Tisk článku

Slovo starosta je od starati se. O koho? O své občany

Stejně tak oba místostarostové. Jeden je uvolněný a je zástupce starosty, pokud je nepřítomen.

Starosta (uvolněný) je v současné době R. Kroužecký, uvolněný (čili je to jeho zaměstnání) místostarosta M. Lenc, je jeho zástupce. (Je zajímavé, že tyto dvě osoby jsou švagři, do rodiny patří i J. Lencová, ve významné funkci vedoucí odboru kanceláře tajemníka městského úřadu, jenž nyní kandiduje do podzimních voleb do zastupitelstva. Že by chtěl být budoucí starosta? ). Neuvolněná ( má údajně své vlastní zaměstnání, učí na učilišti) místostarostka je L. Mrzílková, bývalá starostka, ve skutečnosti šedá eminence v pozadí,  tahá za nitky.

Ani jeden z nich neplní své poslání. Ano. Poslání. Být starostou i místostarosty je poslání.

Proč to tak veřejně tvrdím?

Když vypukla válka na Ukrajině, starosta města začal okamžitě shánět ukrajinský prapor. Nic jiného ho nezajímalo. Ten vlaje vítězně na žerdi u radnice, vedle byla dlouhou dobu  zamuchlaná české vlajka, než ji někdo odmotal. Starostu ani nenapadlo zařídit, aby byla naše vlajka dána do pořádku.

Sotva dorazili první uprchlíci z Ukrajiny, okamžitě začal zařizovat jejich ubytování. Moc se o tom neví, snad původně jim byly nabídnuty holobyty u Spolany, ale ty odmítli jako jim nedůstojné a tak byli nastěhováni do učiliště. Holobyty byly zrekonstruovány (pro naše lidi byly dobré) za půl milionu a bydlí tam. Ale o tom v dalším článku.

Jak se starosta postaral o naše lidi v nouzi? Nijak. Co azylový dům pro matky s dětmi? Máme? Nemáme. Co dům s pečovatelskou službou? Máme? Nemáme (to co je nad radnicí, není žádný pečovatelský dům, jen malometrážní městské byty. I o těch by stálo za to se rozepsat.) Máme funkční klub důchodců, který by pořádal setkání seniorů,  zájezdy a pobyty? Ne. Jak se město stará o bezdomovce? Nijak. Má starosta plán, jak se postará město o občany zchudlé inflací a zoufalými cenami energií? Ne. Nic takového zastupitelstvu nepředložil.

Myslím, že to stačí jako ukázka, jakého máme starostu a místostarosty.

Na podzim budou komunální volby. Už si na ně brousí zuby lidé na sedmi kandidátkách. Kolik z nic sedělo na zasedání a ani neceklo. Kolik z nich chodilo na zasedání zastupitelstva?

Mám jedinou radu: Lidé, běžte volit. A myslete přitom, koho volíte!

Anna Spěváčková

Názory

18.06. 18:03Anna Spěváčková
prapor nebo vlajka
29.06. 07:30Kukačka
Bez komentáře ... a bez mezer
29.06. 07:47Anna Spěváčková
díky za přeposlání
29.06. 08:53ivča
díky za přeposlání
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz