|
|
| Jméno: | Anna Spěváčková, SPD |
| Datum: | |
| Titulek: | jak to bylo | |
| Pořád někdo nechápe, v čem je podstata věci. Zaměstnanci radnice jsou lidé placeni státem a musí dodržovat zákon. My jako občané a také zastupitelé voleni občany máme právo, vlastně povinnost, je kontrolovat. Velmi často se na jiných radnicích vytváří korupční prostředí a i to je jedna z věcí, o které by se měli občané zajímat, zda i zde se nevytváří. Lžete, že nenechám úředníky vydechnout, Jestliže je jdu upozornit na nutnost něco řešit, na vady a nedostatky, pak je to moje povinnost jako zástupce občanů. Např. jsem byla upozorněna, že byl ve městě pokácený vzrostlý strom a lidé mají podezření, že byl odstraněn v rozporu se zákonem. Nebylo by to poprvé, kdy si lidé stěžují. No tak jdu za úřednicí a ptám se. To není žádné obtěžování!!!! Ono je na radnici hodně věcí, které se lidem nelíbí. Místo aby úředníci ubývali, přibývají!!! Někteří jsou různě spříznění s funkcionáři, jsou to spolužáci a pod. Není to náhoda. Když je úředník mimo radnici, často chybí odůvodnění na dveřích. Úředník není a nezjistíte kde je. I když jsou úřední hodiny. Když potkám tajemníka, nepovažuje za slušnost mě pozdravit. Na mnoha radnici je povinný dress code. Chybí vysvětlení, že máme dvě budovy radnice. Lidé bloudí z náměstí na Kojetickou a neví si rady. Když se něco povede prosadit??? Co například? Pokácí se nezákonně strom? Ano, pak je možné se odvolat na krajský úřad. A ten rozhodne. Jenže i na krajský úřad vedou různé nitky. A co se týká velmi oblíbeného tématu stolice. Požádala jsem o podklady v listinné podobě, protože vzhledem k svému věku a oční vadě mám problém se čtením z monitoru. Nebylo mi vyhověno, protože v jednacím řádu lze požadovat podklady pouze v elektronické podobě. To je návrh koalice. Navrhla jsem, aby existovala možnost požádat o podklady v listinné podobě, jak doporučuje MV. Bylo toho více, vše mi koalice ZAMÍTLA. Požádala jsem tedy starostu, abymi umožnil výjimku z jednacího řádu. On mi odpověděl, že se mám obrátit na zastupitelstvo (což už jsem přece neúspěšně udělala!) a předložila lékařské potvrzení. Nebylo uvedeno, jaké. Rozumíte: informace o zdravotním stavu jsou CHRÁNĚNÉ a NIKDO nemá právo je po mě požadovat! Starosta porušil zákon! Tak aby se chytl za nos, předložila jsem mu potvrzení, které jsem si právě vyzvedla u lékaře. Výsledky kontroly stolice. Chtěl potvrzení, měl ho mít. V podstatě to byl vtip, jenže řada lidí zaržála vztekem, co si to dovoluji. Chtějí vládnout a nikdo nemá (podle nich) jim do toho strkat nos!!! Ještě se budeme divit, co se |
|
|