Tisk článku

Co nás čeká a nemine...volby jsou přede dveřmi.

Pojďte, prosím, všichni volit; kdo nepůjde, nebude moci ovlivnit, kdo a jak se bude starat o naše město a jeho občany v této velmi těžké době. Pak velmi důkladně zvažujte, koho budete volit. Podívejte se na naši vládu, kdo v ní je a jak se stará o naše občany. U nás to bude podobné. Vy rozhodnete, kdo a jak bude spravovat naše město a jestli zapojí občany do rozhodování o dění ve městě. Čekají nás velmi těžké časy, lidé v čele mohou občanům pomoci nebo budou myslet zase jen na sebe.

Pokračování hodnocení volebních programů volebních stran a hnutí:

Budoucnost pro Neratovice: Jak chtějí dosáhnout zrušení poplatku za svoz odpadu, to by mě zajímalo. Navýšit počet pediatrů bude těžký oříšek v době, kdy nezadlužená města ( ne zadlužené Neratovice) nabízejí lékařům miliony, rodinné domy, ordinace a další benefity. Ti "politici", kteří rozhodli o privatizaci polikliniky, by měli být stíháni za poškození obyvatel města.

Neratovice jinak: Už jsme si je užívali tři volební období. Paní Mrzílková jako starostka i místostarostka vládla celou radnicí. To už prosím ne. Výstavba V Trativodech na kvalitní zemědělské půdě je za současné situace zločin. Půda je naše bohatství a jedině půda může zajistit naši potravinovou soběstačnost.  Rekonstrukce kulturáku ještě větší, bude stát obrovskou sumu peněz a dojde k zničení architektonického pokladu ze 70. let a to jen proto, aby mohli úředníci sedět v přízemí a mít nové zařízení. Proměna parku? To bude zase znamenat zničení stávající zeleně jen aby si nějaká projektantka a zahradnické firmy přišli na peníze. O ty se už někdo podělí. Kdyby místo parkovacího domu byl postaven dům s pečovatelskou službou, lidé z horních pater radnice ( malometrážní byty) by je mohli uvolnit a do nich mohli být úředníci z náměstí přemístění. Tím by byla celá radnice umístěná v jediné budově. Kulturní dům by mohl být pouze opraven a ponechán v původní podobě včetně okolní zeleně. Dále: Chci vidět, jak bude vypadat podpora zahradničení, když do této doby  plánovali likvidaci zahrádek. Jak už jsem uvedla, komunitní zahradničení se nikde, až na malé výjimky, v naší zemi neosvědčilo. Kapitola životní prostředí je zcela nedostačující. Podél Kojetického potoka vytvářet park je další zvěrstvo. Vede tudy ÚSES – Územní systém ekologické stability krajiny - což je soubor přírodě blízkých ekosystémů, které udržují přírodní rovnováhu. Každý zásah do současné zeleně kolem potoka je nepatřičný, přeměnou na park bude zničena. Další rána volné neporušené přírodě bude rekreační zóna na levém břehu Labe. Labe by mělo zůstat jako nenarušená volná krajina bez nějakých rekreačních tajtrlikáren. Plánovaný skatepark vedle koupaliště bez protihlukové stěny bude  zdroj hluku a tudíž střetů s návštěvníky koupaliště. Budou se modernizovat hřiště, to bude zase výdajů, ze kterých něco kápne. Program Neratovice jinak je zaměřen hlavně na šedou infrastrukturu, čili výstavbu všeho možného, ale ne údržbu a opravy stávajících objektů. Zelená a modrá infrastruktura (zeleň a voda) je odsunuta na okraj zájmu kandidátů.

Komunistická strana Čech a Moravy: on line komunikace města opět ignoruje velkou skupinu seniorů a lidí bez přístupu na internet či neschopnost pracovat s počítačem. Nesmysl zřízení operativního manažera jsem již zmiňovala. Chci vidět, pokud bude KSČM v opozici, jak dohlédne na finanční politiku města. Bohužel, dá se předpokládat, že při počtu 11 kandidátů nemá KSČM šanci.

Speciál Neratovice: program podle letáků jsem již hodnotila. Lidé by si měli uvědomit, že řada z členů kandidátky jsou přívrženci Milionu chvilek pro demokracii. To není dobrá představa. https://www.facebook.com/milion.chvilek.neratovice/

Mise: hodnoceno

Občanská demokratická strana – ODS: Bioplynová stanice jako nejdůležitější akce. Umístění u Spolany na místě staré polikliniky. Zjistili si členové ODS, jak taková stanice pracuje a jak funguje? Na místo se  musí svážet  biomateriál, a to často i větší dálky, tj. páchnoucí živočišné a rostlinné zbytky, exkrementy z chovných zařízení apod. Kolem bioplynky se bude šířit zápach. Zbytky po výrobě plynu používané jako hnojivo se budou také odvážet. Bioplynové stanice nemohou být uvnitř zástavby. To nikdo z ODS neví?

Společně pro Neratovice: většina z nás si jistě uvědomuje, jak kvalitně a moudře rozhodoval pan Kroužecký jako starosta (:-)). Jakým přínosem byl pan Štěrba při diskusích? Za mě: proboha, už ne! Chystané akce neslibují nic dobrého. Rekonstrukce náměstí poničí spoustu zeleně, kašna by měla být pouze opravena, nová podoba je nevhodná, souvisí s historií výstavby města. Revitalizace lesíku u nádraží bude opět znamenat zničení přirozeného lesa. Stačí se podívat na současný stav lesíku Mládežnická. Zničené podrosty, vykácené akáty, naprosto nevhodné štěpkové cesty a kamínkové cesty místo pískových. O rekonstrukci kulturáku už jsem psala, dva sály byly náš unikát, o který přijdeme. Společně pro Neratovice kopíruje program Neratovice jinak, jak by také ne, když vytvářeli společnou koalici a táhli za jeden provaz pod vedením paní Mrzílkové.

Anna Spěváčková

Názory

04.09. 18:33Anna Spěváčková
doplnění /.../
04.09. 20:03Johny
Volby
05.09. 08:27Anna Spěváčková
volby
05.09. 10:59Kukačka
volby
11.09. 06:55Luboš
dejte si pozor!
11.09. 08:56Jirka
však ano,chapadla
12.09. 12:53Volby
ještě pořád je co odklánět
11.09. 18:46Anna Spěváčková
co dál.....
12.09. 15:45volička
Co že
12.09. 19:23Anna Spěváčková
odpověď
13.09. 03:56voličko,
s Váma
11.09. 19:15Anna Spěváčková
čím se zabývám....
12.09. 10:16Anna Spěváčková
Milion chvilek pro demokracii v akci
12.09. 12:04Anna Spěváčková
Soud s Babišem
12.09. 14:57Dr. Novák
hloupost lidí nezná mezí
14.09. 18:51Anna Spěváčková
Fiala v Otrokovicích
15.09. 07:11Anna Spěváčková
budou volby, volte moudře
15.09. 07:19Anna Spěváčková
oznámení - provokace?
17.09. 13:37Tajný
Kdo je ten Vrána
17.09. 16:25Anna Spěváčková
Petr Vrána
17.09. 16:50Anna Spěváčková
ještě dodatek
15.09. 15:13Jan
předvolební hesla
17.09. 08:38Anna Spěváčková
předvolební kampaň
17.09. 10:43Honza
taky jich mám
17.09. 12:55nevolič ODS
dotaz
22.09. 07:59Anna Spěváčková
Bioplynová stanice vymyšlená hlavami ODS
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz