zpět na forum

Odpovědět na

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:
Titulek:Bezdomovci.....
Ptala jsem se na MP, jak je to s bezdomovci v našem městě. Zatím ticho po pěšině. Před dvěma lety to probíhalo takto: Můj příspěvek v diskusi novinky.cz: Měla by být u nás stanovena domovská příslušnost. Jakmile člověk přijde o střechu nad hlavou, měl by mít možnost ubytovat se v obecní buňce jako byly za povodní pro vytopené lidi. Pokud je obec větší, mělo by být vytvořeno sídliště buněk, ke kterým by příslušela malá budova s umývárnou, pračkou, WC, kuchyňkou a společenskou místností. Součástí by byl i správce, který by dohlížel na pořádek. Že nejsou na to peníze? Ale, ale. U nás v Neratovicích byly zrekonstruovány tři přízemní baráky, bývalé holobyty, byly doplněny veškerým zařízením se vším vybavením. Pro Ukrajince. V malé místnůsce hned vedle mohli bezdomovci přespat - vybavení: umyvadlo se studenou vodou, slamníky a tři postele, venku toi-toi WC. Večer v 18.00 byla místnost otevřena, ráno v devět zavřena. Ukrajinci bydlí bez přerušení. Bezdomovci museli místnost opustit. To bylo předloni. Jak to funguje dnes, nevím, ptala jsem se na MP, prý mi to zjistí. Zatím se neozvali. Když jsme v ČR věnovali 320 miliard pro Ukrajinu, tak se mohl stát postarat i o bezdomovce. Na naší neratovické radnici stále vlaje ukrajinská vlajka..... Roman Novák (Z diskuse): Lidem, kteří jsou díky kapitalismu na ulici, by úplně stačila malá, zateplená chatka na státním pozemku! Politici mají jiné starosti např. zbrojení, očesání zákoníku práce, udržování nízkých mezd za fyzickou práci, zalíbení se v EU, aby se mohli dostat do europarlamentu, církevní restituce , zvyšování zisků korporací a bank, prodej pivovaru, válčení s kapitalistickým Ruskem. Na lidi se kašle, přitom obyčejným lidem stačí mnohem méně, než potřebují líní, vyčůraní poslanci. Pracující lidé žijí hůře než dobytek, aby se politici, bankéři a církevní hodnostáři mohli topit v nezaslouženém majetku a blahobytu. Za vše mohou jen a jen politici, protože oni tvoří a schvalují zákony, oni zakazují lidem stavět domky a chaty!!!

Text příspěvku

Jméno:
E-mail:
Nadpis:
Text:

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]