|
Jméno: | Alena |
Datum: | |
Titulek: | Pane Vlasto | |
a Vy jste se staral p někoho blízkého? Ono je to těžké, když se dnes lidé dožívají běžně 90 a jsou případně imobilní a jejich dětem je nějakých 70 a sami mají nějaké zdravotní potíže a již se nemohou starat. Až moje dncera půjde v 70 do důchodu, mě bude 89...pokud se toho dožiji, budu moc po ní chtít, aby se o mě starala? Nebylo to by to ode mě sobecké?! S těmi lidmi se tam pracuje, mají kolem sebe věkově spřízněné okolí. Mají teplo, jídlo, čisto. Spousta lidí, kteří byť vychovali děti, ale mají je, jak je v dnešní době běžné daleko, třeba i v zahraničí nebo na druhé straně republiky a bydlí sami, často opuštění, protože nechtějí nikoho obtěžovat, špatně chodí-nedojdou za kamarádkou, neumějí si třeba uvařit. Nezlobte se na mě, ale já jsem pro tyto služby, případně vystavět malometrážní byty pro starší klienty, kde by si zaplatili nějaký vstupní poplatek a pak platili rozumný nájem. Nebojte, není to z mé hlavy, ale toto je běžné v zahraničí, aby senioři nemuseli platit tržní nájem. Ale to by též ti senioři, kteří si stěžují, že bydlení a energie stojí velké peníze, museli chtít opustit své velkometrážní byty...je to každého volba a jeho rozhodnutí. Ještě jedna poznámka-toto je první generace, která se takto vysokého věku dožívá a pro všechny je spousta nového s tím pracovat. |
|
|