Tisk článku

Váleční štváči nás ženou do války

Jsme na ni připraveni? Teď se neptám kvůli zbraním nebo vycvičeným vojákům, ale krytům ve městě.

Na radnici již od února vlaje ukrajinská vlajka, za více než půl milionu byly velmi kvalitně zrekonstruovány holobyty u Spolany – upozorňuji, že vše proběhlo BEZ schválení nejvyšším orgánem města – zastupitelstvem. Starosta Kroužecký překročil své pravomoce, ale nikoho to nezajímá. Jestli někdo teď namítne, že jsem proti pomoci Ukrajincům, lže. Jsem pro pomoc, ale nejsme ve válce, ačkoliv premiér tvrdí něco jiného, proto naše zákony platí.

Pokud se týká vlajky, visela už zde vlajka Tibetu, tu schválila rada. Je poněkud absurdní, že samospráva města více bojuje za samostatnost cizí enklávy, o jejíž historii ví asi málokdo, než o blaho občanů města, kteří členy vedení města volili. Stejně tak zavlála nad radnicí ukrajinská vlajka, její vyvěšení nikdo neschválil.

Když jsem se ptala pana starosty, jak dlouho bude viset vlajka Ukrajiny na radnici, řekl mi, a pak mi to napsal do e-mailu, že až Ukrajina vyhraje nad Russkem. Ano, tak mi to napsal. S dvěma s. Nebudu se k tomu vyjadřovat, nakonec budoucnost ukáže, jak to celé dopadne.

Jen bych chtěla připomenout čtenářům nerátek, že nemáme asylový dům pro matky s dětmi ani pro muže či ženy, kvůli drahotě nám budou přibývat bezdomovci, nemáme ani dům s pečovatelskou službou pro osamělé seniory. Pro naše občany v nouzi starosta nic udělal.

Pokud opravdu vypukne válka, (nedej Bože), nemáme kryty. Týká se to celého sídliště na jihu města. Kryty byly v cihlových domech, ale ty měst zprivatizovalo i s kryty.

Velký a velmi kvalitní kryt pro dvě stě osob je doposud pod budovou Legáta, která byla prodána včetně krytu soukromníkovi v malé privatizaci a pak různě pronajímána, nyní patří Vietnamcům kteří kryt využívají, kdo ví  k čemu. Leccos se povídá.

Nemáme, kam bychom se v případě války ukryli, přesto náš pan starosta Kroužecký nás spolu s vládou a dalšími osobami žene do války.

On a jeho rodina má zřejmě v rodinném domě dost prostorů k ukrytí. My ne.

Anna Spěváčková

Názory

03.01. 18:54Anna Spěváčková
Skvělý Nohavica...
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz