|
Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
Datum: | |
Titulek: | o čemkoli.... | |
Ano, zlatý Čermák. Proto nebyl vybrán na Cenu města a místo něj byli vybráni lidé s mnohem menšími zásluhami o město. Ovšem nebyl jen Čermák. Byli různí komunisté tupci, co buzerovali lidi. Sama jsem to zažila. Připravovali jsme na 2. škole program k výročí Velké říjnové revoluce. Jako státní zaměstnanci jsme museli dodržovat určitá pravidla, ale nikdy jsem nepřekročila určité meze. V příručce k vyučování bylo u téma HOUBY uvedeno: "Lenin chodil rád na houby." Tak takovou blbost by ze mě nedostali. Ještě k té oslavě: Založila jsem takový malý sbor z šikovných děvčat. Zpívali jsme hodně lidových písní. Měli jsme vystoupit i na oslavě VŘSR. Soudruh S. přišel zkontrolovat, jaký máme program. Tož jsme mu to přezpívali. On se zamyslil a řekl, že tam nebyla žádná sovětská píseň. Tak jsem mu oznámila, že jsme zpívali píseň Bajkal a to je sovětská píseň v ruštině. Jenže on ani netušil, že píseň není vůbec sovětská, že správný název je Svatý Bajkal a stala se neoficiální hymnou vyhnanců za cara na Sibiř. Jenže on to chudák nevěděl, a tak, aby jeho kontrola objevila nějakou chybu (měla jsem politický škraloup od té doby, kdy jsem s dětmi z malešické školy na Olšanských hřbitovech zapálili svíčky na Plachově hrobě), prohlásil, že je tam moc hlasů!!!!!!Možná se inspiroval u Josefa II,který vyčetl Mozartovi, že v jeho skladbě je moc not.No, stačí. |
|
|