zpět na forum

Odpovědět na

Jméno:Anna Spěváčková, SPD
Datum:
Titulek:Bude se kácet na Benešovce????
Odesláno všem příslušným osobám. Vážení, po dlouhém bádání a hledání se mi podařilo částečně objasnit záhadu kácení v ulici Benešova. Našla jsem dvě cedule, na nichž byl nápis: "Ošetření stromu "(nebo mělo být stromů?) Ten byl přelepen bílou páskou s textem:"Kácení stromu" nebo mělo být stromů. Datum kácení? 23.10.2024, tedy zítra. Ačkoliv jsem se obrátila na správkyni zeleně paní Jelínkovou, cituji "Takže žádám o promptní sdělení, kde se a co bude kácet. Žádám jako zastupitelka v souladu s par. 82 zákona o obcích č. 128/2000 Sb.", obdržela jsem odpověď tohoto znění: "Dobrý den, U kopce Miluji se nebudou kácet žádné stromy. S pozdravem. Hana Jelínková, DiS." Neodpověděla mi, kde a co se bude kácet. Dnes jsem opět zjišťovala, co by padalo v úvahu ke kácení. Tyto cedule ohraničují plochu, na které rostou dvě vzrostlé hlošiny úzkolisté. Jedna je silně nahnutá, bude to z důvodu růstu za lepšími světelnými podmínkami (nakloněné budou stromy na okraji porostu) Na jaře z kmene vyrostly výmladky, kterými se strom snažil vyrovnat náklon. Jenže FCC je vyřezala a tím pokazila snahu stromu náklon vyrovnat. Je zřejmé, že nikdo ze zúčastněných stromům nerozumí. Pan Vejvoda mi telefon nebral. Druhý strom, taktéž hlošina úzkolistá, roste na kraji zelené plochy a mírně prosychá. Je zřejmý nedostatek vody (Proč ji nikdo ve vedrech nezaléval???) a nedostatek půdního vzduchu - udusaná půda!!. Rostliny jsou živé organizmy a musí dýchat a to i kořeny. Ani jeden strom není nutné kácet. U obou ponechat výmladky na kmeni, a kypřit pneumatickým rýčem tlakovým vzduchem kořeny.

Text příspěvku

Jméno:
E-mail:
Nadpis:
Text:

© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: [email protected]