|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | |
Titulek: | Ano, byla jsem tam.... | |
Dobrý krásný den, jsem tam zachycena, jak mířím k panu arch. Rujbrovi, autoru tohoto monstrózního a na Neratovice poněkud nabubřelého díla v současné době ve velmi oblíbené antracitové (černé) a bílé barvě. Možná si říkáte, co si to zase vymýšlím. Časem vysvětlím. Ale nyní popíšu celý proces slavnostního otevření nové polikliniky. V pátek v 10.00 se sešla elita včetně úředníků. Dvě sekretářky držely před budovou modrou pásku, čtyři osoby s nůžkami v ruce ji naráz přestřihly. Samozřejmě starosta Kroužecký, místostarosta Židoň, neuvolněná místostarostka Hanslíková a architekt Rujbr. A pak následovalo to, co se dalo očekávat, vždy a za každých okolností trvalá pochvala sebe sama z úst starosty. Zapomněl ale na soustu nedostatků a chyb, které se během celého procesu stavby vyskytly. A pak přítomní pokračovali dovnitř budovy, kde byly přichystány skleničky s vínem na přípitek, jenž samozřejmě pronesl starosta Kroužecký. Pak následovala prohlídka budovy včetně prý moderní kavárny (nic moderního jsem na ni neshledala) s kávou, zákusky a chlebíčky. Mě osobně zaujalo átrium s trvalkami za 300 000,- Kč a jedním ubohým stromkem s třemi výhony. Ano, to átrium, kde podle pana architekta a starosty budeme sedět v zeleni(ha, ha !) a čekat na lékaře (!). No, to chci vidět. Můj první dojem : vše ve fádní a nudné bílé barvě, až na výjimky sezení na chodbě, světelné tabule asi budou s čísly, rámy černé, tedy antracitové, jak se dnes nazývá... zábradlí na schodišti skleněné (chudáci ti, co trpí závratí, ano jsou tam výtahy), první a poslední schod navozoval podlahu a tak tam pár lidí zakoplo či přímo spadlo. Jo, hlavně aby to bylo moderní. Odpoledně od 15.00, 16. a 17.OO hod. byla prohlídka pro občany. Celkem se jich sešlo odhadem tak 200 až 300. Lidé procházeli budovou na vlastní pěst, zbylo na ně i pár chlebíčků a něco kávy...Naslouchala jsem připomínkám návštěvníků i z řad zdravotníků, byly zajímavé a ne vždy lichotivé. No a pak se to rozešlo. Co je v budově kromě tří lékařů -(Gynekolog, chirurgie a dětské, - lékárna Max (už 4. ve městě), odběry, optika... Určitě tam není diabetolog, tolik potřebný pro starší i mladší lidi!!! A to je nejdůležitější!!!! .....dál budu pokračovat ve formě článku na hlavní stránce včetně mého pohledu na věc.... |
|
|