Tisk článku

Prezentace na radnici jsou k ničemu

V poslední době se roztrhl pytel s prezentacemi svolané starostou Kroužeckým.

Prezentace se konají na radnice v zasedačce a jsou přístupné POUZE zastupitelům. Pro občany přístupné nejsou. Co by se asi stalo, kdyby se nějaký občan objevil na prezentaci? Nevím, zřejmě by byl zdvořile vykázán. Před lety jsem se jako občan snažila dostat na podobnou akci, tehdejší šedá eminence Juda mě promptně vyhodil.

Proč jsou prezentace k ničemu? Především proto, že se konají za zavřenými dveřmi. Už to svědčí o snaze radnice utajovat informace. Kdyby chtělo vedení radnice podávat informace všem, zakomponovalo by námět na zasedání zastupitelstva. Zastupitelstvo je veřejné a může na něj přijít každý, nejen občan města. Dělá se z něj zápis a pořizuje se video přenos, obě možnosti jsou dohledatelné na webu města.

Na prezentaci se zápis nepořizuje, starosta (i bývalá starostka Mrzílkova jednala stejně) ho vehementně odmítá. „Jestli chcete, paní Spěváčková zápis, tak si ho klidně sama pořiďte“. Pokud mají přítomní nějaké připomínky, nikde nejsou zachyceny, a i kdyby byly nalezeny hrůzné nedostatky či chyby, nic se na projektu nebo investici nezmění.

Na prezentaci přijde minimum koaličních zastupitelů, nemají důvod ztrácet čas něčím, co si projednají mezi sebou.

Suma sumárum: prezentace svolávané starostou jsou k ničemu, je to švindl, jak zavřít ústa opozici, kdyby křičela, že není informována a nemá možnost o něčem rozhodovat.

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz