupech, jakmile nasněžilo, už ve 3/4 na 5 se začalo uklízet. Jsou města, která mají nesmlouvané dobrovolníky, kteří v kteroukoli denní či noční dobu vyrazí shrabovat a čistit trasy pro chodce. Jsou placeni za pohotovost i za činnost.

Text příspěvku

Jméno:
E-mail:
Nadpis:
Text:

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]