Tisk článku

Kdo nám bude „vládnout“ příští 4 roky. Slib a zamítnuté návrhy. 1. část

aneb průběh ustavujícího zasedání nově zvoleného zastupitelstva města Neratovice dne 19. 10. 2022. Začátek atypicky v 17.00 hod.

Pár zastupitelů v minulém volebním období marně upozorňovalo starostu Kroužeckého na příliš brzký začátek zastupitelstva v 16.00 hod., neboť nestíhají. Proto žádali posun na pozdější hodinu. Neuspěli. No vidíte, a nyní to šlo.

Ale nyní se musím pustit do těžkého úkolu popsat středeční (19.10.2022) zasedání. Ještě před začátkem se shromáždila koalice v dobrém rozmaru a zřejmě se domluvila na strategii. Ale asi už byli domluveni. Po zahajovacích ceremoniích starosta přečetl slib zastupitelů:"Slibuji věrnost ČESKÉ republice (ne jiné!!!). Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v ZÁJMU MĚSTA A JEHO OBČANŮ a řídit se Ústavou a zákony České republiky". Každý zastupitel toto potvrdil slovy SLIBUJI a stvrdil svým podpisem. Všimněte si slov: "V zájmu města a jeho občanů."Ale už zhruba za hodinu mnozí nějak pozapomněli, co slíbili. Navrhla jsem zařazení několika bodů, které by pomohly občanům ve městě.

První bod: návrh na vyjednání konzultační služby energetického poradce jako v Kralupech a v Ovčárech a možná i jinde, pro ty, kdo se nevyznají ve vyúčtování energií, nebo si neví rady s výší poplatků. Jsou to převážně starší lidé, ale i ti mladší. Každý, kdo se nevyzná v energiích by se mohl jít na radnici poradit s energetickým poradcem. NESCHVÁLENO.

Druhý bod: Návrh jen na 1 místostarostu místo dvou, město by mělo šetřit. Občané musí, ale radnice ne. Zbylo by nejméně půl milionu na pomoc potřebným. Budou přibývat nezaměstnaní a lidé bez domova. NESCHVÁLENO.

Třetí bod: Návrh, aby zastupitelstvo dostávalo rozpočet jako rada, tedy už ve druhém čtení, aby mohlo navrhnou potřebné úpravy, třeba nezařazení investic, které si připravila radnice za zavřenými dveřmi jako obvykle a nebyly projednány s občany a opozičními zastupiteli a schválit pouze celkovou částku určenou na investice a pod. Doposud zastupitelé dostali rozpočet v hotové páté verzi a už se nic nedalo měnit. NESCHVÁLENO.

Čtvrtý bod: Návrh na přezkoumání a přepracování jednacího řádu, kde jsou značné vady a nedostatky. NESCHVÁLENO.

Pokračování v dalším článku.

 

Anna Spěváčková

Názory

24.10. 19:23Anna Spěváčková
Už je v archivu záznam přenosu
31.10. 11:37Anna Spěváčková
energetický manažer města
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz