zpět na forum

Odpovědět na

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:
Titulek:Dopis seniora
Přitom jsem chtěl panu premiérovi toho tolik říci, o svých čtyřiceti letech práce v ČKD, o desetitisících tramvají, které jsem pomáhal kompletovat a které stále jezdí v Praze, Brně, Plzni... Ale i v Kyjevě, Charkově, Koreji, dokonce i v Africe. Chtěl jsem mu ještě povědět o milionech podnikových a družstevních bytů, postavených v Československu, v jednom z nich již 45 let bydlím. Povědět mu i o vodních dílech na Vltavě, o cementárnách, o ocelárnách, o energetické soběstačnosti, o soběstačném zemědělství, o vesnici pulsující životem, ale i o populační explozi na počátku sedmdesátých let. Do penze se chodilo v šedesáti, maminky dokonce ještě dříve. Povědět mu také o podnikové rekreaci, o zdravotní a sociální péči... Dnes se omlouvám panu premiérovi, vím, že má jiné starosti a na mne, starého dědka, nemá zrovna čas. Dnes je zde, zítra v Bruselu, pozítří v Kyjevě, popozítří v Africe, ono řídit celý svět není legrace. Mezitím mu doma, ti podobní jako já, stávkují, nebo nemravně chtějí přidat k platu či k penzičce. Omlouvám se, pane premiére, že jsem zestárl. ..................uf, to jsem si oddychl. Konečně se po delší době po zrušení valorizace důchodů našlo mizerných 7% na zvýšení platů ústavních činitelů !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Text příspěvku

Jméno:
E-mail:
Nadpis:
Text:

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]