Tisk článku

Starosta Kroužecký opět přestoupil své pravomoce

Nebylo to poprvé. Vyvěsil ukrajinskou vlajku bez schválení radou či nejvyšším orgánem města - zastupitelstvem. Nechal za 600 000.-Kč. kompletně zrekonstruovat budovu tzv. holobytů opět bet schválení příslušným subjektem."

Tentokrát se jeho "přešlap" týkal dotace 100 000,- Kč spolku "Nový rozměr" na realizaci projektu nazvaného "OnStage", čili "Na pódiu". Už při kontrole rozpočtu města bylo upozorňováno na neprůhlednost tohoto projektu. Mělo se jednat o podporu inkluze sociálně znevýhodněných dětí prostřednictvím bezplatné skupinové výuky dětí na hudební nástroje. Na pověstném zasedání zastupitelstva 8.2.2023 se starosta přiznal, že sám oslovil "Nový rozměr" a pak svévolně vložil částku 100 000,- Kč do výdajů rozpočtu. Mimo to opět bez schválení radou nebo zastupitelstvem zakoupil (jistě ne ze svého) za 25 000,-  Kč nástroje pro ty tzv. vyloučené. To je paráda. V následujícím čase vystoupila předsedkyně spolkup. Melicharová s velmi emotivním a manipulativním příspěvkem s cílem ovlivnit rozhodnutí zastupitelů. Nakonec se jí to podařilo, návrh na dotaci byl schválen. 

Je zajímavé, že dne 21.12.2022 je v zápise z rady města zaznamenána osobní návštěva pí. Jitky Melicharové z OnStage. Nikde není ani zmínky, co paní Melicharová na radě chtěla, o čem hovořila a co na to rada. V zápise by přece mělo bý zapsáno všechno. To si ji rada pozvala? Nebo tam jen přišla a oni ji vyslechli? Ale to je zcela nestandardní. Myslíte si, že když se já nebo někdo jiný dostaví na radu, oni nám umožní promluvit?  

Pochybení starosty Kroužeckého nikdo neřešil. 

Domnívám se, že by měl odstoupit; pokud by to neudělal (a to neudělá, odměna za funkci je velmi vysoká), měl by být odvolán. 

Anna Spěváčková

Názory

21.02. 20:24Anna Spěváčková
ukrajinská vlajka zmizela
23.02. 19:35Hans
už je tam zase
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz