Tisk článku

Já jim nedám pokoj…

V čele je opět „starý pes“ Kroužecký, kterého nelze naučit novým kouskům. Jeho věrný druh tajemník Svoboda je na tom stejně. (Podle dávného českého přísloví: „Starého psa novým kouskům nenaučíš“.)

Možná, že někdo sází na další členy koalice a spoléhá na to, že budou tlačit na starostu, aby změnil své chování a postoje k obyčejným lidem v podhradí a zvláště ke kritikům, bez kterých se žádný politik neobejde. „Vždyť jsou mezi nimi tak slušní lidé“, vyslechla jsem. Já tomu nevěřím. Tedy nevěřím tomu, že spolukoaličníkům budou vadit Kroužeckého přešlapy a podivné machinace. Nepadá to v úvahu. Proč si to myslím?

Už na ustavující schůzi mi neprošel ani jeden návrh, ani ten nejdůležitější - na zřízení energetického poradce pro lidi, kteří se nevyznají ve vyúčtování a neví si rady s platbami, jak to mají v Českých Budějovicích, Kralupech, Ovčárech a jinde. Všechno mi koalice jako jeden muž shodila ze stolu. To bylo signifikantní ( příznačné) znamení.  Kdo hlasoval proti návrhu, předvedl, že vůbec nehodlá plnit slib, který dvě hodiny před tím vyslechl.  "Slibuji věrnost České republice (žádné jiné!pozn. A.S.). Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu obce (města, městyse) a jejích (jeho) občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky."

To mě tedy hodně zamrzelo. Bylo vidět, jak budou držet pohromadě a poslušně schválí to, na čem se domluví nebo jim bude předloženo.

To, že mě nezvolili do žádného subjektu (kontrolní výbor a rada) mě nepřekvapilo, bylo zřejmé, že ve mně vidí nepřítele, kterého je nutno odrovnat. Dovoluji si už moc. Vědí, že se nemám čím bránit, jen perem a ústy. 

Dvacet dva let provozuji webové stránky, kam jsem napsala stovky příspěvků a článků. Stačí jedno neopatrné slovíčko, a skončím v lidovědemokratickém vězení. Stačí udání a moje stránky budou zablokovány. To je svoboda slova podle Ústavy.

Ale já se nebojím. Jsem už hodně stará, 78 let a kus, už jsem hodně zažila a nezastraší mě.

 

 

Anna Spěváčková

Názory

01.11. 08:31Anna Spěváčková
Kdo je tajemník?
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz