Tisk článku

Cenzura řádí dál v Listech, i když se vedení města obměnilo

Na zasedání zastupitelstva si stěžovala zastupitelka Mrzílková, že NEBYL  v únorových Listech zveřejněn titulek jejího článku a vedení města k němu svévolně doplnilo komentář. Mě se stalo totéž, kromě komentáře. Nebyl mi z neznámých důvodů zveřejněn titulek "Koalice si po volbách obsadila všechny důležité funkce". Udivilo mě, že si paní Mrzílková stěžuje. Vždytˇpřece za její vlády a naprostého ovládnutí Listů mi nebyla zveřejněna řada článků na různá témata. Paní Mrzílková jako starostka a členka redakční rady sama rozhodovala, který článek bude zveřejněn a kam bude umístěn. Sama jsem byla toho nechtěným svědkem. 

A totéž pokračovalo za starostování pan Kroužeckého. Po volbách ji starosta zavrhl a paní Mrzílková skončila v opozici. Nyní vidí, jak se tady zachází s lidmi mimo koalici a to může být ráda, že ji zvolili předsedkyní kontrolního výboru, ačkoliv v mnoha případech by měla kontrolovat výsledky svých, často neblahých, kroků. 

Jenže i pan Kroužecký má problémy s nepřítomností paní Mrzílkové po svém boku. Není, kdo by mu radil. Oba místostarostové jsou nováčci a pohybují se v místních problémech jako nudle v bandě, jak říkala moje babička. Bylo to krásně vidět na únorovém zasedání při volbě osadních výborů. Zato získal dalšího oponenta a kritika v zastupitelstvu. Myslím, že je na čase, aby si sbalil své věci a odešel. Ale než to udělá, měl by přiznat. kdo ho sponzoroval a pomohl mu razantní volební kampaní zůstat na teplém, dobře placeném místečku.

Kdo doufal, že se po volbách něco změní, byl naivní. Cenzura pokračuje dál, v redakční radě je tentokrát neuvolněná místostarostka paní Hanslíková, bývalá novinářka. 

Vedení města by za žádných okolností němělo být členy redakce nebo redakční rady. Ta by měla být složena z aktivních očanů se zkušenostmi z lokální politiky.  Redakční rada by se měla pravidelně scházet a z jejiho zasedání by měl být pořizován zápis; ne jako dnes, kdy vám nikdo nevysvětlí, kdo a proč rozhodl o podivných postupech. A ještě: Listy by měly být v gesci (pověření k výkonu určité činnosti) ZASTUPITELSTVA.

Anna Spěváčková

Názory

22.02. 23:38Jindřich
Nepořádek ve městě
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz