Tisk článku

Město připravuje kompletní rekonstrukci krytého bazénu

Starosta pozval zastupitele dne 2. srpna 2021do kulturáku, aby je městský architekt Martin Špičák seznámili s chystaným záměrem rekonstrukce krytého plaveckého bazénu v Neratovicících.

Kromě starosty Kroužeckého, místostarostů Lence a Mrzílkové a zástupkyň společnosti byli přítomni zastupitelé Soukupová, Poříz, Prošková a moje maličkost.

Z jednání se nedělal žádný písemný zápis (jako obvykle), ani nebyly vzneseny žádné zásadní připomínky. Ono ani nebylo k čemu. Jedná se o to, že budova krytého bazénu chátrá, hlavně střecha po mnoha opravách je v dezolátním stavu. Totéž se týká toboganu. Shlédli jsme několik fotografií, které to měly dokazovat a nejasný plánek budoucí podoby.

Hovořilo se o tom, že je zařízení zastaralé a je nutné jej modernizovat tak, aby se zvýšil počet návštěvníků a město na něm vydělávalo. Vůbec se hodně hovořilo o zisku pro město. Hlavně ze strany místostarosty Lence, pro něhož je to základní požadavek u každé stavby. Byla vyslovena i představa, že by vnitřní prostory byly rozděleny na zóny tak, že by se platil vstup do každé z nich. Nebylo to zcela jasné, jednalo se spíš o jakési možnosti. Třeba to, že muži a ženy by měly společné prostory, ale možná jsem se přeslechla. Do debaty se zapojila paní Slabá, jednatelka společnosti, která uvedla, že nyní jezdí do bazénu spousta Pražáků. Neratovičtí občané jsou prý v menšině.

Jenže proč sem jezdí Pražáci? Protože je zde vstupné levnější než v Praze. Nejde jim o atrakce, ale o peníze. Jakmile náš bazén kvůli novým atrakcím zdraží, nepojedou sem. Budou chodit do pražských bazénů se stejným vstupným.

Ptala jsem se, zda bude projekt zveřejněn a podroben oponentuře a veřejnému připomínkování, aby zase nevznikl paskvil jako jiné záměry. Nebude.

Takže můžeme očekávat, že to zase bude hodně drahé a poněkud zpackané dílo za nejméně dvě stě milionů. Někdo si na něm nahrabe.

Anna Spěváčková

Názory

26.08. 05:20No
určitě si nahrabe
14.10. 20:22Milan
Re:
15.10. 10:28Jirka
taky
27.08. 11:10Dr. Novák
zařízení
27.08. 12:15Anna Spěváčková
jak to chodí v Nera
28.08. 05:42Petr
směřujeme???
21.09. 11:19Jitka
jen otázka
21.09. 19:52Anna Spěváčková
je to jinak
17.10. 12:13jen
poslední
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz