Tisk článku

Město chce zničit kašnu na náměstí.

Prý teče. A teď ještě tomu uvěřit

Kdo to prověřil a kdo to řekl. Nebo je to tak, že město usiluje o likvidaci kašny, protože byla postavena za socializmu Poláky pracujícím na stavbě ve Spolaně jako dar neratovickým občanům? Na okraji kašny byla destička s věnováním, nějaký magor nechal text vyškrábat. Jenže kašnu nemohl zlikvidovat, přece je to jen velká stavba. A také nežádoucí, protože má tvar polské vlajky.

Možná někoho napadlo, že by se to dalo zařídit jinak. Co když kašna ve skutečnosti neteče? Normální člověk to nezjistí a kašna zmizí. Stavební firma napojená na radnici si nahrabe na likvidaci a na stavbě tzv. odpočinkové zóny. Jsem přesvědčena, že tento návrh vyhraje.

Mlékojedských je málo a cvičební prvky pro seniory u tzv. klubu důchodců jsou nesmysl. Klub důchodců de facto neexistuje a na cvičební prvky bude chodit mládež z učiliště a opálení mladí hoši z Kojetické. Co by tam dělali senioři.

Kašny je škoda. Zmizí velmi významná vodní plocha, která ochlazuje okolní prostor a místo ní prý vznikne cosi jako odpočinková zóna. Bude u ní stánek s občerstvením? Kdo si tam půjde odpočinout? Ví bůh. Hlavně že bude příležitost vykácet další jehličnaté keře, které leží v žaludku radničním reformátorům.

Stačilo by na betonový obrubník na rampě instalovat dřevěné sedáky a odpočinek by byl vyřešen.

Anna Spěváčková

Názory

26.04. 10:48Lenka
kašna
27.04. 04:34Anna Spěváčková
vyhozené peníze z okna...
06.05. 15:18Romana
kašna
06.05. 19:38Anna Spěváčková
pryč s vodní plochou...
27.04. 11:21Anna Spěváčková
pro Lenku....
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz