Tisk článku

Starosta Kroužecký zahájil předvolební kampaň

Vzal si za své, jak prohlásil, zorganizovat předvánočního setkání starosty se seniory.

Co se to najednou stalo? Jako každý rok jsem navrhovala, aby se starosta, a před tím starostka, setkali na vánoce se seniory, běžně se tak děje v mnoha českých i moravských městech. Osamocené vánoce jsou noční můrou všech starých lidí.

Někteří starostové se s nimi setkávají i během roku, hovoří s nimi o jejich starostech a strastech. Hlavně o tom, co by se mělo ve městě zlepšit, co starým lidem ztěžuje pobyt ve městě.

Na veřejném zasedání městského zastupitelstva 20. října 2021 jsem navrhla starostovi Kroužeckému, aby konečně uspořádal nějaké předvánoční setkání se seniory. Ve městě je více než 3000 lidí starších šedesáti let, převážně žen a hlavně osamělých žen. NIKDY  starosta Kroužecký ani starostka Mrzílková nepřijali můj návrh. A ejhle! Na zasedání 20. října 2021 prohlásil starosta, že si vezme uspořádání vánočního setkání se seniory za své.

Změnilo se snad něco? Zestárl za ty čtyři roky a konečně chápe starosti neratovických seniorů? Nebo konečně pochopil, že buď svými návrhy usiluji o zlepšení života občanů města nebo se snažím pomoci zkvalitnit životní prostředí ve městě a okolí? Asi sotva. Spíš se blíží konec volebního období a starosta by se rád udržel ve své funkci.

Potřebuje, v době, kdy se veřejné mínění odklání od kladného hodnocení jeho činnosti na radnici, což se ale týká celé koalice, aby získal hlasy početné skupiny voličů – seniorů.

Pamatujete, jak se vůbec stal starostou? Po volbách dodal, spolu s další zvolenou zastupitelkou, vznikající koalici kolem bývalé starostky Mrzílkové chybějící dva hlasy do většiny jedenácti. Za to byl zvolen starostou. Starostou, který si neuvědomil, jaké problémy s sebou přináší správa tak velkého města.

Anna Spěváčková

Názory

02.11. 08:33Bořek H.
je to marné
02.11. 13:26Petr
nevolíš
13.11. 20:29Petr
Achjo... Tak jednou vám vyjdou
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz