Tisk článku

Holobyty u Spolany byly zrekonstruovány pro Ukrajince

Zatím nevím, za kolik a z čeho. Cena za rekonstrukci údajně dosáhla 600 tisíc a byla financována (částečně?) ze státní dotace.

Jistě vás zajímá, co vše bylo pořízeno pro ukrajinské uprchlíky. Ne všichni však utíkají před válkou.

Začneme úpravou baráku - budovy, která se nachází poblíž Spolany. Jak už jsem uvedla, jsou to tzv. holobyty, kde žily rodiny neratovických nuzných. Zřejmě byly značně vybydlené. Což se dá očekávat.

Vnitřní prostory byly vymalovány, možná pořízena v chodbě nová dlažba, jsou nové podlahy? tím si nejsem jistá, byly vybudovány toalety, vykachličkovány a opatřené příslušným zařízením. V další místnosti je pračka a zřejmě slouží jako  sklad či pracovní prostor. V dobře vybavené kuchyni je velká nerezová chladnička s mrazákem a ještě další jednoduchá lednička. Vedle ní stojí myčka. Dvě mikrovlnky. Dva dvouplotýnkové elektrické vařiče. Nová, velmi pěkná linka s mnoha skříňkami, v nich veškeré zařízení k vaření. Hrnce, talíře, hrnky, skleničky a další potřeby pro vaření.  Dá se říci, že kuchyňka je velmi dobře vybavená pro uživatele.

Myslím si, že řada místních českých lidí nemá tak pěknou a dobře vybavenou kuchyni.

A v tom je zakopaný pes. Pořád mám dojem, že vedení města se mnohem více stará o ukrajinské občany, než o své vlastní. A to je chyba.

Jak se stará vedení města o seniory, o ženy osamocené živitelky s dětmi, o ty, kdo nemají nikoho, kdo by se o ně staral, o nemohoucí občany, o obyvatele na hranici bídy a těch bude přibývat geometrickou řadou kvůli inflaci, stále stoupajícím cenám elektřiny a plynu, pokud vůbec bude…

Je vypovídající, že na zasedání zastupitelstva přišel starosta Kroužecký s ukrajinskou vlajkou na klopě saka a na radnici visí ukrajinská vlajka.

P.S.: Barák naproti tomu zrekonstruovanému je celý očesaný, bez oken, bez dveří, holá kostra a zřejmě čeká na rekonstrukci. Pro koho?

 

Anna Spěváčková

Názory

17.06. 03:38Karel
furt si říkám
17.06. 07:09Anna Spěváčková
je to tak
17.06. 08:42Dr. Novák
lidskost
17.06. 16:42Jana
existuje spousta neziskovek
30.06. 13:03Dr. Novák
Tornádo
27.06. 09:08Anonymus
Ukrajina
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz